Uštipci sa kajmakom: Tradicionalni domaći recept za savršeni doručak
Uštipci su jedno od omiljenih jela u srpskoj kuhinji, idealni za doručak ili užinu. Ovo jednostavno i brzo jelo, uz dodatak kajmaka, donosi savršen spoj ukusa i hrskavosti. Pripremite se da osvojite srca vaših ukućana ovim domaćim receptom.

Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 2 jaja
- 200 ml mleka
- 200 ml kisele vode
- 200 g kajmaka
- Ulje za prženje
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.
Polako sipajte tečnu smesu u posudu sa brašnom, mešajući dok ne dobijete glatko testo.
Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj temperaturi.
Kašikom vadite testo i spuštajte ga u zagrejano ulje, pržeći uštipke sa obe strane dok ne postanu zlatno-smeđi.
Vadite pržene uštipke na papirne ubruse kako bi se oslobodili viška ulja.
Poslužite tople uštipke sa kajmakom.

Saveti:
Dodajte sitno seckani beli luk u testo za dodatni ukus.
Uštipke možete poslužiti i sa medom ili džemom za slatku varijantu.
Pripazite na temperaturu ulja da uštipci ne bi ostali sirovi iznutra ili previše tamni spolja.
Uživajte u ovom tradicionalnom srpskom doručku koji će oduševiti vaše najmilije!
Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Možda vas zanima:

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica


Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)