Kako smršati uz PALENTU? Nije vam potrebna dijeta, a smanjiće vam apetit i sagoreti masti

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Mnogi se čude savetu da se palenta iskoristi u procesu gubljenja kilograma jer se ona pravi od kukuruznog brašna, ali ovo jelo može biti velika pomoć

cicvara
Shutterstock

Palenta dijeta jedan je od internet fenomena u poslednje vreme jer se sve više tiktokerki kune da su uz ovakvu ishranu uspele da se reše viška kilograma.

Ako baš i ne želite da se hranite tako da vam palenta zauzima centalno mesto u ishrani, ipak je možete iskoristiti kao svoju malu caku za mršavljenje.

Dovoljno je da započnete dan uz ovo jelo, koje se može pripremiti na mnogo načina, a kakvu ulogu zapravo palenta ima u procesu gubitka kilograma?

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Da li je moguće smršati jedući palentu?

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Najvažniji adut kukuruznog brašna, od kojeg se pravi palenta, jeste to što ono obiluje biljnim vlaknima, koja imaju dokazano pozitivan efekat na mršavljenje.

To postižu uz pomoć dveju vrsta vlakana – nutroize i glukomanana, koji učestvuju u regulaciji nivoa šećera u krvi i sprečavaju nagle skokove glukoze koji dovode do stalne potrebe za grickanjem i kršenja dijete.

Uz to, vlakna dokazano smanjuju apetit jer produžavaju osećaj sitost, a važe i za "prožderivača kalorija" jer se ponašaju kao sunđer i sprečavaju da se kalorije natalože u predelu stomaka, kukova, zadnjice...

Takođe, palenta je niskomasna i niskokalorična. Medicinska platforma Medical News Today piše da 100 g kuvane palente ima oko 70 kalorija, a ona uz to sadrži i mnoge esencijalne minerale: gvožđe, magnezijum, cink... Obiluje karotenoidima i vitaminom A, a veoma je zasitna, pa posle nje dugo nećete morati da užinate.

Sve što je potrebno jeste da pronađete odgovarajući recept s palentom i svaki dan počnete ovim ukusnim i hranljivim obrokom, pa uz uravnoteženu i raznovrsnu ishranu i snižen unos kalorija, možete očekivati brz napredak.

(Espreso)

Komentari(0)

Loading