HAJDUČKA TRAVA Moćna biljka se tradicionalno koristi za poboljšanje zdravlja, evo i kako
Hajdučka trava (poznata i kao hajdučica, sporiš, stolisnik, jalovi mesečnjak ili kunica) je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice glavočika (fam. Asteraceae). Njen latinski naziv je Achillea millefolium. Ova biljka ima širok spektar delovanja i čest je sastojak raznih fitofarmaceutskih proizvoda.

Od drevnih Grka, koji su prvi prepoznali njene izuzetne lekovite osobine, preko hajduka, hajdučka trava se neprekidno koristi u tradicionalnoj medicini, noseći sa sobom znanja starih naroda o prirodnom lečenju.
Lekovita tajna hajdučke trave krije se u njenom bogatom i složenom hemijskom sastavu, koji je odgovoran za njena izuzetna lekovita svojstva. Ključni aktivni sastojci hajdučke trave uključuju etarsko ulje, koje sadrži različite spojeve sa dokazanim terapeutskim efektima.
Hajdučka trava je vrlo zdrava biljka, kao što joj i ime kaže, a ovo su neki od načina na koje se hajdučka trava koristi i neki od njenih zdravstvenih benefita:
Možda vas zanima:

HAJDUČKA TRAVA JAČA TELO I ČUVA ZDRAVLJE: Melem za celo telo, a ulje možete da napravite i sami (RECEPT)
Hajdučka trava sasvim opravdava svoje ime, jer jača organizam.

PRIJATELJ VAŠEG SRCA Za ovu biljku tvrde da je odlična za kardiovaskularne probleme!
Glog (latCrataegus monogyna, Crataegus laevigata) je biljka koja se u tradicionalnoj medicini koristi već stotinama godina, pre svega, za ublažavanje i lečenje kardiovaskularnih tegoba.
Možda vas zanima:

HAJDUČKA TRAVA JAČA TELO I ČUVA ZDRAVLJE: Melem za celo telo, a ulje možete da napravite i sami (RECEPT)
Hajdučka trava sasvim opravdava svoje ime, jer jača organizam.

PRIJATELJ VAŠEG SRCA Za ovu biljku tvrde da je odlična za kardiovaskularne probleme!
Glog (latCrataegus monogyna, Crataegus laevigata) je biljka koja se u tradicionalnoj medicini koristi već stotinama godina, pre svega, za ublažavanje i lečenje kardiovaskularnih tegoba.
Možda vas zanima:

HAJDUČKA TRAVA JAČA TELO I ČUVA ZDRAVLJE: Melem za celo telo, a ulje možete da napravite i sami (RECEPT)
Hajdučka trava sasvim opravdava svoje ime, jer jača organizam.

PRIJATELJ VAŠEG SRCA Za ovu biljku tvrde da je odlična za kardiovaskularne probleme!
Glog (latCrataegus monogyna, Crataegus laevigata) je biljka koja se u tradicionalnoj medicini koristi već stotinama godina, pre svega, za ublažavanje i lečenje kardiovaskularnih tegoba.
Hajdučka trava je poznata kao “vidar rana” i koristi se za ublažavanje rana i opekotina.
Problemi sa želucem, ova biljka se često koristi kod problema sa želucem, nadimanja, otežanog varenja i manjka apetita.
Hajdučka trava je dobra za regulaciju rada žuči, ubrzava metabolizam, čisti organizam i reguliše rad žuči.
Hajdučka trava je bogata vitaminom C, pa može da se koristi i za probleme sa hemoroidima i rektalnim krvarenjem.
Ostali benefiti
Tople kupke od hajdučke trave i kamilice ublažuju nervne bolove, smanjuju teškoće kod gihta i reumatizma, pomažu kod upala jajnika i problema tokom menstruacije.
Napomena: Pre upotrebe bilo koje biljke u medicinske svrhe, uvek se konsultujte sa stručnjakom ili farmaceutom kako biste osigurali bezbednost i pravilnu primenu.
Čaj od hajdučke trave:
U šolju ključale vode stavite jednu punu kafenu kašičicu sušene hajdučke trave.
Ostavite da se natapa 10 minuta.
Nakon toga, procedite čaj.
Po sopstvenom ukusu, možete dodati krišku limuna ili malo meda.
Napomena: Pre upotrebe bilo koje biljke u medicinske svrhe, uvek se konsultujte sa stručnjakom ili farmaceutom kako biste osigurali bezbednost i pravilnu primenu.

Kiseli kupus u tegli, imunobomba koju svaka kuća treba da proba: Fermentiše se u svom soku, ukusan je i traje dugo
Ako nemate gde da držite bure kiselog kupusa i potrebne su vam manje količine, ovaj jednostavan i superbrz recept će vam sigurno biti od koristi.

STAROPLANINSKI DRAGULJ: Sir jači od kozjeg, napravljen od ENDEMIČNIH biljaka, a služi kao lek za celu porodicu
Zaboravite industrijske sireve! Na obroncima Stare planine nastaje specijalitet koji svoju lekovitu moć crpi iz prirode. Otkrivamo tajnu Staroplaninskog ovčijeg sira – zašto se smatra našim najzdravijim sirom i kako ga pastiri vekovima koriste za jačanje imuniteta.

Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!

TAJNA SRPSKOG DORUČKA KOJI DIŽE IZ MRTVIH: "Kačamak" je eliksir dugovečnosti, ali ovaj detalj ga čini nemogućim za pripremu kod kuće
Zlatno jelo koje su naši preci jeli vekovima: Otkrivamo zašto moderni kačamak nema isti ukus i kako ga spremiti na autentičan način.

CENA OVOG JELA U DREVNOJ SRBIJI BILA JE KAO DANAŠNJA ZLATNA POLUGA! Retka srpska poslastica "Manastirka" pravila se samo za BOŽIĆ i SKRIVA VELIKU TAJNU
Tajna starog kolača za koji se nekada moralo štedeti godinu dana: Recept preživeo vekove, a njegova vrednost nije u novcu, već u tri najluksuznija sastojka onog doba.
Komentari(0)