SLATKI SOČNI KOH Omiljeni kolač iz detinjstva po bakinom receptu

Lepote Srbije

18:00

Gastronomija 0

Uživajte u poslastici koju sve generacije vole.

koh
Shutterstock

Koh je kolač koji donosi mirise detinjstva i toplinu domaće kuhinje. Naše bake i majke su ga pravile s ljubavlju, a njegove sastojke uvek možete pronaći u svojoj kuhinji. Idealan je za one trenutke kada želite da obradujete svoju porodicu nečim slatkim i poznatim, a istovremeno posebnim. Pripremite koh po receptu koji sledi i osvežite sećanja na prošla vremena uz ovaj fenomenalni slatkiš.

8 jaja

8 kašika šećera

4 kašike brašna

4 kašike griza

1 l mleka

7 kašika šećera

1 vanilin šećera

Priprema:

Jaja mutiti mikserom i kad se sjedine dodati šećer i nastaviti s mućenjem dok se ne istopi. Dodati brašno izmešano sa grizom, umutiti još malo da se sjedini pa izručiti u podmazan pleh. Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni, smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći 20 minuta. Kad kora dobije braonkastu boju pokriti kolač aluminijumskom folijom do kraja pečenja. Hladan kolač preliti vrelim mlekom u kome su istopljeni šećer i vanilin šećer.

Prijatno!

(Trpeza)

Komentari(0)

Loading