XII „GIBANICIJADA“ U AŠANJI Manifestacija u čast „kraljici među đakonijama“, degustacija gibanice besplatna (VIDEO/PROGRAM)

Lepote Srbije

20:00

Manifestacije 0

„Gibanicijada“ je gastronomska manifestacija koja se održana u Ašanji, u čast „kraljici među đakonijama“ – gibanice. Iz godine u godinu, ona postaje sve zanimljivija posetiocima. Prati je raznovrstan kulturno-zabavni i sportski program. Svi posetioci su dobrodošli, a degustiranje gibanice je besplatno.

XII „GIBANICIJADA“ U AŠANJI Manifestacija u čast „kraljici među đakonijama“, degustacija gibanice besplatna (VIDEO/PROGRAM)
Shutterstock

U Ašanji će biti održana XII Gibanicijada, koju i ovoga puta organizuje Turistička organizacija opštine Pećinci u saradnji sa Savetom mesne zajednice Ašanja, dok je pokrovitelj manifestacije već tradicionalno pećinačka lokalna samouprava.

I ove godine organizator je Turistička organizacija opštine Pećinci u saradnji sa Mesnom zajednicom Ašanja i Udruženjem žena “Lepota Ašanje”, a uz podršku Kulturnog centra Pećinci, dok je pokrovitelj manifestacije već tradicionalno pećinačka lokalna samouprava.


Možda vas zanima:

Centralna manifestacija biti održana u nedelju 19. juna od 17.00 časova, kada će na štandovima udruženja žena i proizvođača testenina biti izložene najbolje sremske i srpske gibanice, koje će posetioci moći i da probaju, a konačnu odluku o najboljoj gibanici doneće stručni žiri.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

PROGRAM:

U okviru manifestacije biće Turnir u malom fudbalu na stadionu FK Kameni u Ašanji.

Igra se na male golove, 3 na 3, a telefon za informacije je 0638192155, Miloš.

U programu učestvuju: Učenici OŠ „Dušan Vukasović Diogen“ iz Ašanje, DNNT „Kupinik“ iz Kupinova, Anastasija Maksić, vokalna solistkinja iz Ašanje, Pevačko društvo „Svitac“ iz Deča i Rok grupa „Matriks“ iz Ogara.

Nedelja, 19.06.2022. godine – centralna manifestacija

-16.00 časova – Postavljanje štandova

-17.00 časova – Kulturno-umetnički program i takmičenje za najbolju gibanicu

U programu učestvuju: Učenici OŠ „Dušan Vukasović Diogen“ iz Ašanje, DNNT „Kupinik“ iz Kupinova, Folklorno društvo „Izvor Donji Tovarnik“, KUD „Branko Radičević“ iz Rume, Anastasija Maksić, vokalna solistkinja iz Ašanje, Pevačko društvo „Svitac“ iz Deča i gosti iznenađenja.

-18.30 časova – Dodela diploma i zahvalnica

-19.00 časova – Večera za sve učesnike manifestacije


Datum održavanja : 17. 6. 2022. – 19. 6. 2022.
Tip : Tradicionalne i seoske svečanosti
Lokacija : Ašanja
Organizator : Turistička organizacija opštine Pećinci
Adresa : Karađorđeva 2
Telefon : +381 (0)22 438 060; +381 (0)64 898 36 92 (Ljubica Bošković)
E-mail: turizam@pecinci.org
Web: http://pecinci.org/
Facebook: https://www.facebook.com/turizampecinci

„Gibanicijada“ je gastronomska manifestacija koja se održana u Ašanji, u čast „kraljici među đakonijama“ –  gibanice. Iz godine u godinu, ona postaje sve zanimljivija posetiocima. Prati je raznovrstan kulturno-zabavni i sportski program. Svi posetioci su dobrodošli, a degustiranje gibanice je besplatno.

 

 Izvor: pecinci.org

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading