CELA JUGOSLAVIJA JE O TOME BRUJALA Da li znate šta je Zdravko Čolić uradio za Tita?

Lepote Srbije

17:00

Kultura 0

Neobična priča.

CELA JUGOSLAVIJA JE O TOME BRUJALA Da li znate šta je Zdravko Čolić uradio za Tita?
Alo

 

Večiti predsednik bivše Jugoslavije Josip Broz Tito se divio našim umetnicima, a najviše ovim domaćim zvezdama.

Čola, kao najveća pop zvezda ovih prostora, je iskreno voleo Tita. I on njega. To uopšte nije čudno: Zdravko Čolić je bio primer savršenog omladinca "socijalizma s ljudskim likom".

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Pevao je Josipu Brozu nekoliko puta, bio učesnik nekoliko sletova, a nakon njegove smrti, pre 37 godina, snimio i pesmu "Druže Tito, mi ti se kunemo" kojom dokazuje svoju ideološku i ljudsku poziciju. Verovatno je zato, pored fenomenalnih vokalnih sposbnosti i ostao najveća muzička zvezda sa ovih prostora.

CELA JUGOSLAVIJA JE O TOME BRUJALA Da li znate šta je Zdravko Čolić uradio za Tita? Shutterstock/Josip Broz Tito
 

Neda Ukraden je bila poznata kao lepotica, a legende kažu da je maršal imao istančano oko za lepotu, baš kao i za sve druge stvari. Kao potvrda evo jednog pomalo zaboravljenog, ali neobičnog hita „Ovo nam je naša borba dala“ što nekako najbolje opisuje i Nedin odnos prema tadašnjoj politici. Maršal je koristio svaku priliku da uživa u kojoj bi mu Neda Ukraden zapevala.

Đorđe Balašević je, poput već toliko spominjanog Zdravka Čolića, savršen primer pravog omladinca koji se uklapa u politiku posle razlaza sa SSSR. On je komponovao i najpoznatiju i najhitičniju pesmu o tadašnjem društveno-političkom sistemu „Računajte na nas“ koju je, po sopstvenom priznanju, napisao u vojsci i prezentovao najdražem vođi 1.oktobra 1978. godine.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

manastir Bođani

Od čudesne ikone do zanatskog piva: Priča o Manastiru Bođani

Kultura

16:00

23 maj, 2024

Manastir Bođani nadaleko čuven po svojoj ikoni Bogorodice Bođanske, koja je jedna od šest pravoslavnih kanonizovanih ikona u svetu i jedan od bisera vrednog kulturno-istorijskog nasleđa u opštini Bač, poznat je i po činjenici da se u njemu proizvodi zanatsko pivo pod nazivom „Tri svetlosti“.

Komentari(0)

Loading