HAJDUČKA TRAVA Moćna biljka se tradicionalno koristi za poboljšanje zdravlja, evo i kako
Hajdučka trava (poznata i kao hajdučica, sporiš, stolisnik, jalovi mesečnjak ili kunica) je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice glavočika (fam. Asteraceae). Njen latinski naziv je Achillea millefolium. Ova biljka ima širok spektar delovanja i čest je sastojak raznih fitofarmaceutskih proizvoda.
Od drevnih Grka, koji su prvi prepoznali njene izuzetne lekovite osobine, preko hajduka, hajdučka trava se neprekidno koristi u tradicionalnoj medicini, noseći sa sobom znanja starih naroda o prirodnom lečenju.
Lekovita tajna hajdučke trave krije se u njenom bogatom i složenom hemijskom sastavu, koji je odgovoran za njena izuzetna lekovita svojstva. Ključni aktivni sastojci hajdučke trave uključuju etarsko ulje, koje sadrži različite spojeve sa dokazanim terapeutskim efektima.
Hajdučka trava je vrlo zdrava biljka, kao što joj i ime kaže, a ovo su neki od načina na koje se hajdučka trava koristi i neki od njenih zdravstvenih benefita:
Možda vas zanima:
HAJDUČKA TRAVA JAČA TELO I ČUVA ZDRAVLJE: Melem za celo telo, a ulje možete da napravite i sami (RECEPT)
Hajdučka trava sasvim opravdava svoje ime, jer jača organizam.
PRIJATELJ VAŠEG SRCA Za ovu biljku tvrde da je odlična za kardiovaskularne probleme!
Glog (latCrataegus monogyna, Crataegus laevigata) je biljka koja se u tradicionalnoj medicini koristi već stotinama godina, pre svega, za ublažavanje i lečenje kardiovaskularnih tegoba.
Možda vas zanima:
HAJDUČKA TRAVA JAČA TELO I ČUVA ZDRAVLJE: Melem za celo telo, a ulje možete da napravite i sami (RECEPT)
Hajdučka trava sasvim opravdava svoje ime, jer jača organizam.
PRIJATELJ VAŠEG SRCA Za ovu biljku tvrde da je odlična za kardiovaskularne probleme!
Glog (latCrataegus monogyna, Crataegus laevigata) je biljka koja se u tradicionalnoj medicini koristi već stotinama godina, pre svega, za ublažavanje i lečenje kardiovaskularnih tegoba.
Možda vas zanima:
HAJDUČKA TRAVA JAČA TELO I ČUVA ZDRAVLJE: Melem za celo telo, a ulje možete da napravite i sami (RECEPT)
Hajdučka trava sasvim opravdava svoje ime, jer jača organizam.
PRIJATELJ VAŠEG SRCA Za ovu biljku tvrde da je odlična za kardiovaskularne probleme!
Glog (latCrataegus monogyna, Crataegus laevigata) je biljka koja se u tradicionalnoj medicini koristi već stotinama godina, pre svega, za ublažavanje i lečenje kardiovaskularnih tegoba.
Hajdučka trava je poznata kao “vidar rana” i koristi se za ublažavanje rana i opekotina.
Problemi sa želucem, ova biljka se često koristi kod problema sa želucem, nadimanja, otežanog varenja i manjka apetita.
Hajdučka trava je dobra za regulaciju rada žuči, ubrzava metabolizam, čisti organizam i reguliše rad žuči.
Hajdučka trava je bogata vitaminom C, pa može da se koristi i za probleme sa hemoroidima i rektalnim krvarenjem.
Ostali benefiti
Tople kupke od hajdučke trave i kamilice ublažuju nervne bolove, smanjuju teškoće kod gihta i reumatizma, pomažu kod upala jajnika i problema tokom menstruacije.
Napomena: Pre upotrebe bilo koje biljke u medicinske svrhe, uvek se konsultujte sa stručnjakom ili farmaceutom kako biste osigurali bezbednost i pravilnu primenu.
Čaj od hajdučke trave:
U šolju ključale vode stavite jednu punu kafenu kašičicu sušene hajdučke trave.
Ostavite da se natapa 10 minuta.
Nakon toga, procedite čaj.
Po sopstvenom ukusu, možete dodati krišku limuna ili malo meda.
Napomena: Pre upotrebe bilo koje biljke u medicinske svrhe, uvek se konsultujte sa stručnjakom ili farmaceutom kako biste osigurali bezbednost i pravilnu primenu.
Doručak za celu porodicu: Proja sa sirom i jogurtom koju ćete smazati za tili čas, svaki zalogaj je uživanje
Ova proja je savršena za brzi doručak.
Ova najukusnija pita najbrže nestaje sa stola: Domaćice recept zapisuju u sveske zbog jednog sastojka
Nije potrebno mnogo truda, a rezultat je večera koja puni stomak i greje dušu
OVO ZNAJU SAMO ISKUSNI PEKARI Samo jedna čaša ovog preliva i pita će vam garant biti bolja nego iz bilo koje pekare
Nema boljeg preliva – pita uvek ispada bez greške sa njim.
Recept za savršenu carsku pitu: Mekana, izdašna i toliko dobra da se danima priča o njoj
Upravo takav recept vam i donosimo
TRIK ZA PRAVILNO DINSTANJE LUKA: Čak vam ni zaprška neće trebati!
Naučite kako se pravilno dinsta luk po receptu svetskih kuvara. Zaboravite neprijatan miris i potrebu za zaprškom, uz dodatak 2 sastojka!
Komentari(0)