Šta znači kad svrbi levi dlan: Svi se kunu da su OVA ZNAČENjA 100 posto tačna!

15:00

Kultura 0

U narodu se veoma često veruje da svrab određenih delova tela nosi sa sobom značenje. Posebno su popularne interpretacije svraba dlana, uva, tabana i laktova, koje navodno predviđaju buduće događaje ili situacije.

čitanje sa dlana
Shutterstock

Svrab dlana

Veruje se da kada vas svrbi desni dlan, možete očekivati priliv novca, dok svrab levog dlana sugeriše da ćete dobiti novčani dobitak. Kako biste zadržali novac, preporučuje se trljanje dlana o kosu uz izgovor rečenice: "Koliko dlaka, toliko para." Alternativno, kada vas svrbi desni dlan, očekuje vas rukovanje s poznatom osobom.

Svrab uva

Veruje se da svrab leve strane uva ukazuje na ogovaranje, dok svrab desne strane uva sugeriše da vas neko hvali. Prema drugom verovanju, svrab desne strane uva može značiti da je neko saznao za vaše ogovaranje.

Svrab tabana

Ako vas svrbe tabani, veruje se da ćete uskoro ići negde. Svrab leve strane tabana sugeriše putovanje, dok svrab desne strane tabana ukazuje da nećete putovati, već ostati na trenutnoj lokaciji.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Svrab lakta

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Svrab levog lakta može nagoveštavati uzbudljive vesti, dok svrab desnog lakta može ukazivati na tužne vesti.

Svrab prstiju

Veruje se da svrab prstiju može nagovestiti skorašnje veridbe ili venčanje.

Ova verovanja, iako popularna u narodu, nemaju naučno utemeljenje i treba ih shvatiti kao deo folklora i tradicije.

Manastir Lešje

MANASTIR LEŠJE Malo ko zna za njega a čuvar je čestice Časnog Krsta i vrednih relikvija, evo priče o ovom svetom mestu

Kultura

21:00

21 jun, 2024

Manastir Lešje udaljen je desetak kilometara od Paraćina, nedaleko od glavnog puta prema Zaječaru. Lešje pripada Eparhiji kruševačkoj. Ime je dobio po leskovoj šumi koja je iskrčena u podnožju brda Baba, koje se naslanja na planinu Rtanj. O istorijatu Lešja svedoče retki pisani izvori koji se čuvaju u ruskom državnom muzeju u Moskvi i na Svetoj gori u Hilandaru.

Komentari(0)

Loading