ZLATIBOR POKAZAO KAKO SE VOLI ZEMLJA Deca nam služe kao primer kako se brine o prirodi (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

19:00

Manifestacije 0

Svetski dan čistih planina se održava svakog 26. septembra, a kod nas je to izgledalo ovako.

ZLATIBOR POKAZAO KAKO SE VOLI ZEMLJA Deca nam služe kao primer kako se brine o prirodi (FOTO/VIDEO)
Shutterstock/Gold gondola

Pod sloganom “Udruženo za čistije planine”, zlatiborska „Gold Gondola” obeležila je Svetski dan čistih planina akcijom prikupljanja otpada na delu trase gondole koju su podržala javna preduzeća i ustanove.

Učesnici su na Torniku sakupljali otpad, na međustanici je rasklonjeno granje, a deca iz ekološke sekcije OŠ “Dimitrije Tucović” i KK “Rujno” su posadila tuje, lukovice i ukrasno bilje.

ZLATIBOR POKAZAO KAKO SE VOLI ZEMLJA Deca nam služe kao primer kako se brine o prirodi (FOTO/VIDEO) FOTO:RINA
 

- Sa željom da simbolično pokažemo koliko vodimo računa o prirodi i da okolina koju nudimo turistima bude čista, obeležili smo ovaj dan. Svi mi, koji smo učestvovali u ovoj akciji čišćenja, predstavili smo javnosti kakva nam je svest o zaštiti životne sredine. Mi to ne radimo samo danas, već o tome svakodnevno vodimo računa sa željom da te navike prenesemo i na posetioce Zlatibora, naročito sada kada je počela primarna selekcija otpada u Opštini Čajetina - rekla je direktorka JP “Gold gondola Zlatibor” Bojana Božanić.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U akciji organizovanog čišćenja, pored dece, učestvovali su prijatelji i saradnici Gold gondole: TRK „Zlatibor”, TO „Zlatibor”, KC „Čajetina”, EKO Agrar, KJP „Zlatibor”, JKP „Vodovod Zlatibor”, Biblioteka „Ljubiša R. Đenić” i Opština Čajetina.

Ovaj dan obeležava se sa ciljem jačanja svesti o značaju planina, kao i isticanja mogućnosti i ograničenja ka njihovom očuvanju. U skladu sa tim, širom sveta se održavaju razne ekološke akcije čišćenja, posete prirodi, planinarenja, istraživanja, šetnje i slično. Svetski dan čistih planina nas podseća koliko je važno da brinemo o prirodi i njenim raznolikostima.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

sajam turizma

Sajam turizma u srcu Šumadije

Manifestacije

18:45

1 novembar, 2023

Turistička ponuda Srbije, Crne Gore, Makedonije, Mađarske i Bosne i Hercegovine, edukativni i zabavni sadržaji, Šumadijska čajanka i Sajam zimnice samo su deo bogatog programa 14. Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma u Kragujevcu.

Komentari(0)

Loading