Šuškava pita po bakinom receptu: Hrskave korice i preuksuan nadev su kombinacija koju svaka domaćica mora da zna
Kad god zafali ideje za dobar obrok, tu su bakini recepti - a sada je podelila kako naparaviti sočnu šuškavu pitu sa mlevenim mesom

Bilo da je pravite za doručak, kao meze, večeru ili predjelo - šuškava pita sa mlevenim mesom po bakinom receptu je pravo jelo za to.
Iako neki više vole slatke pite, kao što je bosanska šljivopita, baka Jela ima recept za ovu sa mlevenim mesom koja će se svideti baš svakom.
Potrebno je:
400 gr mlevenog mesa
Možda vas zanima:

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Možda vas zanima:

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Možda vas zanima:

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
1 velika glavica crnog luka
1 veći rendan krompir
50 ml ulja
suvi začin ili so
ml. biber
2 jaja
500 gr tankih kora
Priprema:
Iseckati luk pa ga propržiti na ulju da dobije staklatu boju. Ubaciti meso pa isitniti i pržiti bar 15 minuta.
Dodati so, po želji začin, ml biber može i malo slatke ml paprike. Skloniti sa vatre pa ubaciti jaja i izmešati.
Prvu koru premazati uljem pa dodati drugu. I nju premazati gornji deo uljem a u donji po dužini staviti 4 kašike nadeva i rasporediti i uviti u tanku rolnicu.
Redjati u podmazan pleh . Može se malo zaseći :peći na 200 stepeni C 40 min. da lepo zarumeni. Seći toplu služiti uz čašu jogurta. Prijatno uz fantastičan zalogaj!

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Kraljica posne trpeze vraća se na velika vrata: Najukusnija pita sa kupusom obavezno se sprema za Veliki petak
Posna trpeza može da bude neodoljiva ukoliko znate da je spremite na pravi način

Rasjenička pita – zaboravljeno uskrsno jelo od mlade koprive i domaćeg testa
Zeleni poklon proleća na tanjiru – tradicionalna pita iz Negotinske Krajine, posna i svečana
Komentari(0)