Ledeni sorbe od malina od samo 3 sastojka: Idealan za vrele dane, sprema se za tren
Uživajte u vodenom sladoledu

Još jedno bobičasto blago u kojem možemo da uživamo u ovo doba godine jesu maline. Osim što im je teško odoleti i ne pojesti ih sirove, odmah, sa ovim voćem možemo da se poigramo kroz razne kulinarske poslastice.
U vrelim danima rashladite se sorbeom od malina bez previše magije. Recept zahteva samo tri sastojka.
Kako se pravi sorbe od malina?
Sastojci:
200 g šećera ili eritritola kao zdravije verzije (odnos eritritola i običnog šećera je 1,5:1 jer je manje sladak)
500 g malina
limun, isceđen
Priprema:
Stavite šećer i 270 ml vode u šerpu i mešajte na laganoj vatri dok se šećer ne rastvori i konzistencija ne postane sirupasta. Ostavite sa strane da se ohladi.
Stavite maline i limunov sok u blender i blendirajte dok smesa ne postane glatka. Pomešajte sa šećernim sirupom i stavite u posudu za zamrzavanje.
Na svakih sat vremena u naredna četiri sata promešajte mutilicom ili viljuškom da razbijete nastale kristale leda i vratite u zamrzivač. Po želji poslužite sa malinama i uživajte.
Napomena: Ovako dobijeni sorbe možete držati u zamrzivaču do mesec dana.
Bogate vitaminima i mineralima
Maline su dobar prirodni izvor vitamina C i grupe B, što doprinosi njihovom antiinflamatornom dejstvu i značajnoj ulozi u jačanju imuniteta.
Sadrže vlakna, šećere i minerale kao što su kalijum, kalcijum, magnezijum, mangan i gvožđe. Pored toga, ovo voće sadrži antioksidanse polifenole i antocijanine.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Komentari(0)