OVAKO U LESKOVCU SPREMAJU SOČNE MEDALJONE PUNJENE KAČKAVALJEM: Baka otkrila recept od kog polazi VODA NA USTA
Napravite ukusan ručak i uživajte u jelu

Leskovački medaljoni, spoj sočnog mesa, kremastog kačkavalja i slatke šunke, sve obavijeno lukom i začinjeno do perfekcije. Probajte jednom i pamtićete im ukus zauvek!
Potrebno je:
300 gr ml. mesa
100 gr na kockice šunke
Možda vas zanima:

ČUDO NADOMAK LESKOVCA: Hidroelektrana Vučje na listi najvažnijih svetskih dostignuća iz oblasti tehnike (FOTO)
MHE „Vučje“, nedaleko od Leskovca, sagrađena je 1903. godine i nikad nije prestajala s radom, pa je i danas u sistemu EPS i proizvodi struju

Stanko iz Leskovca oživeo na sahrani: "Grob mi iskopan, a ja ustajem... Ljudi beže, a popu je sve bilo jasno"
Stanko iz Leskovca oživeo je na svojoj sahrani, a ljudi su 10 godina pričali o ovom slučaju.
Možda vas zanima:

ČUDO NADOMAK LESKOVCA: Hidroelektrana Vučje na listi najvažnijih svetskih dostignuća iz oblasti tehnike (FOTO)
MHE „Vučje“, nedaleko od Leskovca, sagrađena je 1903. godine i nikad nije prestajala s radom, pa je i danas u sistemu EPS i proizvodi struju

Stanko iz Leskovca oživeo na sahrani: "Grob mi iskopan, a ja ustajem... Ljudi beže, a popu je sve bilo jasno"
Stanko iz Leskovca oživeo je na svojoj sahrani, a ljudi su 10 godina pričali o ovom slučaju.
Možda vas zanima:

ČUDO NADOMAK LESKOVCA: Hidroelektrana Vučje na listi najvažnijih svetskih dostignuća iz oblasti tehnike (FOTO)
MHE „Vučje“, nedaleko od Leskovca, sagrađena je 1903. godine i nikad nije prestajala s radom, pa je i danas u sistemu EPS i proizvodi struju

Stanko iz Leskovca oživeo na sahrani: "Grob mi iskopan, a ja ustajem... Ljudi beže, a popu je sve bilo jasno"
Stanko iz Leskovca oživeo je na svojoj sahrani, a ljudi su 10 godina pričali o ovom slučaju.
100 gr na kockice kačkavalja
4 čena beloga luka
2.3 kašike ulja
1/2 kašičice praška za pecivo ili sode bikarboje
2 kašike ulja
1 kašičica ljute tucane paprike
soli
Priprema:
U mleveno meso dodati šunku, kačkavalj i izdrobljen beli luk.
Ubaciti soli, prašak za pecivo, ljutu papriku i 2 kašike ulja.
Sve izmešati rukama i kašikom vaditi meso i stavljati na vreo tiganj i malo pritisnuti.
Pokriti poklopcem i peći na srednjoj vatri da porumeni sa obe strane.
Servirati uz salatu.
Uživajte!!!

U ovoj piti sa višnjama nema ni kap ulja! Ukusnija od baklave, a tek od kakvih kora se pravi
Hrskave korice i sočan, voćni fil čine je ukusnijom čak i od baklave

Gnjec od pasulja: Zaboravljeno homoljsko jelo koje se jelo kašikom, hladno i uz turšiju
Nekada se u zabačenim selima Homolja od ostataka pasulja pravilo novo jelo – „gnjec“. Gusto, hladno, pomalo slatkasto, a posno i zasitno. Danas se gotovo niko ne seća da je postojalo.

Bakin recept za pitu sa sirom idealna za doručak, užinu ili večeru: Caka u jednoj stvari - evo kako da bude mekana
Njena korica je savršeno hrskava, dok je unutrašnjost bogata i sočna zahvaljujući nadevu od sira, jaja, pavlake i kačkavalja.

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima
Komentari(0)