Vlasinska mućkalica: Srpski specijalitet od svinjetine i pileće džigerice! (RECEPT)

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Čuvena mućkalica sa prostora Srbije, ali ne “Leskovačka”, već mućkalica od svinjetine i pileće džigerice zvana “Vlasinska mućkalica” specijalitet je našeg dana. Evo recepta za savršen srpski tradicionalni ručak!

Vlasinska mućkalica: Srpski specijalitet od svinjetine i pileće džigerice! (RECEPT)
Shutterstock

Sastojci: 

1 kg svinjskog mesa od vrata i 350-500 g pileće džigerice,

4 -5 glavica krupnog crnog luka,

3-4 praziluka,

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

10 pečenih, oljuštenih i iseckanih paprika,

500 g očišćenog paradajza,

2 glavice belog luka,

2 -3 suve paprike,

soli po ukusu,

1,5 dl ulja.

Priprema: 

Meso uvaljati u začin, iseći na deblje šnicle, pa zatim na srednje krupne kocke. Ispeći na roštilju (može i na roštiljskom tiganju), najbolje je ako se naprave ražnjići, pa meso posle pečenja skine sa štapića.

Džigericu obariti i izgnječiti.

U međuvremenu iseckati sitno crni luk i utrljati u njega 2 kašike soli, kako bi izgubio ljutinu. Dinstati ga na ulju dok se sasvim ne istopi, neprestano mešajući, uz dodavanje tople vode.

Kad je luk upržen, dodati džigericu, dodati sečene paprike i paradajz, i seckani beli luk. Dinstati dok ne ispari tečnost.

Dodati svinjsko meso, naliti sa malo vode i krčkati dok se sve ne pretvori u kompaktnu masu.

Začiniti, i dobro zaljutiti po ukusu.

Ako imate, najbolja je kad se služi uz ovčije kiselo mleko.

Prijatno!

(južna srbija.info)

JEDNOSTAVNO ZADOVOLJSTVO Flekice sa kupusom na vojvođanski način

JEDNOSTAVNO ZADOVOLJSTVO Flekice sa kupusom na vojvođanski način

Gastronomija

16:00

22 jun, 2024

Flekice sa kupusom i slaninom predstavljaju jedno od tradicionalnih jela u vojvođanskoj kuhinji. Ovo ukusno i brzo jelo često se sprema u domaćinstvima širom Vojvodine. Jednostavno za pripremu, spaja sočan kupus sa flekicama i slaninom, čineći ga idealnim izborom za brzinski ručak ili večeru.

Komentari(0)

Loading