KRILCA IZ BAKINE KUHINJE: Poznato jelo na novi način

Izvor: LS

18:00

Gastronomija 0

Bakin recept preste da poližete

ljuta krilca sa kikirikijem
Shutterstock

Potrebno je:

pileća krilca 1 kg
 Začini  za marinadu:
1 kašika kisele pavlake
so, suvi začin
ml biber
malo kečapa
slatke ml. paprike
1 kašika ml belog luka
1 kašika soja sosa
2 kašike ulja
1 kašika ljutog ajvara 

Priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Krilcima odseći zaperke oprati ih. U činiju sve sastojke izmešati pa promešati krilca u njoj. Može se ostaviti da odstoji ja nisam. Ređati u pleh obložen pek papirom. 
Peći na 220 stepeni C 45 minuta. Očima se jedu.

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading