Ovako dobru pileću čorbu još niste jeli: Pravi kafanski recept, kako su ga pravile i naše bake
Ovako dobru još niste jeli!

Baka je uvek imala tajni sastojak za savršenu čorbu – ljubav! Njen recept za kafansku pileću belu čorbu jednostavno je neodoljivog ukusa, baš kao i iz najbolje kafane u gradu.
Uz samo par sastojaka i malo vremena provedenog u kuhinji, možete stvoriti ovaj gastronomski delikates koji će oduševiti vaše čulo ukusa. Pileće meso se meša sa mirisnim povrćem i začinima, stvarajući harmoniju ukusa koja će vas sigurno oduševiti.
Ova čorba nije samo hrana, već i putovanje kroz vreme koje vas vraća u nezaboravne trenutke provedene sa bakom.
Možda vas zanima:

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Možda vas zanima:

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Možda vas zanima:

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Sastojci:
Možda vas zanima:

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Možda vas zanima:

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
– 2 glavice crnog luka
– 2 šargarepe
– 2 veća krompira
– 300 gr belog mesa
– kašika brašna
– so, biber
– 2 žumanca
– 150 mililitara kisele pavlake
– 2 kašike limunovog soka
– list peršuna
Priprema:
Crni luk iseckajte na sitno i stavite da se dinsta na ulju. Belo pileće meso isecite na tračice ili kockice, pa ga dodajte luku kada postane staklast.
Preko mesa sipajte malo brašna i nastavite sa dinstanjem.
Posle nekoliko minuta počnite da dolivate vodu. Zatim dodajte šargarepu i krompir koje ste prethodno očistili i iseckali na sitno.
Posolite, dodajte biber i suvi začin, pa nalijte vodom i kuvajte na tihoj vatri.
Kada je gotova, šerpu pomerite sa vatre. Umutite žumanca sa kiselom pavlakom, pa ulijte u čorbu.
Dobro promešajte čorbu, kako bi se pavlaka i žumanca sjedinili sa ostalim sastojcima.
Za dodatni ukus dodajte limunov sok, peršun i pečene krutone.
Prijatno!
(Blic)

Starinski recept za knedle koje će biti spremne za tren oka: Prave se od samo 2 sastojka i uspevaju baš svima
Bez domaće supe ne može da prođe nedeljni ručak, a ako su u njoj mekane knedle, e tada je užitak zagarantovan.

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.

TRIKOVI NAJBOLJIH DOMAĆICA: Proverite koliko je jaje staro
Ova brza i jednostavna metoda može vam uštedeti novac, ali i sačuvati zdravlje.

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.
Komentari(0)