Da li je ovo najbolja urnebes salata koju ste ikada probali? Recept je toliko dobar da ćete odmah napraviti duplo
Urnebes salata u svojoj originalnoj verziji, kako je prave na jugu Srbije, biće savršena za prilog uz meso.

Najbolji recept za urnebes salatu
Sastojci:
600 g sitnog sira
4 kašičice mlevene paprike
3,5 čena belog luka
3 kašike kajmaka
1,5 kašika tucane paprike
2 kašika ulja
so, po ukusu
Recept za urnebes salatu:
Kako biste napravili urnebes salatu, prvo sitno naseckajte beli luk. Prebacite ga u činiju pa dodajte sitni sir, mlevenu papriku, kajmak, tucanu papriku, so i ulje.
Možda vas zanima:

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Možda vas zanima:

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Možda vas zanima:

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Sve sastojke umutite mikserom, na najmanjoj brzini. Podesite začine dodatno po svom ukusu. Salatu stavite u frižider kako bi se ohladila, najmanje na tri sata.
Nakon toga je izvadite i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i salatu od mladih krompira i kisele pavlake.
(Srećna republika)

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Kraljica posne trpeze vraća se na velika vrata: Najukusnija pita sa kupusom obavezno se sprema za Veliki petak
Posna trpeza može da bude neodoljiva ukoliko znate da je spremite na pravi način

Rasjenička pita – zaboravljeno uskrsno jelo od mlade koprive i domaćeg testa
Zeleni poklon proleća na tanjiru – tradicionalna pita iz Negotinske Krajine, posna i svečana
Komentari(0)