Uštipci sa kajmakom: Tradicionalni domaći recept za savršeni doručak
Uštipci su jedno od omiljenih jela u srpskoj kuhinji, idealni za doručak ili užinu. Ovo jednostavno i brzo jelo, uz dodatak kajmaka, donosi savršen spoj ukusa i hrskavosti. Pripremite se da osvojite srca vaših ukućana ovim domaćim receptom.
![uštipci](/data/images/2022-06-02/29105_shutterstock-1507054850_f.jpg?timestamp=1715983200)
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 2 jaja
- 200 ml mleka
- 200 ml kisele vode
- 200 g kajmaka
- Ulje za prženje
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.
Polako sipajte tečnu smesu u posudu sa brašnom, mešajući dok ne dobijete glatko testo.
Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj temperaturi.
Kašikom vadite testo i spuštajte ga u zagrejano ulje, pržeći uštipke sa obe strane dok ne postanu zlatno-smeđi.
Vadite pržene uštipke na papirne ubruse kako bi se oslobodili viška ulja.
Poslužite tople uštipke sa kajmakom.
![Uštipci sa kajmakom: Tradicionalni domaći recept za savršeni doručak](/data/images/2022-06-13/29881_shutterstock-1251709489_f.jpg?t=1716039831)
Saveti:
Dodajte sitno seckani beli luk u testo za dodatni ukus.
Uštipke možete poslužiti i sa medom ili džemom za slatku varijantu.
Pripazite na temperaturu ulja da uštipci ne bi ostali sirovi iznutra ili previše tamni spolja.
Uživajte u ovom tradicionalnom srpskom doručku koji će oduševiti vaše najmilije!
Možda vas zanima:
![Shutterstock/OsherR](/data/images/2025-01-08/110640_shutterstock-2501148577_f.jpg)
Šumadijski doručak – šta su naši preci jeli ujutru?
Od propećka i kačamaka do domaćih prženica i mlečnih proizvoda
![krompiruša](/data/images/2024-06-07/90095_shutterstock-1667917753_f.jpg)
Domaća krompiruša – pita sa krompirom po receptu naših baka
Hrskava korica i mekani, sočni nadev od krompira – savršen obrok za svaku priliku
Možda vas zanima:
![Shutterstock/OsherR](/data/images/2025-01-08/110640_shutterstock-2501148577_f.jpg)
Šumadijski doručak – šta su naši preci jeli ujutru?
Od propećka i kačamaka do domaćih prženica i mlečnih proizvoda
![krompiruša](/data/images/2024-06-07/90095_shutterstock-1667917753_f.jpg)
Domaća krompiruša – pita sa krompirom po receptu naših baka
Hrskava korica i mekani, sočni nadev od krompira – savršen obrok za svaku priliku
![čupavci](/data/images/2024-12-24/109714_shutterstock-2097577366-1_f.jpg)
Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos
Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli ovaj desert
![rakija](/data/images/2025-02-12/113811_shutterstock-1282722316_f.jpg)
Zaboravljena pića Srbije – Drevni nektari, lekoviti napici i tradicionalni ukusi koji nestaju
Pića koja su nekada bila deo svakodnevice, a danas su retkost
![gibanica](/data/images/2024-08-26/98583_shutterstock-2294614527_f.jpg)
Prava DOMAĆA GIBANICA sprema se samo na OVAJ način, a gotova za 5 minuta - Posebnu HRSKAVOST daje joj 1 sastojak, sirnica kao iz PEKARE
Recept za pravu srpsku gibanicu morate zapisati!
![Čupava Kata](/data/images/2023-02-24/47291_190695-cupava-kata-ls_f.jpg)
Čupava Kata - omiljeni recept iz stare Juge: Potrebna su 4 sastojka i 10 minuta
Pravi se jednostavno, a ukus je fantastičan
![Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem](/data/images/2023-03-31/50110_shutterstock-123380389_f.jpg)
Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem
Otkrivamo vam trik uz koji će vam pita biti ukusna kao iz najbolje pekare
Komentari(0)