Ledeni sorbe od malina od samo 3 sastojka: Idealan za vrele dane, sprema se za tren
Uživajte u vodenom sladoledu

Još jedno bobičasto blago u kojem možemo da uživamo u ovo doba godine jesu maline. Osim što im je teško odoleti i ne pojesti ih sirove, odmah, sa ovim voćem možemo da se poigramo kroz razne kulinarske poslastice.
U vrelim danima rashladite se sorbeom od malina bez previše magije. Recept zahteva samo tri sastojka.
Kako se pravi sorbe od malina?
Sastojci:
200 g šećera ili eritritola kao zdravije verzije (odnos eritritola i običnog šećera je 1,5:1 jer je manje sladak)
500 g malina
limun, isceđen
Priprema:
Stavite šećer i 270 ml vode u šerpu i mešajte na laganoj vatri dok se šećer ne rastvori i konzistencija ne postane sirupasta. Ostavite sa strane da se ohladi.
Stavite maline i limunov sok u blender i blendirajte dok smesa ne postane glatka. Pomešajte sa šećernim sirupom i stavite u posudu za zamrzavanje.
Na svakih sat vremena u naredna četiri sata promešajte mutilicom ili viljuškom da razbijete nastale kristale leda i vratite u zamrzivač. Po želji poslužite sa malinama i uživajte.
Napomena: Ovako dobijeni sorbe možete držati u zamrzivaču do mesec dana.
Bogate vitaminima i mineralima
Maline su dobar prirodni izvor vitamina C i grupe B, što doprinosi njihovom antiinflamatornom dejstvu i značajnoj ulozi u jačanju imuniteta.
Sadrže vlakna, šećere i minerale kao što su kalijum, kalcijum, magnezijum, mangan i gvožđe. Pored toga, ovo voće sadrži antioksidanse polifenole i antocijanine.

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Kraljica posne trpeze vraća se na velika vrata: Najukusnija pita sa kupusom obavezno se sprema za Veliki petak
Posna trpeza može da bude neodoljiva ukoliko znate da je spremite na pravi način
Komentari(0)