Prema narodnom verovanju: Saznajte kada ćete da se udate!

Lepote Srbije

14:00

Kultura 0

Za ovaj eksperiment potrebne su vam samo čaša vode, burma i parče konca

Prema narodnom verovanju: Saznajte kada ćete da se udate!
Shutterstock

Za koliko godina ću da se udam? Za ovaj mali "eksperiment" potrebna vam je čaša s vodom i burma koja je zakačena o konac.

Uzmete prsten i sipate u čašu vode, malo više od pola, prsten zakačite na konac stavite u centar čaše malo iznad vode i čekate.

Ono što se dalje dešava je da prsten sam počne da udara o ivice čaše, a vi brojite, sve dok se on sam ne zaustavi. Koliko puta udari o čašu, za toliko godina navodno ćete da se udate.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ali, morate dobro da obratite pažnju, jer se desi da prsten nekad udari, a da ga vi i ne čujete. Koliko god pokušavali i ponavljali ovaj eksperiment, uvek će da ispadne isti broj. O "validnosti" eksperimenta teško je govoriti, jer se radi o narodnom verovanju.

@lepotesrbijee Iako ovaj vodopad ne pripada listi najviših vodopada u Srbiji, nezvanično nosi titulu najlepšeg ☺️ #lepotesrbije #srbija #prirodnelepotesrbije #vodopad #vodopadtupavica #fypシ #fypシ゚viral #viralvideo #fy ♬ original sound - LepoteSrbije
Manastir Lešje

MANASTIR LEŠJE Malo ko zna za njega a čuvar je čestice Časnog Krsta i vrednih relikvija, evo priče o ovom svetom mestu

Kultura

21:00

21 jun, 2024

Manastir Lešje udaljen je desetak kilometara od Paraćina, nedaleko od glavnog puta prema Zaječaru. Lešje pripada Eparhiji kruševačkoj. Ime je dobio po leskovoj šumi koja je iskrčena u podnožju brda Baba, koje se naslanja na planinu Rtanj. O istorijatu Lešja svedoče retki pisani izvori koji se čuvaju u ruskom državnom muzeju u Moskvi i na Svetoj gori u Hilandaru.

Komentari(0)

Loading