Juneći gulaš sa domaćim noklama: Ručak koji svi vole poslužite uz sezonsku salatu

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Gulaš se sprema u celoj Srbiji. Došao je u našu zemlju preko mađarske kuhinje.

Juneći gulaš sa domaćim noklama: Ručak koji svi vole poslužite uz sezonsku salatu
Shutterstock

Predstavljamo vam tradicionalni vojvođanski recept sa domaćim noklama i junećim mesom.

SASTOJCI:

500 g junetine od buta

malo ulja
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
po ukusu začin, biber i aleva paprika
po potrebi voda
1 dl paradajz soka

NOKLE:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

150 g oštrog brašna
0,5 dl vode
2 jajeta
1 kašika ulja
malo soli

Priprema:

Na ulju propržite iseckan luk, dodajte meso

iseceno na kocke, šargarepu na kolutove,
pospite začinom i dinstajte. Povremeno dolivajte vodu.
Pri kraju, kad je meso mekano, dodajte alevu papriku
i paradajz sok i još malo prokrčkajte.
Pripremite nokle:
Umutite jaja sa uljem i postepeno dodajte vodu i so,
a zatim polako dodajte brašno i sve vreme lupajte
varjačom. Sto duže “lupate” testo ono će biti
vazdušastije.
U gulaš dodajte malo vode da se dobije ređe jelo,
a zatim kašičicom praviti nokle i spuštajte u gulaš koji ključa.
Smanjite temperaturu i kuvajte oko deset minuta da
se nokle lepo skuvaju.
Vodu dodajte isključivo pre nokli, ali samo koliko je potrebno da jelo bude sočno.
Služite uz sezonsku salatu.

Prijatno!

(Opanak)

Tagovi:

Komentari(0)

Loading