NAJBRŽI recept za burek od gotovih kora: BOLJI je od onog iz pekare, a mogu da ga naprave i novopečene domaćice
U Bosni i Hercegovini važi pravilo da je burek isključivo s mesom, a da su sve ostalo pite. Iako iskusne domaćice uglavnom razvlače kore, većina koristi one kupovne.
Zato smo za vas pronašli najbrži recept za burek od gotovih kora koji će vas oduševiti.
Sastojci:
pakovanje gotovih kora za pitu
Možda vas zanima:
KAKO DA NAPRAVITE ZDRAV BUREK? Jedan sastojak je ključan i dobićete omiljeni doručak koji ne goji (VIDEO)
Zdrav burek priprema se jednostavno, samo umesto kora stavlja se kornfleks.
Možda vas zanima:
KAKO DA NAPRAVITE ZDRAV BUREK? Jedan sastojak je ključan i dobićete omiljeni doručak koji ne goji (VIDEO)
Zdrav burek priprema se jednostavno, samo umesto kora stavlja se kornfleks.
Možda vas zanima:
KAKO DA NAPRAVITE ZDRAV BUREK? Jedan sastojak je ključan i dobićete omiljeni doručak koji ne goji (VIDEO)
Zdrav burek priprema se jednostavno, samo umesto kora stavlja se kornfleks.
400 gr crnog luka
500 gr junećeg mlevenog mesa
2 dl kisele vode
ulje
so, biber
Priprema:
Iseckajte luk i dinstajte ga na zagrejanom ulju dok ne dobije zlatnu boju. Zatim dodajte mleveno meso i pržite zajedno još desetak minuta.
Dodajte so i biber, pa sve dobro promešajte.
Okruglu tepsiju u kojoj ćete peći burek dobro nauljite, a onda odvojite dve kore.
Samo gornju koru premažite mešavinom vode i ulja, pa rasporedite nadev i zavijte ih.
Dobijene rolate slažite u oblik puža. Krenite od sredine, pa nastavite tako do kraja tepsije.
Sve prelijte kiselom vodom.
Burek pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Kada je gotov, poslužite ga uz kiselo mleko.
Detalju pripremu pogledajte u videu u nastavku teksta.
Prijatno!
(Blic)
Vrhunski recept na čaše za najukusnije urmašice: Fantastična poslastica za svaku priliku i svako slavlje
Vrhunski recept na čaše za omiljene urmašice sa mlevenim keksom
ČOBANSKI PASULJ SA TARE Ovakav sigurno niste probali, ukus će vas raspametiti
Za izreku "prost kao pasulj" ste sigurno čuli. Iako priprema pasulja nije neka posebna nauka, planiniski pasulj je malo više od prostog jela
NAJBRŽE LJUŠĆENJE PAPRIKA: Trikovi koji skraćuju put do ajvara
Evo kako da oljuštite pečene paprike za tili čas
TITOV AJVAR U DVE BOJE: Po receptu čuvenog kuvara Škrbe
I Tito je voleo ajvar! Doživotni predsednik SFRJ i osvedočeni gurman uživao je u ukusnim zalogajima, a omiljena zimnica spremala mu se u dve boje.
NAPRAVITE NAJBOLJU SRPSKU SARMU: Naše bake su koristile OVE TRIKOVE za najukusnije jelo
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima. Kada pomislimo na pripremu kuvanog kiselog kupusa, odmah se setimo da ga naše mame i bake prave na najukusniji način i da njihovu pripremu ne može da zameni nijedna druga.
Komentari(0)