SLATKI SOČNI KOH Omiljeni kolač iz detinjstva po bakinom receptu
Uživajte u poslastici koju sve generacije vole.
Koh je kolač koji donosi mirise detinjstva i toplinu domaće kuhinje. Naše bake i majke su ga pravile s ljubavlju, a njegove sastojke uvek možete pronaći u svojoj kuhinji. Idealan je za one trenutke kada želite da obradujete svoju porodicu nečim slatkim i poznatim, a istovremeno posebnim. Pripremite koh po receptu koji sledi i osvežite sećanja na prošla vremena uz ovaj fenomenalni slatkiš.
8 jaja
8 kašika šećera
4 kašike brašna
4 kašike griza
1 l mleka
7 kašika šećera
1 vanilin šećera
Priprema:
Jaja mutiti mikserom i kad se sjedine dodati šećer i nastaviti s mućenjem dok se ne istopi. Dodati brašno izmešano sa grizom, umutiti još malo da se sjedini pa izručiti u podmazan pleh. Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni, smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći 20 minuta. Kad kora dobije braonkastu boju pokriti kolač aluminijumskom folijom do kraja pečenja. Hladan kolač preliti vrelim mlekom u kome su istopljeni šećer i vanilin šećer.
Prijatno!
(Trpeza)
SOČAN I POSTAN: "Brzi" krompir sa ringle (VIDEO)
Recept za brzi ručak
Najmekša gibanica od gotovih kora: Pravi se očas posla, a nešto tako sočno niste odavno jeli
Ima li šta lepeše od meke i ukusne gibanice za doručak? Spremite je po deda Miletovom receptu
Domaćice, ovo morate da probate! Srbi obožavaju pinđur, a malo ko zna kako se pravilo pravi: Recept će vas razneti
Manje posla nego kada se pravi od pečenih paprika, a jednako dobar
ŠAH TORTA Zaboravljena poslastica naših baka, bila je hit svih rođendana pre 20 godina
Torta vizuelnog oblika šahovske table sastavljena od crno žutih delova. Jaka i čokoladna, sjajan je izbor za predstojeće slave i događaje. Ili jednostavno, napravite vašoj deci za rođendan i gledajte kakvo interesovanje izaziva njen izgled.
OVAKVU CVEKLU SRBI JOŠ NISU JELI: Starinski recept koji će se svima svideti, tajna je u jednom zaboravljenom začinu
Zimnica od cvekle je odličan prilog uz jela, vrlo je začinjena, a začine možete da prilagođavate i birate po ukusu
Komentari(0)