DA LI ŽENE MOGU DA SE PRIČESTE ZA VREME MENSTRUACIJE? Vladika Grigorije napokon pojasnio večitu dilemu

Lepote Srbije

14:00

Kultura 0

"Odgovor na ovu dilemu našao sam u drevnoj "Sirijskoj didaskaliji" iz 4. veka," pojasnio je Vladika Grigorije

vladika grigorije
Printscreen

Kod nas postoji verovanje da je žena tokom menstrualnog ciklusa "nečista" te da tim danima ne sme da dolazi u crkvu, a ponajmanje da se pričešćuje.

Zbog toga pojedine žene su čak tokom pojedinih praznika stajale na vratima crkve, ne usuđujući se da uđu u nju.

Dilemu "da li žena sme da se pričesti za vreme menstrualnog ciklusa," rešio je vladika Grigorije, kao što je to uradio i pre neki dan sa najčešćom dilemom kod Srba, a to je da li se smeju raditi kućni poslovi na crveno slova?.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Vladika Grigorije je na TikToku rekao sledeće:

"Odgovor je da žene mogu da se pričeste u crkvi tokom mensturalnog ciklusa. I to nije moj odgovor već sam ga našao u drevnoj "Sirijskoj didaskaliji" iz 4. veka, u kojoj se jasno kaže da je Duh sveti taj koga nosimo u sebi, koga smo dobili na našem telu, na krštenju. Koji nas privodi Hristu, uvodi nas u crkvu, osvećuje i spasava. Duh nas vodi ka Hristu spasitelju, nikakve telesne prirodne nečistote ne mogu da nas odvoje od Boga", rekao je Vladika Grigorije.

@lepotesrbijee Ako ste ljubitelj izvornih prirodnih lepota, što pre se uputite ka Kučajskim planinama i posetite vodopad Prskalo! #vodopadprskalo #lepotesrbije #srbijainstagram #srbija #fypシ #foryoupage #fypシ゚viral ♬ original sound - LepoteSrbije
Pravoslavni muzej Čačak

PRVA NACIONALNA PRESTONICA KULTURE Ovaj grad je sada dobio i PRVI PRAVOSLAVNI MUZEJ (FOTO)

Kultura

18:00

24 maj, 2024

Čačak - Da se nije bez razloga okitio titulom prve Nacionalne prestonice kulture, Čačak je pokazao još jednom i to nakon što je titulu predao gradu Užicu. Osim Etnološkog i Muzeja košarke grad na Moravi dobio je i prvi Pravoslavni muzej, jedinstvenu Riznicu u porti Hrama Vaznesenja Gospodnjeg u Čačku. To je delo na kom se dugo radilo, naravno uz blagoslov episkopa Justina. U riznici se nalaze mnogi jedinstveni eksponati, koji i te kako zavređuju pažnju posetilaca.

Komentari(0)

Loading