Uštipci sa kajmakom: Tradicionalni domaći recept za savršeni doručak
Uštipci su jedno od omiljenih jela u srpskoj kuhinji, idealni za doručak ili užinu. Ovo jednostavno i brzo jelo, uz dodatak kajmaka, donosi savršen spoj ukusa i hrskavosti. Pripremite se da osvojite srca vaših ukućana ovim domaćim receptom.

Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 2 jaja
- 200 ml mleka
- 200 ml kisele vode
- 200 g kajmaka
- Ulje za prženje
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.
Polako sipajte tečnu smesu u posudu sa brašnom, mešajući dok ne dobijete glatko testo.
Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj temperaturi.
Kašikom vadite testo i spuštajte ga u zagrejano ulje, pržeći uštipke sa obe strane dok ne postanu zlatno-smeđi.
Vadite pržene uštipke na papirne ubruse kako bi se oslobodili viška ulja.
Poslužite tople uštipke sa kajmakom.

Saveti:
Dodajte sitno seckani beli luk u testo za dodatni ukus.
Uštipke možete poslužiti i sa medom ili džemom za slatku varijantu.
Pripazite na temperaturu ulja da uštipci ne bi ostali sirovi iznutra ili previše tamni spolja.
Uživajte u ovom tradicionalnom srpskom doručku koji će oduševiti vaše najmilije!
Možda vas zanima:

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo

Srpski recept: Domaće propečene paprike sa belim lukom
Ovo je jedan od omiljenih tradicionalnih recepata u Srbiji, posebno u jesen kada su paprike najsočnije. Propećene paprike sa belim lukom su savršen prilog uz roštilj, pečenja ili kao samostalno jelo uz domaći hleb.
Možda vas zanima:

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo

Srpski recept: Domaće propečene paprike sa belim lukom
Ovo je jedan od omiljenih tradicionalnih recepata u Srbiji, posebno u jesen kada su paprike najsočnije. Propećene paprike sa belim lukom su savršen prilog uz roštilj, pečenja ili kao samostalno jelo uz domaći hleb.

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Starinsko jelo bez ijedne kapi ulja: Ukus koji osvaja na prvi zalogaj
U toku posta osim kuvanih jela možete napraviti i posnu manastirsku pitu. Budite uvereni da će se ukućanima svideti, jer je preukusna i tražiće se zalogaj više.
Komentari(0)