VEŠTAČKA INTELIGENCIJA U RUKAMA DECE Mali srpski naučnici sve više su zainteresovani za robotiku (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

11:00

Manifestacije 0

Veštačka inteligencija i robotika poslednjih godina postaju sve manja nepoznanica za mališane iz čitave Srbije.

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA U RUKAMA DECE Mali srpski naučnici sve više su zainteresovani za robotiku (FOTO/VIDEO)
Shutterstock/Veštačka inteligencija

Đaci iz Ivanjice sa svojom profesorkom Mulkicom Kostić Zlatić i svojim robotima Helgom i Lu osvojili su mnoge važne nagrade u Srbiji i regionu, a u Regionalnom inovacionom centru u Gornjem Milanovcu završen je Impuls letnji kamp robotike elektronike i veštačke inteligencije za decu. Preko dvadeset mališana učenika osnovnih škola sa teritorije opštine Gornji Milanovac učestovalo je u prethodih deset dana u realizaciji zanimljivih, ali i korisnih predmeta koji bi ljudima mogli pomoći u svakodnevnom životu.

FOTO:RINA/Završen letnji kamp robotike u Gornjem Milanovcu
 

„Rad sa decom je nešto što me zaista ispunjava, tu sam da im prenesem svoje znanje, i da im pokažem koliko je matematika važna nauka posebno u ovakvom poslu, da od nje ipak ne treba bežati. Ovih deset dana smo divno proveli, družeći se, i mnogi od njih su upravo tada pokazali svoje sklonosti i interesovanja ka ovoj oblasti, pa se nadam da će sutra biti veoma uspešni u ovom poslu”, rekla je profestorka Milkica Kostić Zlatić.

FOTO:RINA/Završen letnji kamp robotike u Gornjem Milanovcu

Za godinu dana koliko postoji Regionalni inovacioni startap centar Impuls u Gornjem Milanovcu mnogim mladim ljudima i deci pomogao je u pronalaženju interesovanja, ali i pružanju mogućnosti da nauče i usavrše neke nove stvari iz oblasti nauke koje su budućnost čovečanstva.

FOTO:RINA/Završen letnji kamp robotike u Gornjem Milanovcu
 

„Svakog dana ovde imamo mališane, ali i mlade ljude, volontere koji dolaze od nas i jednostavno vole da provode vreme ovde, baveći se naukom, pre svega veštačkom inteligencijom. Ovaj letnji kamp je odlično prošao, a pre svega nam je drago da su deca zadovoljna. U narednom periodu imamo mnogo novih projekata kako za decu, tako i za odrasle”, rekao je Miloš Živković, izvršni direktor Regionalnog inovacionog startap centra Impuls u Gornjem Milanovcu.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević istakao je da je opština u saradnji sa Vladom Republike Srbije tu da uvek pomogne deci i mladim ljudima da svoja znanja i veštine izraze na najbolji način.

FOTO:RINA/Završen letnji kamp robotike u Gornjem Milanovcu
 

„Srećan sam što današnja deca imaju ovakve mogućnosti da se edukuju o tehnici, elektronici i robotici, a ujedno da im sam proces sticanja znanja bude zanimljiv. Opština Gornji Milanovac će nastaviti da podržava ovakve projekte kojima se podstiče nauka, logičko razmišljanje i dečiji snovi”, rekao je Kovačević.

Izvor: RINA

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading