Ledeni sorbe od malina od samo 3 sastojka: Idealan za vrele dane, sprema se za tren
Uživajte u vodenom sladoledu

Još jedno bobičasto blago u kojem možemo da uživamo u ovo doba godine jesu maline. Osim što im je teško odoleti i ne pojesti ih sirove, odmah, sa ovim voćem možemo da se poigramo kroz razne kulinarske poslastice.
U vrelim danima rashladite se sorbeom od malina bez previše magije. Recept zahteva samo tri sastojka.
Kako se pravi sorbe od malina?
Sastojci:
200 g šećera ili eritritola kao zdravije verzije (odnos eritritola i običnog šećera je 1,5:1 jer je manje sladak)
500 g malina
limun, isceđen
Priprema:
Stavite šećer i 270 ml vode u šerpu i mešajte na laganoj vatri dok se šećer ne rastvori i konzistencija ne postane sirupasta. Ostavite sa strane da se ohladi.
Stavite maline i limunov sok u blender i blendirajte dok smesa ne postane glatka. Pomešajte sa šećernim sirupom i stavite u posudu za zamrzavanje.
Na svakih sat vremena u naredna četiri sata promešajte mutilicom ili viljuškom da razbijete nastale kristale leda i vratite u zamrzivač. Po želji poslužite sa malinama i uživajte.
Napomena: Ovako dobijeni sorbe možete držati u zamrzivaču do mesec dana.
Bogate vitaminima i mineralima
Maline su dobar prirodni izvor vitamina C i grupe B, što doprinosi njihovom antiinflamatornom dejstvu i značajnoj ulozi u jačanju imuniteta.
Sadrže vlakna, šećere i minerale kao što su kalijum, kalcijum, magnezijum, mangan i gvožđe. Pored toga, ovo voće sadrži antioksidanse polifenole i antocijanine.

Upoznajte kraljicu među gibanicama! U moru stotina, ova je najukusnija i najbolja, domaćice će se oduševiti
Ispoštujte postupak pripreme i uživaćete kao nikad do sada.

Kiseli kupus u tegli, imunobomba koju svaka kuća treba da proba: Fermentiše se u svom soku, ukusan je i traje dugo
Ako nemate gde da držite bure kiselog kupusa i potrebne su vam manje količine, ovaj jednostavan i superbrz recept će vam sigurno biti od koristi.

STAROPLANINSKI DRAGULJ: Sir jači od kozjeg, napravljen od ENDEMIČNIH biljaka, a služi kao lek za celu porodicu
Zaboravite industrijske sireve! Na obroncima Stare planine nastaje specijalitet koji svoju lekovitu moć crpi iz prirode. Otkrivamo tajnu Staroplaninskog ovčijeg sira – zašto se smatra našim najzdravijim sirom i kako ga pastiri vekovima koriste za jačanje imuniteta.

SRPSKA CRNA ČOKOLADA: Zaboravljeni recept za kitnikez koji je zdraviji od meda, a naše bake su ga davale za jaku krv
U Vojvodini, gde su dunje bile simbol bogatstva, nastao je zaboravljeni slatkiš koji je prava riznica zdravlja. Otkrivamo Kitnikez – "sir od dunja" – poslasticu koja se pravila bez grama šećera i koju su bake koristile za oporavak od anemije.

Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!
Komentari(0)