SAJAM POČINJE UZ ŠLJIVOVAČKU ZDRAVICU Tu su i takmičenja zlatiborskih zdravičara i čauša u govornim veštinama (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

19:00

Manifestacije 0

Kao deo manifestacije predviđena su i stručna predavanja o seoskom turizmu i unapređenju voćarstva u zlatiborskom kraju, a biva izabrano i najlepše seosko dvorište u Šljivovici, najuređeniji voćnjak i najlepše seoske narodne nošnje.

SAJAM POČINJE UZ ŠLJIVOVAČKU ZDRAVICU Tu  su i takmičenja zlatiborskih zdravičara i čauša u govornim veštinama (FOTO/VIDEO)
Printscreen/Youtube/Šljivovački sajam domaće rakije

Šljivovački sajam domaće rakije je privredno-turistička manifestacija koja se održava u čajetinskom selu Šljivovica na Zlatiboru. Organizatori sajma su Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, Kulturno sportski centar Čajetina, Mesna zajednica Šljivovica.

Printscreen/Youtube/Šljivovački sajam domaće rakije
 

Manifestacija počinje potpaljivanjem kazana za pečenje rakije uz šljivovačku zdravicu, a zatim se otvara izložba zdrave hrane, proizvoda seoskih majstora i rukotvorina seoskih domaćica.

Shutterstock
 

Za najbolje primerke rakija dodeljuju se nagrade, a predviđena su i takmičenja zlatiborskih zdravičara i čauša u govornim veštinama, domaćica u pečenju najbolje pite savijače, izložba zlatiborskih pčelara i voćnih proizvoda, kao što su slatko, suve šljive i sušeni proizvodi od pekmeza.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Kako ovaj sajam izgleda pogledajte u sledećem videu:

Kao deo manifestacije predviđena su i stručna predavanja o seoskom turizmu i unapređenju voćarstva u zlatiborskom kraju, a biva izabrano i najlepše seosko dvorište u Šljivovici, najuređeniji voćnjak i najlepše seoske narodne nošnje.

Program je propraćen bogatim kulturno-umetničkim programom, koji obuhvata izvorne pesme, trubačke orkestre i druženje sa šljivovačkim domaćinima.

Kako doći od Beograda do sela Šljivovica pogledajte na sledećoj mapi:

Izvor: vikipedija

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading