NAJBRŽI recept za burek od gotovih kora: BOLJI je od onog iz pekare, a mogu da ga naprave i novopečene domaćice

Lepote Srbije

14:00

Gastronomija 0

U Bosni i Hercegovini važi pravilo da je burek isključivo s mesom, a da su sve ostalo pite. Iako iskusne domaćice uglavnom razvlače kore, većina koristi one kupovne.

NAJBRŽI recept za burek od gotovih kora: BOLJI je od onog iz pekare, a mogu da ga naprave i novopečene domaćice
Printscreen/Youtube

Zato smo za vas pronašli najbrži recept za burek od gotovih kora koji će vas oduševiti.

Sastojci:

pakovanje gotovih kora za pitu

400 gr crnog luka

500 gr junećeg mlevenog mesa

2 dl kisele vode

ulje

so, biber

Priprema:

Iseckajte luk i dinstajte ga na zagrejanom ulju dok ne dobije zlatnu boju. Zatim dodajte mleveno meso i pržite zajedno još desetak minuta.

Dodajte so i biber, pa sve dobro promešajte.

Okruglu tepsiju u kojoj ćete peći burek dobro nauljite, a onda odvojite dve kore.

Samo gornju koru premažite mešavinom vode i ulja, pa rasporedite nadev i zavijte ih.

Dobijene rolate slažite u oblik puža. Krenite od sredine, pa nastavite tako do kraja tepsije.

Sve prelijte kiselom vodom.

Burek pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Kada je gotov, poslužite ga uz kiselo mleko.

Detalju pripremu pogledajte u videu u nastavku teksta.

Prijatno!

(Blic)

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Tagovi:

Komentari(0)

Loading