KRILCA IZ BAKINE KUHINJE: Poznato jelo na novi način
Bakin recept preste da poližete
Potrebno je:
pileća krilca 1 kg
Začini za marinadu:
1 kašika kisele pavlake
so, suvi začin
ml biber
malo kečapa
slatke ml. paprike
1 kašika ml belog luka
1 kašika soja sosa
2 kašike ulja
1 kašika ljutog ajvara
Priprema:
Možda vas zanima:
Kuvana bundeva s medom: Zaboravljena poslastica za sredinu posta
Nekada je miris kuvanog bundeve s medom značio da je jesen stigla do tiših dana. Danas je ovo jednostavno jelo savršeno za one koji poste, ali ne žele da se odreknu toplog ukusa detinjstva
Recept za posnu taranu sa prazilukom: Hrana koja miriše na ognjište
U danima posta, kad je zima već uzela dan i večeru, domaćice su pravile jednostavna jela koja greju i mirišu na detinjstvo. Tarana sa prazilukom je bila upravo to – topla, tiha i ukusna
Možda vas zanima:
Kuvana bundeva s medom: Zaboravljena poslastica za sredinu posta
Nekada je miris kuvanog bundeve s medom značio da je jesen stigla do tiših dana. Danas je ovo jednostavno jelo savršeno za one koji poste, ali ne žele da se odreknu toplog ukusa detinjstva
Recept za posnu taranu sa prazilukom: Hrana koja miriše na ognjište
U danima posta, kad je zima već uzela dan i večeru, domaćice su pravile jednostavna jela koja greju i mirišu na detinjstvo. Tarana sa prazilukom je bila upravo to – topla, tiha i ukusna
Možda vas zanima:
Kuvana bundeva s medom: Zaboravljena poslastica za sredinu posta
Nekada je miris kuvanog bundeve s medom značio da je jesen stigla do tiših dana. Danas je ovo jednostavno jelo savršeno za one koji poste, ali ne žele da se odreknu toplog ukusa detinjstva
Recept za posnu taranu sa prazilukom: Hrana koja miriše na ognjište
U danima posta, kad je zima već uzela dan i večeru, domaćice su pravile jednostavna jela koja greju i mirišu na detinjstvo. Tarana sa prazilukom je bila upravo to – topla, tiha i ukusna
Krilcima odseći zaperke oprati ih. U činiju sve sastojke izmešati pa promešati krilca u njoj. Može se ostaviti da odstoji ja nisam. Ređati u pleh obložen pek papirom.
Peći na 220 stepeni C 45 minuta. Očima se jedu.
Uštipci bez kapi ulja, spolja hrskavi, a unutra meki: Domaćice, odmah zapišite recept, ovo ćete tamaniti
Ukus je jednako dobar kao i kad ih spremamo na ulju.
TAJNI RECEPT: Evo koliko soli treba stavljati u kiseli kupus
Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.
Starinsko jelo iz Vojvodine spremno za pola sata: Potrebna su vam samo 4 sastojka, odlična ideja za ručak
To je jelo koje je nekada bilo izuzetno popularno, a danas smo ga nekako zaboravili.
Kuvana bundeva s medom: Zaboravljena poslastica za sredinu posta
Nekada je miris kuvanog bundeve s medom značio da je jesen stigla do tiših dana. Danas je ovo jednostavno jelo savršeno za one koji poste, ali ne žele da se odreknu toplog ukusa detinjstva
Ovo je najbolji posni ručak na kašiku! Kad ga probate, zaboravite da NEMA MESA, evo u čemu je tajna
Tajna je u dugom dinstanju luka, paprike i šargarepe, što daje slatkoću i dubinu
Komentari(0)