Uštipci sa kajmakom: Tradicionalni domaći recept za savršeni doručak
Uštipci su jedno od omiljenih jela u srpskoj kuhinji, idealni za doručak ili užinu. Ovo jednostavno i brzo jelo, uz dodatak kajmaka, donosi savršen spoj ukusa i hrskavosti. Pripremite se da osvojite srca vaših ukućana ovim domaćim receptom.
![uštipci](/data/images/2022-06-02/29105_shutterstock-1507054850_f.jpg?timestamp=1715983200)
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 2 jaja
- 200 ml mleka
- 200 ml kisele vode
- 200 g kajmaka
- Ulje za prženje
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.
Polako sipajte tečnu smesu u posudu sa brašnom, mešajući dok ne dobijete glatko testo.
Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj temperaturi.
Kašikom vadite testo i spuštajte ga u zagrejano ulje, pržeći uštipke sa obe strane dok ne postanu zlatno-smeđi.
Vadite pržene uštipke na papirne ubruse kako bi se oslobodili viška ulja.
Poslužite tople uštipke sa kajmakom.
![Uštipci sa kajmakom: Tradicionalni domaći recept za savršeni doručak](/data/images/2022-06-13/29881_shutterstock-1251709489_f.jpg?t=1716039831)
Saveti:
Dodajte sitno seckani beli luk u testo za dodatni ukus.
Pripazite na temperaturu ulja da uštipci ne bi ostali sirovi iznutra ili previše tamni spolja.
Uživajte u ovom tradicionalnom srpskom doručku koji će oduševiti vaše najmilije!
Možda vas zanima:
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![ljuta krilca sa kikirikijem](/data/images/2024-04-16/84349_ljuta-krilca-sa-kikirikijem_f.jpg)
KRILCA IZ BAKINE KUHINJE: Poznato jelo na novi način
Bakin recept preste da poližete
Možda vas zanima:
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![ljuta krilca sa kikirikijem](/data/images/2024-04-16/84349_ljuta-krilca-sa-kikirikijem_f.jpg)
KRILCA IZ BAKINE KUHINJE: Poznato jelo na novi način
Bakin recept preste da poližete
![mleveno meso](/data/images/2024-02-26/78571_shutterstock-148461935_f.jpg)
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
![mleko](/data/images/2024-07-17/94413_shutterstock-2463232251_f.jpg)
Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan](/data/images/2022-09-14/36611_shutterstock-1197917341_f.jpg)
Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući
![vojnički pasulj](/data/images/2024-03-11/80177_vojnicki-pasulj_f.jpg)
Doktor otkrio četiri vrste namirnica koje smanjuju loš holesterol: Ovo je najprostija hrana koju jedu svi Srbi
Visok holesterol može izazvati brojne zdravstvene probleme visokog rizika, kao što su srčani i moždani udar
Komentari(0)