Vlasinska mućkalica: Srpski specijalitet od svinjetine i pileće džigerice! (RECEPT)
Čuvena mućkalica sa prostora Srbije, ali ne “Leskovačka”, već mućkalica od svinjetine i pileće džigerice zvana “Vlasinska mućkalica” specijalitet je našeg dana. Evo recepta za savršen srpski tradicionalni ručak!
![Vlasinska mućkalica: Srpski specijalitet od svinjetine i pileće džigerice! (RECEPT)](/data/images/2022-07-08/32126_fjkjkwjfklwqjfkklljfwkljf_f.png?timestamp=1715810400)
Sastojci:
1 kg svinjskog mesa od vrata i 350-500 g pileće džigerice,
4 -5 glavica krupnog crnog luka,
3-4 praziluka,
Možda vas zanima:
![džem](/data/images/2022-05-26/28625_shutterstock-419847094_f.jpg)
Starinski recept za DŽEM OD JAGODA od samo 3 sastojka: Zaboravite na moderne zavrzlame, ovako su ga pravile naše bake
Za njegovu pripremu ne treba ni mnogo truda, ni mnogo vremena, a ukus je takav da ćete se odmah setiti detinjstva
![ledene kocke](/data/images/2024-05-21/88319_355658-ledene-kocke-ls_f.jpg)
LEDENE KOCKE PO RECEPTU STAROM 30 GODINA: Nema KREMASTIJEG kolača, topi se u ustima, a gotov je za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za ledene kocke, star 30 godina.
Možda vas zanima:
![džem](/data/images/2022-05-26/28625_shutterstock-419847094_f.jpg)
Starinski recept za DŽEM OD JAGODA od samo 3 sastojka: Zaboravite na moderne zavrzlame, ovako su ga pravile naše bake
Za njegovu pripremu ne treba ni mnogo truda, ni mnogo vremena, a ukus je takav da ćete se odmah setiti detinjstva
![ledene kocke](/data/images/2024-05-21/88319_355658-ledene-kocke-ls_f.jpg)
LEDENE KOCKE PO RECEPTU STAROM 30 GODINA: Nema KREMASTIJEG kolača, topi se u ustima, a gotov je za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za ledene kocke, star 30 godina.
Možda vas zanima:
![džem](/data/images/2022-05-26/28625_shutterstock-419847094_f.jpg)
Starinski recept za DŽEM OD JAGODA od samo 3 sastojka: Zaboravite na moderne zavrzlame, ovako su ga pravile naše bake
Za njegovu pripremu ne treba ni mnogo truda, ni mnogo vremena, a ukus je takav da ćete se odmah setiti detinjstva
![ledene kocke](/data/images/2024-05-21/88319_355658-ledene-kocke-ls_f.jpg)
LEDENE KOCKE PO RECEPTU STAROM 30 GODINA: Nema KREMASTIJEG kolača, topi se u ustima, a gotov je za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za ledene kocke, star 30 godina.
10 pečenih, oljuštenih i iseckanih paprika,
500 g očišćenog paradajza,
2 glavice belog luka,
2 -3 suve paprike,
soli po ukusu,
1,5 dl ulja.
Priprema:
Meso uvaljati u začin, iseći na deblje šnicle, pa zatim na srednje krupne kocke. Ispeći na roštilju (može i na roštiljskom tiganju), najbolje je ako se naprave ražnjići, pa meso posle pečenja skine sa štapića.
Džigericu obariti i izgnječiti.
U međuvremenu iseckati sitno crni luk i utrljati u njega 2 kašike soli, kako bi izgubio ljutinu. Dinstati ga na ulju dok se sasvim ne istopi, neprestano mešajući, uz dodavanje tople vode.
Kad je luk upržen, dodati džigericu, dodati sečene paprike i paradajz, i seckani beli luk. Dinstati dok ne ispari tečnost.
Dodati svinjsko meso, naliti sa malo vode i krčkati dok se sve ne pretvori u kompaktnu masu.
Začiniti, i dobro zaljutiti po ukusu.
Ako imate, najbolja je kad se služi uz ovčije kiselo mleko.
Prijatno!
(južna srbija.info)
![mleveno meso](/data/images/2024-02-26/78571_shutterstock-148461935_f.jpg)
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
![mleko](/data/images/2024-07-17/94413_shutterstock-2463232251_f.jpg)
Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan](/data/images/2022-09-14/36611_shutterstock-1197917341_f.jpg)
Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući
![vojnički pasulj](/data/images/2024-03-11/80177_vojnicki-pasulj_f.jpg)
Doktor otkrio četiri vrste namirnica koje smanjuju loš holesterol: Ovo je najprostija hrana koju jedu svi Srbi
Visok holesterol može izazvati brojne zdravstvene probleme visokog rizika, kao što su srčani i moždani udar
Komentari(0)