SAJAM POČINJE UZ ŠLJIVOVAČKU ZDRAVICU Tu su i takmičenja zlatiborskih zdravičara i čauša u govornim veštinama (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

19:00

Manifestacije 0

Kao deo manifestacije predviđena su i stručna predavanja o seoskom turizmu i unapređenju voćarstva u zlatiborskom kraju, a biva izabrano i najlepše seosko dvorište u Šljivovici, najuređeniji voćnjak i najlepše seoske narodne nošnje.

rakija
Printscreen/Youtube/Šljivovački sajam domaće rakije

Šljivovački sajam domaće rakije je privredno-turistička manifestacija koja se održava u čajetinskom selu Šljivovica na Zlatiboru. Organizatori sajma su Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, Kulturno sportski centar Čajetina, Mesna zajednica Šljivovica.

SAJAM POČINJE UZ ŠLJIVOVAČKU ZDRAVICU Tu  su i takmičenja zlatiborskih zdravičara i čauša u govornim veštinama (FOTO/VIDEO) Printscreen/Youtube/Šljivovački sajam domaće rakije
 

Manifestacija počinje potpaljivanjem kazana za pečenje rakije uz šljivovačku zdravicu, a zatim se otvara izložba zdrave hrane, proizvoda seoskih majstora i rukotvorina seoskih domaćica.

SAJAM POČINJE UZ ŠLJIVOVAČKU ZDRAVICU Tu  su i takmičenja zlatiborskih zdravičara i čauša u govornim veštinama (FOTO/VIDEO) Shutterstock
 

Za najbolje primerke rakija dodeljuju se nagrade, a predviđena su i takmičenja zlatiborskih zdravičara i čauša u govornim veštinama, domaćica u pečenju najbolje pite savijače, izložba zlatiborskih pčelara i voćnih proizvoda, kao što su slatko, suve šljive i sušeni proizvodi od pekmeza.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Kako ovaj sajam izgleda pogledajte u sledećem videu:

Kao deo manifestacije predviđena su i stručna predavanja o seoskom turizmu i unapređenju voćarstva u zlatiborskom kraju, a biva izabrano i najlepše seosko dvorište u Šljivovici, najuređeniji voćnjak i najlepše seoske narodne nošnje.

Program je propraćen bogatim kulturno-umetničkim programom, koji obuhvata izvorne pesme, trubačke orkestre i druženje sa šljivovačkim domaćinima.

Kako doći od Beograda do sela Šljivovica pogledajte na sledećoj mapi:

Izvor: vikipedija

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading