NAJBRŽI recept za burek od gotovih kora: BOLJI je od onog iz pekare, a mogu da ga naprave i novopečene domaćice

Teodora Tojagić

14:00

Gastronomija 0

U Bosni i Hercegovini važi pravilo da je burek isključivo s mesom, a da su sve ostalo pite. Iako iskusne domaćice uglavnom razvlače kore, većina koristi one kupovne.

NAJBRŽI recept za burek od gotovih kora: BOLJI je od onog iz pekare, a mogu da ga naprave i novopečene domaćice
Printscreen/Youtube

Zato smo za vas pronašli najbrži recept za burek od gotovih kora koji će vas oduševiti.

Sastojci:

pakovanje gotovih kora za pitu

400 gr crnog luka

500 gr junećeg mlevenog mesa

2 dl kisele vode

ulje

so, biber

Priprema:

Iseckajte luk i dinstajte ga na zagrejanom ulju dok ne dobije zlatnu boju. Zatim dodajte mleveno meso i pržite zajedno još desetak minuta.

Dodajte so i biber, pa sve dobro promešajte.

Okruglu tepsiju u kojoj ćete peći burek dobro nauljite, a onda odvojite dve kore.

Samo gornju koru premažite mešavinom vode i ulja, pa rasporedite nadev i zavijte ih.

Dobijene rolate slažite u oblik puža. Krenite od sredine, pa nastavite tako do kraja tepsije.

Sve prelijte kiselom vodom.

Burek pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Kada je gotov, poslužite ga uz kiselo mleko.

Detalju pripremu pogledajte u videu u nastavku teksta.

Prijatno!

(Blic)

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading