Juneći gulaš sa domaćim noklama: Ručak koji svi vole poslužite uz sezonsku salatu
Gulaš se sprema u celoj Srbiji. Došao je u našu zemlju preko mađarske kuhinje.
Predstavljamo vam tradicionalni vojvođanski recept sa domaćim noklama i junećim mesom.
SASTOJCI:
500 g junetine od buta
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
po ukusu začin, biber i aleva paprika
po potrebi voda
1 dl paradajz soka
NOKLE:
Možda vas zanima:
NAJBOLJI Domaći pastirski RECEPT za gulaš kakav još niste probali, ODUŠEVIĆE VAS
Gulaš je jelo omiljeno u raznim kuhinjama i u mnogim domovima. Nastao je kao pastirska hrana u mađarskoj kuhinji ali se vremenom odomaćio prvo u Vojvodini a potom i u celoj Srbiji.
SPECIJALITET KAKAV SE SLUŽI SAMO U NAJBOLJIM RESTORANIMA: Sada otkriven TAJNI RECEPT za gulaš sa MESOM i POVRĆEM
Isecite meso na kockice, pa stavite u šerpu u koju ste prethodno stavili 80 g putera
Možda vas zanima:
NAJBOLJI Domaći pastirski RECEPT za gulaš kakav još niste probali, ODUŠEVIĆE VAS
Gulaš je jelo omiljeno u raznim kuhinjama i u mnogim domovima. Nastao je kao pastirska hrana u mađarskoj kuhinji ali se vremenom odomaćio prvo u Vojvodini a potom i u celoj Srbiji.
SPECIJALITET KAKAV SE SLUŽI SAMO U NAJBOLJIM RESTORANIMA: Sada otkriven TAJNI RECEPT za gulaš sa MESOM i POVRĆEM
Isecite meso na kockice, pa stavite u šerpu u koju ste prethodno stavili 80 g putera
Možda vas zanima:
NAJBOLJI Domaći pastirski RECEPT za gulaš kakav još niste probali, ODUŠEVIĆE VAS
Gulaš je jelo omiljeno u raznim kuhinjama i u mnogim domovima. Nastao je kao pastirska hrana u mađarskoj kuhinji ali se vremenom odomaćio prvo u Vojvodini a potom i u celoj Srbiji.
SPECIJALITET KAKAV SE SLUŽI SAMO U NAJBOLJIM RESTORANIMA: Sada otkriven TAJNI RECEPT za gulaš sa MESOM i POVRĆEM
Isecite meso na kockice, pa stavite u šerpu u koju ste prethodno stavili 80 g putera
150 g oštrog brašna
0,5 dl vode
2 jajeta
1 kašika ulja
malo soli
Priprema:
Na ulju propržite iseckan luk, dodajte meso
pospite začinom i dinstajte. Povremeno dolivajte vodu.
Pri kraju, kad je meso mekano, dodajte alevu papriku
i paradajz sok i još malo prokrčkajte.
Pripremite nokle:
Umutite jaja sa uljem i postepeno dodajte vodu i so,
a zatim polako dodajte brašno i sve vreme lupajte
varjačom. Sto duže “lupate” testo ono će biti
vazdušastije.
U gulaš dodajte malo vode da se dobije ređe jelo,
a zatim kašičicom praviti nokle i spuštajte u gulaš koji ključa.
Smanjite temperaturu i kuvajte oko deset minuta da
se nokle lepo skuvaju.
Vodu dodajte isključivo pre nokli, ali samo koliko je potrebno da jelo bude sočno.
Služite uz sezonsku salatu.
Prijatno!
(Opanak)
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba
Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog
POJEŠĆE SE DOK TREPNETE! Punjene i pohovane paprike oduševiće vas ukusom
Fil je fenomenalan.
Komentari(0)