BILA JE VELIKA JUGOSLOVENSKA LEPOTICA, A SAD JOJ NI SVEĆU NE ZAPALE: Pamtite je iz FILMOVA, a o ovome se TAJILO

19:00

Kultura 3

Mnogima je poznata u ulozi Bobove supruge u “Vrućem Vetru”. Poslednju ulogu odigrala je u TV drami „Seoba Srba”, 1994. i od tada, pa sve dosad, nije stala ispred kamere i prema njenim rečima nije dobila nijedan poziv iz sveta kinematografije.

BILA JE VELIKA JUGOSLOVENSKA LEPOTICA, A SAD JOJ NI SVEĆU NE ZAPALE: Pamtite je iz FILMOVA, a o ovome se TAJILO
Printscreen

– Zaboravljena sam. Karijeru sam počela sa zabavnom emisijom „Koncert za mladi ludi svet” 1968, a poslednje što sam radila je TV drama „Seoba Srba”, 1994. Niko me već 22 godine nije pozvao, a utkala sam 26 godina svog velikog rada u televiziju. Moje ime se vezuje za „zlatno doba” televizije, kada su u usponu bili serijski i filmski program. Ali… – izjavila je jednom prilikom Vesna za “Politiku”.

Pored toga što je poslednju ulogu u životu odigrala 1994. godine, na privatnom polju ta godina je obeležila njen život.

Razbolela se od opake bolesti, a punih deset godina je svakodnevno vodila borbu protiv bolesti sa kojom se uspešno izborila. Reč je o Vesni Malohodžić.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Taman što je jednu brigu skinula sa vrata, zadesila je tragedija. Mlađi brat preminuo joj je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila pre nekoliko godina.

Njen otac nije bio za to da se bavi glumom, te je posle položenog prijemnog ispita na Medicinskom fakultetu, otišla na Akademiju dramskih umestnosti, gde je takođe prošla prijemni. Shvatila je da ne želi da bude lekar i otišla u umetnike.

– Moj otac vazduhoplovac završio je Kraljevsku vojnu akademiju u Londonu i bio protiv toga da studiram glumu. Ali kada je video da je cela arena na nogama u Puli i da se deset minuta klanjaju Gidri Bojaniću i meni, prestao je da se opire… Još se sećam njegovih reči: „U ovom poslu je sve neizvesno. Ti ćeš stalno morati da čekaš, a znam kakva si. Ubiće te to čekanje. To se na kraju i desilo – opisala je Vesna.

Vesna je preminula u 75. godini.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici. Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Komentari(3)

Loading
Zoran

24.01.2023 11:26

Lepa, pametna... Pet godina starija od mene. Nekada sam onako, dečački, bio malo zaljubljen u nju.

Milovan

26.01.2023 01:11

Srbi su najzaboravnij narod na svetu

Dejan

29.01.2023 16:10

Bila je lepa žena, Bog dušu da joj prosti. Sad se šali negde na nebu, prodaje Šojiću kravate a on je podseća da sve to treba da plati preduzeće a da se on ne ulepšava za sebe nego zbog preduzeća.