JA TO MOGU Tradicionalna Ženska trka održava se u nedelju na Adi

Trka startuje u nedelju u 10.00, trči se krug oko Ade Ciganlije dužine 7,7 kilometara, a već je oboren rekord po broju prijava, za sada više od 1.300 učesnica.

JA TO MOGU Tradicionalna Ženska trka održava se u nedelju na Adi
pixabay

Tradicionalna Ženska trka u organizaciji Beogradskog maratona biće održana 2. oktobra 2022. na Adi Ciganliji pod sloganom "Ja to mogu".

Trka startuje u nedelju u 10.00, trči se krug oko Ade Ciganlije dužine 7,7 kilometara, a već je oboren rekord po broju prijava, za sada više od 1.300 učesnica.

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš izjavio je da je fokus na kvalitetnoj organizaciji, te da je cilj da se privuče veliki broj žena kojima će ova trka biti prva ili priprema za finale, odnosno 36. Beogradski maraton u aprilu.

"Očekujemo veliki broj pripadnica lepšeg pola u takmičenju, šetnji ili druženju. Iza slogana stoji ideja motivacije žena koje razmišljaju da počnu da se bave fizičkom aktivnošću, a naše je da ih osnažimo i pomognemo im na tom putu", izjavio je direktor Beogradskog maratona Darko Habuš.

On je posebno naglasio saradnju sa Savezom osoba sa invaliditetom.

"Važno je i što će veliki broj dama učestvovati u trci. Takođe, uz nas je Udruženje "Mama fit", koje će takođe imati predstavnike, trudnice i majke s malom decom", istakao je Habuš, prenosi Beoinfo.

Ženska trka ima i svoju ambasadorku, a to je nekadašnja košarkašica Nataša Kovačević.

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

šešir

Kad imam dobar šešir sve mi dobro stoji: Jedinstvena izložba u Čačku, nekada se bez njih nije izlazilo iz kuće i predstavljali su statusni simbol a danas ih retko ko nosi

Manifestacije

13:00

26 februar, 2024

U građanskoj kulturu šešir je oduvek predstavljao statusni simbol, a nekadašnje čačanske dame su govorile „Kada imam dobar šešir sve mi lepo stoji”. U GalerijI Etnološkog muzeja - Hadžića kući otvara se Izložba kolekcije šešira iz perioda dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka iz etnološke zbirke Narodnog muzeja i trajaće do 22. aprila.

Komentari(0)

Loading