Ovako dobru pileću čorbu još niste jeli: Pravi kafanski recept, kako su ga pravile i naše bake
Ovako dobru još niste jeli!

Baka je uvek imala tajni sastojak za savršenu čorbu – ljubav! Njen recept za kafansku pileću belu čorbu jednostavno je neodoljivog ukusa, baš kao i iz najbolje kafane u gradu.
Uz samo par sastojaka i malo vremena provedenog u kuhinji, možete stvoriti ovaj gastronomski delikates koji će oduševiti vaše čulo ukusa. Pileće meso se meša sa mirisnim povrćem i začinima, stvarajući harmoniju ukusa koja će vas sigurno oduševiti.
Ova čorba nije samo hrana, već i putovanje kroz vreme koje vas vraća u nezaboravne trenutke provedene sa bakom.
Možda vas zanima:

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica
Možda vas zanima:

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica
Možda vas zanima:

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica
Sastojci:
Možda vas zanima:

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica
Možda vas zanima:

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica
– 2 glavice crnog luka
– 2 šargarepe
– 2 veća krompira
– 300 gr belog mesa
– kašika brašna
– so, biber
– 2 žumanca
– 150 mililitara kisele pavlake
– 2 kašike limunovog soka
– list peršuna
Priprema:
Crni luk iseckajte na sitno i stavite da se dinsta na ulju. Belo pileće meso isecite na tračice ili kockice, pa ga dodajte luku kada postane staklast.
Preko mesa sipajte malo brašna i nastavite sa dinstanjem.
Posle nekoliko minuta počnite da dolivate vodu. Zatim dodajte šargarepu i krompir koje ste prethodno očistili i iseckali na sitno.
Posolite, dodajte biber i suvi začin, pa nalijte vodom i kuvajte na tihoj vatri.
Kada je gotova, šerpu pomerite sa vatre. Umutite žumanca sa kiselom pavlakom, pa ulijte u čorbu.
Dobro promešajte čorbu, kako bi se pavlaka i žumanca sjedinili sa ostalim sastojcima.
Za dodatni ukus dodajte limunov sok, peršun i pečene krutone.
Prijatno!
(Blic)

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.
Komentari(0)