Uštipci sa kajmakom: Tradicionalni domaći recept za savršeni doručak

Izvor: Lepote Srbije

17:00

Gastronomija 0

Uštipci su jedno od omiljenih jela u srpskoj kuhinji, idealni za doručak ili užinu. Ovo jednostavno i brzo jelo, uz dodatak kajmaka, donosi savršen spoj ukusa i hrskavosti. Pripremite se da osvojite srca vaših ukućana ovim domaćim receptom.

uštipci
Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 2 jaja
  • 200 ml mleka
  • 200 ml kisele vode
  • 200 g kajmaka
  • Ulje za prženje

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.

U drugoj posudi umutite jaja, zatim dodajte mleko i kiselu vodu.
Polako sipajte tečnu smesu u posudu sa brašnom, mešajući dok ne dobijete glatko testo.
Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj temperaturi.
Kašikom vadite testo i spuštajte ga u zagrejano ulje, pržeći uštipke sa obe strane dok ne postanu zlatno-smeđi.
Vadite pržene uštipke na papirne ubruse kako bi se oslobodili viška ulja.
Poslužite tople uštipke sa kajmakom.
Uštipci sa kajmakom: Tradicionalni domaći recept za savršeni doručak Shutterstock
 

Saveti:

Dodajte sitno seckani beli luk u testo za dodatni ukus.
Uštipke možete poslužiti i sa medom ili džemom za slatku varijantu.
Pripazite na temperaturu ulja da uštipci ne bi ostali sirovi iznutra ili previše tamni spolja.

Uživajte u ovom tradicionalnom srpskom doručku koji će oduševiti vaše najmilije!

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

krompir

Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji

Gastronomija

12:00

11 jun, 2025

Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?

Komentari(0)

Loading