Kako smršati uz PALENTU? Nije vam potrebna dijeta, a smanjiće vam apetit i sagoreti masti
Mnogi se čude savetu da se palenta iskoristi u procesu gubljenja kilograma jer se ona pravi od kukuruznog brašna, ali ovo jelo može biti velika pomoć
Palenta dijeta jedan je od internet fenomena u poslednje vreme jer se sve više tiktokerki kune da su uz ovakvu ishranu uspele da se reše viška kilograma.
Ako baš i ne želite da se hranite tako da vam palenta zauzima centalno mesto u ishrani, ipak je možete iskoristiti kao svoju malu caku za mršavljenje.
Dovoljno je da započnete dan uz ovo jelo, koje se može pripremiti na mnogo načina, a kakvu ulogu zapravo palenta ima u procesu gubitka kilograma?
Možda vas zanima:
Lekovito jelo naših predaka skoro svi su zaboravili: Donosimo vam originalni recept - prste da poližeš
Dakle, osnovni sastojak palente jeste kukuruzni griz
Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.
Možda vas zanima:
Lekovito jelo naših predaka skoro svi su zaboravili: Donosimo vam originalni recept - prste da poližeš
Dakle, osnovni sastojak palente jeste kukuruzni griz
Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.
Možda vas zanima:
Lekovito jelo naših predaka skoro svi su zaboravili: Donosimo vam originalni recept - prste da poližeš
Dakle, osnovni sastojak palente jeste kukuruzni griz
Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.
Da li je moguće smršati jedući palentu?
Možda vas zanima:
Lekovito jelo naših predaka skoro svi su zaboravili: Donosimo vam originalni recept - prste da poližeš
Dakle, osnovni sastojak palente jeste kukuruzni griz
Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.
Možda vas zanima:
Lekovito jelo naših predaka skoro svi su zaboravili: Donosimo vam originalni recept - prste da poližeš
Dakle, osnovni sastojak palente jeste kukuruzni griz
Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.
Najvažniji adut kukuruznog brašna, od kojeg se pravi palenta, jeste to što ono obiluje biljnim vlaknima, koja imaju dokazano pozitivan efekat na mršavljenje.
To postižu uz pomoć dveju vrsta vlakana – nutroize i glukomanana, koji učestvuju u regulaciji nivoa šećera u krvi i sprečavaju nagle skokove glukoze koji dovode do stalne potrebe za grickanjem i kršenja dijete.
Uz to, vlakna dokazano smanjuju apetit jer produžavaju osećaj sitost, a važe i za "prožderivača kalorija" jer se ponašaju kao sunđer i sprečavaju da se kalorije natalože u predelu stomaka, kukova, zadnjice...
Takođe, palenta je niskomasna i niskokalorična. Medicinska platforma Medical News Today piše da 100 g kuvane palente ima oko 70 kalorija, a ona uz to sadrži i mnoge esencijalne minerale: gvožđe, magnezijum, cink... Obiluje karotenoidima i vitaminom A, a veoma je zasitna, pa posle nje dugo nećete morati da užinate.
Sve što je potrebno jeste da pronađete odgovarajući recept s palentom i svaki dan počnete ovim ukusnim i hranljivim obrokom, pa uz uravnoteženu i raznovrsnu ishranu i snižen unos kalorija, možete očekivati brz napredak.
(Espreso)
Jesenja pita od prosa i jabuka: Zaboravljeni posni kolač iz južne Srbije
Napravljena od skromnih sastojaka, bez jaja, mleka i šećera, ova pita je bila jesenja poslastica sirotinje – a danas je pravo otkriće za ljubitelje zdrave, domaće i postne hrane
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Đakonije od starog hleba: Zaboravljena jela kad se ništa nije bacalo
Kad u kući ostane bajat hleb, danas ga najčešće bacimo. Nekada, to je bio početak najukusnijih jela – prepečenica, popara, prežganica i hlebne pite, koje su mirisale na dom i poštovanje prema svakom zalogaju.
Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Komentari(0)