Da li je ovo najbolja urnebes salata koju ste ikada probali? Recept je toliko dobar da ćete odmah napraviti duplo
Urnebes salata u svojoj originalnoj verziji, kako je prave na jugu Srbije, biće savršena za prilog uz meso.
Najbolji recept za urnebes salatu
Sastojci:
600 g sitnog sira
4 kašičice mlevene paprike
3,5 čena belog luka
3 kašike kajmaka
1,5 kašika tucane paprike
2 kašika ulja
so, po ukusu
Recept za urnebes salatu:
Kako biste napravili urnebes salatu, prvo sitno naseckajte beli luk. Prebacite ga u činiju pa dodajte sitni sir, mlevenu papriku, kajmak, tucanu papriku, so i ulje.
Možda vas zanima:
Prežganac: Zaboravljena srpska kaša koja je grejala zimu bez mesa
Od brašna, ulja i malo vode nastajalo je jelo koje je preživelo najteže zime. Nekada hrana siromašnih, danas simbol jednostavne, poštene trpeze
Kaša sa suvim šljivama: Zaboravljena večera koja zasiti dušu
U jesenjim večerima, kada nije bilo mesa ni mleka, domaćice su kuvale puru – gustu kašu od kukuruznog brašna. Kad bi dodale suve šljive, večera je postajala i slatka i lekovita
Možda vas zanima:
Prežganac: Zaboravljena srpska kaša koja je grejala zimu bez mesa
Od brašna, ulja i malo vode nastajalo je jelo koje je preživelo najteže zime. Nekada hrana siromašnih, danas simbol jednostavne, poštene trpeze
Kaša sa suvim šljivama: Zaboravljena večera koja zasiti dušu
U jesenjim večerima, kada nije bilo mesa ni mleka, domaćice su kuvale puru – gustu kašu od kukuruznog brašna. Kad bi dodale suve šljive, večera je postajala i slatka i lekovita
Možda vas zanima:
Prežganac: Zaboravljena srpska kaša koja je grejala zimu bez mesa
Od brašna, ulja i malo vode nastajalo je jelo koje je preživelo najteže zime. Nekada hrana siromašnih, danas simbol jednostavne, poštene trpeze
Kaša sa suvim šljivama: Zaboravljena večera koja zasiti dušu
U jesenjim večerima, kada nije bilo mesa ni mleka, domaćice su kuvale puru – gustu kašu od kukuruznog brašna. Kad bi dodale suve šljive, večera je postajala i slatka i lekovita
Sve sastojke umutite mikserom, na najmanjoj brzini. Podesite začine dodatno po svom ukusu. Salatu stavite u frižider kako bi se ohladila, najmanje na tri sata.
Nakon toga je izvadite i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i salatu od mladih krompira i kisele pavlake.
(Srećna republika)
Starinski kolač koji obožavaju generacije: Sočna poslastica vraća u detinjstvo, ovo je užitak za celu porodicu
U vreme kada tražimo brze i lagane recepte, stari dobri koh ponovo zauzima počasno mesto.
Kaša sa suvim šljivama: Zaboravljena večera koja zasiti dušu
U jesenjim večerima, kada nije bilo mesa ni mleka, domaćice su kuvale puru – gustu kašu od kukuruznog brašna. Kad bi dodale suve šljive, večera je postajala i slatka i lekovita
Kako pravilno da skuvate postan pasulj, a da bude ukusniji od mrsnog: Korak po korak
Postan pasulj je ukusno balkansko jelo koje obožava svaka porodica
RECEPT ZA STARINSKO VOJVOĐANSKO JELO: Zdrav i preukusan obrok za celu porodicu
Donosimo vam recept za omiljeno starinsko jelo iz Vojvodine.
Srbi, ovako Turkinje prave najsočniju baklavu! Tajna je u 1 sastojku - recept se prenosi s kolena na koleno
Ovo je recept koji se koristi širom Turske
Komentari(0)