SLATKI SOČNI KOH Omiljeni kolač iz detinjstva po bakinom receptu

Izvor: Trpeza

18:00

Gastronomija 0

Uživajte u poslastici koju sve generacije vole.

koh
Shutterstock

Koh je kolač koji donosi mirise detinjstva i toplinu domaće kuhinje. Naše bake i majke su ga pravile s ljubavlju, a njegove sastojke uvek možete pronaći u svojoj kuhinji. Idealan je za one trenutke kada želite da obradujete svoju porodicu nečim slatkim i poznatim, a istovremeno posebnim. Pripremite koh po receptu koji sledi i osvežite sećanja na prošla vremena uz ovaj fenomenalni slatkiš.

8 jaja

8 kašika šećera

4 kašike brašna

4 kašike griza

1 l mleka

7 kašika šećera

1 vanilin šećera

Priprema:

Jaja mutiti mikserom i kad se sjedine dodati šećer i nastaviti s mućenjem dok se ne istopi. Dodati brašno izmešano sa grizom, umutiti još malo da se sjedini pa izručiti u podmazan pleh. Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni, smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći 20 minuta. Kad kora dobije braonkastu boju pokriti kolač aluminijumskom folijom do kraja pečenja. Hladan kolač preliti vrelim mlekom u kome su istopljeni šećer i vanilin šećer.

Prijatno!

(Trpeza)

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Komentari(0)

Loading