Čorba od sočiva i leblebija
Čorba od sočiva i leblebija je savršeno gusta, punog ukusa i odličan izbor kada vam se jede nešto na kašiku.
Sastojci:
- 130 g kuvanih leblebija
- 130 g rezanaca
- 65 g kuvanog sočiva
- 1,5 litar vode
- 1 žumance
- 5 kašika grčkog jogurta
- 1 puna kašika brašna
- maslinovo ulje
- 1 mali luk (sitno isečen)
- 1 kašičica nane
- 1 kašičica crvene paprike u prahu
- so
Recept za čorbu od sočiva i leblebija:
Kako biste napravili ovu čorbu, prvo u šerpu sipajte ključalu vodu preko leblebija, sočiva i rezanaca. Dok se rezanci ne skuvaju umutite jogurt, brašno i žumanca pa dodajte 2-3 kutlače od čorbe koja se kuva, promešajte i sipajte sve zajedno u čorbu. Pustite da proključa, stalno mešajući.
Možda vas zanima:
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Zašto treba da jedete kesten? On je riznica vitamina, pomaže crevima da rade kao sat, a vama da smršate (RECEPT)
Zahvaljujući niskom sadržaju masti i visokom sadržaju vlakana, kesten vam može pomoći da smršate, ali i da vam creva rade kao sat.
Možda vas zanima:
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Zašto treba da jedete kesten? On je riznica vitamina, pomaže crevima da rade kao sat, a vama da smršate (RECEPT)
Zahvaljujući niskom sadržaju masti i visokom sadržaju vlakana, kesten vam može pomoći da smršate, ali i da vam creva rade kao sat.
Možda vas zanima:
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Zašto treba da jedete kesten? On je riznica vitamina, pomaže crevima da rade kao sat, a vama da smršate (RECEPT)
Zahvaljujući niskom sadržaju masti i visokom sadržaju vlakana, kesten vam može pomoći da smršate, ali i da vam creva rade kao sat.
Pripremite sos za čorbu tako što ćete luk sitno da iseckate, karamelizujete i propržite. Dodajte nanu i mlevenu papriku i propržite zajedno sa lukom. Sipajte u čorbu. Poslednju dodajte so. Dobro promešajte i uživajte. Evo i kako da napravite hladni gaspaćo za ručak i oterate vrućinu.
Stvar ukusa
Ovo su 3 najbolje i najomiljenije torte za slavu: Gosti ih najviše vole, a domaćice najčešće spremaju
Jedan od nezaobilaznih elemenata slavske trpeze, koja je prepuna raznovrsnih jela i specijaliteta, svakako je slavska torta.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Komentari(0)