Juneći gulaš sa domaćim noklama: Ručak koji svi vole poslužite uz sezonsku salatu

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Gulaš se sprema u celoj Srbiji. Došao je u našu zemlju preko mađarske kuhinje.

Juneći gulaš sa domaćim noklama: Ručak koji svi vole poslužite uz sezonsku salatu
Shutterstock

Predstavljamo vam tradicionalni vojvođanski recept sa domaćim noklama i junećim mesom.

SASTOJCI:

500 g junetine od buta

malo ulja
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
po ukusu začin, biber i aleva paprika
po potrebi voda
1 dl paradajz soka

NOKLE:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

150 g oštrog brašna
0,5 dl vode
2 jajeta
1 kašika ulja
malo soli

Priprema:

Na ulju propržite iseckan luk, dodajte meso

iseceno na kocke, šargarepu na kolutove,
pospite začinom i dinstajte. Povremeno dolivajte vodu.
Pri kraju, kad je meso mekano, dodajte alevu papriku
i paradajz sok i još malo prokrčkajte.
Pripremite nokle:
Umutite jaja sa uljem i postepeno dodajte vodu i so,
a zatim polako dodajte brašno i sve vreme lupajte
varjačom. Sto duže “lupate” testo ono će biti
vazdušastije.
U gulaš dodajte malo vode da se dobije ređe jelo,
a zatim kašičicom praviti nokle i spuštajte u gulaš koji ključa.
Smanjite temperaturu i kuvajte oko deset minuta da
se nokle lepo skuvaju.
Vodu dodajte isključivo pre nokli, ali samo koliko je potrebno da jelo bude sočno.
Služite uz sezonsku salatu.

Prijatno!

(Opanak)

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Tagovi:

Komentari(0)

Loading