Čorba od sočiva i leblebija
Čorba od sočiva i leblebija je savršeno gusta, punog ukusa i odličan izbor kada vam se jede nešto na kašiku.

Sastojci:
- 130 g kuvanih leblebija
- 130 g rezanaca
- 65 g kuvanog sočiva
- 1,5 litar vode
- 1 žumance
- 5 kašika grčkog jogurta
- 1 puna kašika brašna
- maslinovo ulje
- 1 mali luk (sitno isečen)
- 1 kašičica nane
- 1 kašičica crvene paprike u prahu
- so
Recept za čorbu od sočiva i leblebija:
Kako biste napravili ovu čorbu, prvo u šerpu sipajte ključalu vodu preko leblebija, sočiva i rezanaca. Dok se rezanci ne skuvaju umutite jogurt, brašno i žumanca pa dodajte 2-3 kutlače od čorbe koja se kuva, promešajte i sipajte sve zajedno u čorbu. Pustite da proključa, stalno mešajući.
Možda vas zanima:

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Možda vas zanima:

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Možda vas zanima:

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Pripremite sos za čorbu tako što ćete luk sitno da iseckate, karamelizujete i propržite. Dodajte nanu i mlevenu papriku i propržite zajedno sa lukom. Sipajte u čorbu. Poslednju dodajte so. Dobro promešajte i uživajte. Evo i kako da napravite hladni gaspaćo za ručak i oterate vrućinu.
Stvar ukusa

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Kraljica posne trpeze vraća se na velika vrata: Najukusnija pita sa kupusom obavezno se sprema za Veliki petak
Posna trpeza može da bude neodoljiva ukoliko znate da je spremite na pravi način

Rasjenička pita – zaboravljeno uskrsno jelo od mlade koprive i domaćeg testa
Zeleni poklon proleća na tanjiru – tradicionalna pita iz Negotinske Krajine, posna i svečana

Uskršnja SLATKA POGAČA lepša je od svakog kolača i torte - Mekano testo punjeno čokoladom je poslastica koju niko ne propušta
Ako pored uskršnjih đakonija želite da napravite i slatku pogaču, ovo je pravi recept za vas
Komentari(0)