Ovako dobru pileću čorbu još niste jeli: Pravi kafanski recept, kako su ga pravile i naše bake
Ovako dobru još niste jeli!
Baka je uvek imala tajni sastojak za savršenu čorbu – ljubav! Njen recept za kafansku pileću belu čorbu jednostavno je neodoljivog ukusa, baš kao i iz najbolje kafane u gradu.
Uz samo par sastojaka i malo vremena provedenog u kuhinji, možete stvoriti ovaj gastronomski delikates koji će oduševiti vaše čulo ukusa. Pileće meso se meša sa mirisnim povrćem i začinima, stvarajući harmoniju ukusa koja će vas sigurno oduševiti.
Ova čorba nije samo hrana, već i putovanje kroz vreme koje vas vraća u nezaboravne trenutke provedene sa bakom.
Možda vas zanima:
Kuvana repa s belim lukom: Jeftin, star, posan ručak koji se kuvao kad nema ništa
Kada bi nestalo mesa, brašna, jaja i svega „važnog“, u starim srpskim kuhinjama ostajala je repa. A kad se ona skuva s belim lukom – nahrani i telo i dušu
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Možda vas zanima:
Kuvana repa s belim lukom: Jeftin, star, posan ručak koji se kuvao kad nema ništa
Kada bi nestalo mesa, brašna, jaja i svega „važnog“, u starim srpskim kuhinjama ostajala je repa. A kad se ona skuva s belim lukom – nahrani i telo i dušu
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Možda vas zanima:
Kuvana repa s belim lukom: Jeftin, star, posan ručak koji se kuvao kad nema ništa
Kada bi nestalo mesa, brašna, jaja i svega „važnog“, u starim srpskim kuhinjama ostajala je repa. A kad se ona skuva s belim lukom – nahrani i telo i dušu
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Sastojci:
Možda vas zanima:
Kuvana repa s belim lukom: Jeftin, star, posan ručak koji se kuvao kad nema ništa
Kada bi nestalo mesa, brašna, jaja i svega „važnog“, u starim srpskim kuhinjama ostajala je repa. A kad se ona skuva s belim lukom – nahrani i telo i dušu
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Možda vas zanima:
Kuvana repa s belim lukom: Jeftin, star, posan ručak koji se kuvao kad nema ništa
Kada bi nestalo mesa, brašna, jaja i svega „važnog“, u starim srpskim kuhinjama ostajala je repa. A kad se ona skuva s belim lukom – nahrani i telo i dušu
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
– 2 glavice crnog luka
– 2 šargarepe
– 2 veća krompira
– 300 gr belog mesa
– kašika brašna
– so, biber
– 2 žumanca
– 150 mililitara kisele pavlake
– 2 kašike limunovog soka
– list peršuna
Priprema:
Crni luk iseckajte na sitno i stavite da se dinsta na ulju. Belo pileće meso isecite na tračice ili kockice, pa ga dodajte luku kada postane staklast.
Preko mesa sipajte malo brašna i nastavite sa dinstanjem.
Posle nekoliko minuta počnite da dolivate vodu. Zatim dodajte šargarepu i krompir koje ste prethodno očistili i iseckali na sitno.
Posolite, dodajte biber i suvi začin, pa nalijte vodom i kuvajte na tihoj vatri.
Kada je gotova, šerpu pomerite sa vatre. Umutite žumanca sa kiselom pavlakom, pa ulijte u čorbu.
Dobro promešajte čorbu, kako bi se pavlaka i žumanca sjedinili sa ostalim sastojcima.
Za dodatni ukus dodajte limunov sok, peršun i pečene krutone.
Prijatno!
(Blic)
OVU SUPU NE ZOVU ZA DŽABE PENICILINOM! Pobeđuje grip i prehladu, a IMUNITET posle nje je kao NOV
Topla, mirisna, zlatna, ova supa je pravi spas za imunitet, posebno u sezoni prehlada.
Jelovnik za Mitrovdan: Sve od predjela, glavnog jela pa do sitnih kolača
Danas slavimo svetog Dimitrija, praznik koji je u narodu poznat kao Mitrovdan. Ove godine za Mitrovdan spremamo mrsnu hranu
Recept za najbolju večeru: Preukusno starinsko jelo koje vraća snagu i poboljšava probavu!
Pravi se od žutog ili belog kukuruznog brašna
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Komentari(0)