SAVRŠENA Junetina sa krompirom, ukusan obrok za celu porodicu!
Ako volite tradicionalne srpske obroke ili samo želite da napravite pauzu od brze hrane onda će vam se sigurno dopasti ovo jelo, naročito ako ste već ljubitelj povrća i junetine. Jedna od karakteristika ovog jela je što ne sadrži puno začina a opet ima dovoljno povrća koje zaokružuje ukus. Junetina svojim mirisom upotpunjuje celu priču, tako da dobijate savršen obrok u kome će svi uživati.

Sočno meso sa dodatkom povrća je obrok koji će okupiti porodicu oko stola.
1 kg junetine
1 kg krompira
3 paprike
3 paradajza
2 šargarepe
1 crni luk
1 kašika mlevene paprike
1 kašika suvog biljnog začina
Priprema:
Meso operite i osušite. Krompir oljuštite, isecite na manje komade i pomešajte sa malo ulja, dodajte mlevenu papriku i mešavinu začina, pa izmešajte. Sipajte ulje u posudu da pokrije dno, stavite krompir, a odozgo meso premazano uljem i solju sa svih strana. Dodajte sa strane ostalo isečeno povrće i posolite. Prekrijte alu folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko jedan sat. Sklonite foliju i pecite još oko pola sata, odnosno dok meso ne bude gotovo
Prijatno!

Tajni recept iz Homolja: Kačamak sa sirom i „prženom surutkom“
Zaboravljena poslastica iz vremena naših baka

Starinski recept za knedle koje će biti spremne za tren oka: Prave se od samo 2 sastojka i uspevaju baš svima
Bez domaće supe ne može da prođe nedeljni ručak, a ako su u njoj mekane knedle, e tada je užitak zagarantovan.

Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana
Ideja za nedeljni ručak

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.
Komentari(0)