Juneći gulaš sa domaćim noklama: Ručak koji svi vole poslužite uz sezonsku salatu
Gulaš se sprema u celoj Srbiji. Došao je u našu zemlju preko mađarske kuhinje.
Predstavljamo vam tradicionalni vojvođanski recept sa domaćim noklama i junećim mesom.
SASTOJCI:
500 g junetine od buta
malo ulja
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
po ukusu začin, biber i aleva paprika
po potrebi voda
1 dl paradajz soka
NOKLE:
Možda vas zanima:
Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.
Nema boljeg ručka od gulaša, i to - mađarskog! Recept starih domaćica će vas raspametiti, ukus je čista desetka
Ovo je recept za ručak koji je pun ukusa, bogat teksturom i prilično zasitan
Možda vas zanima:
Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.
Nema boljeg ručka od gulaša, i to - mađarskog! Recept starih domaćica će vas raspametiti, ukus je čista desetka
Ovo je recept za ručak koji je pun ukusa, bogat teksturom i prilično zasitan
Možda vas zanima:
Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.
Nema boljeg ručka od gulaša, i to - mađarskog! Recept starih domaćica će vas raspametiti, ukus je čista desetka
Ovo je recept za ručak koji je pun ukusa, bogat teksturom i prilično zasitan
150 g oštrog brašna
0,5 dl vode
2 jajeta
1 kašika ulja
malo soli
Priprema:
Na ulju propržite iseckan luk, dodajte meso
iseceno na kocke, šargarepu na kolutove,
pospite začinom i dinstajte. Povremeno dolivajte vodu.
Pri kraju, kad je meso mekano, dodajte alevu papriku
i paradajz sok i još malo prokrčkajte.
Pripremite nokle:
Umutite jaja sa uljem i postepeno dodajte vodu i so,
a zatim polako dodajte brašno i sve vreme lupajte
varjačom. Sto duže “lupate” testo ono će biti
vazdušastije.
U gulaš dodajte malo vode da se dobije ređe jelo,
a zatim kašičicom praviti nokle i spuštajte u gulaš koji ključa.
Smanjite temperaturu i kuvajte oko deset minuta da
se nokle lepo skuvaju.
Vodu dodajte isključivo pre nokli, ali samo koliko je potrebno da jelo bude sočno.
Služite uz sezonsku salatu.
Prijatno!
(Opanak)
TRIKOVI KUVARA ZA PRŽENJE RIBE: Na ovaj način neće upiti ulje
Uz nekoliko jednostavnih smernica prženje ribe će biti lak posao, a rezultat je odličan ukus bez masti na tanjiru
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
DA LI KISELI KUPUS MOŽE DA SE ZAMRZNE? Postoji nekoliko stvari koje treba da znate kako biste sačuvali njegov kvalitet
Zamrzavanje kiselog kupusa je odličan način da ga sačuvate za duže vreme, a sa pravilnim postupkom, možete uživati u njegovom ukusu i van sezone.
SVADBARSKI KUPUS NA STARINSKI NAČIN: Evo kako da spremite tradicionalno jelo koje mnogi jedu sa uživanjem (RECEPT)
Svadbarski kupus je tradicionalno jelo kome retko ko može da odoli. Nije težak za pripremu, a ukus mu je bogovski i cela porodica će uživati.
RECEPT ZA POSNU POGAČU: Meka kao duša, jednostavna za pripremu, a ukus će vas oduševiti
Ukoliko vam slava pada na post, a želite da oduševite goste preukusnom, mekanom pogačom, ovo je recept za vas.
Komentari(0)