OVAKO U LESKOVCU SPREMAJU SOČNE MEDALJONE PUNJENE KAČKAVALJEM: Baka otkrila recept od kog polazi VODA NA USTA
Napravite ukusan ručak i uživajte u jelu

Leskovački medaljoni, spoj sočnog mesa, kremastog kačkavalja i slatke šunke, sve obavijeno lukom i začinjeno do perfekcije. Probajte jednom i pamtićete im ukus zauvek!
Potrebno je:
300 gr ml. mesa
100 gr na kockice šunke
Možda vas zanima:

ČUDO NADOMAK LESKOVCA: Hidroelektrana Vučje na listi najvažnijih svetskih dostignuća iz oblasti tehnike (FOTO)
MHE „Vučje“, nedaleko od Leskovca, sagrađena je 1903. godine i nikad nije prestajala s radom, pa je i danas u sistemu EPS i proizvodi struju

Stanko iz Leskovca oživeo na sahrani: "Grob mi iskopan, a ja ustajem... Ljudi beže, a popu je sve bilo jasno"
Stanko iz Leskovca oživeo je na svojoj sahrani, a ljudi su 10 godina pričali o ovom slučaju.
Možda vas zanima:

ČUDO NADOMAK LESKOVCA: Hidroelektrana Vučje na listi najvažnijih svetskih dostignuća iz oblasti tehnike (FOTO)
MHE „Vučje“, nedaleko od Leskovca, sagrađena je 1903. godine i nikad nije prestajala s radom, pa je i danas u sistemu EPS i proizvodi struju

Stanko iz Leskovca oživeo na sahrani: "Grob mi iskopan, a ja ustajem... Ljudi beže, a popu je sve bilo jasno"
Stanko iz Leskovca oživeo je na svojoj sahrani, a ljudi su 10 godina pričali o ovom slučaju.
Možda vas zanima:

ČUDO NADOMAK LESKOVCA: Hidroelektrana Vučje na listi najvažnijih svetskih dostignuća iz oblasti tehnike (FOTO)
MHE „Vučje“, nedaleko od Leskovca, sagrađena je 1903. godine i nikad nije prestajala s radom, pa je i danas u sistemu EPS i proizvodi struju

Stanko iz Leskovca oživeo na sahrani: "Grob mi iskopan, a ja ustajem... Ljudi beže, a popu je sve bilo jasno"
Stanko iz Leskovca oživeo je na svojoj sahrani, a ljudi su 10 godina pričali o ovom slučaju.
100 gr na kockice kačkavalja
4 čena beloga luka
2.3 kašike ulja
1/2 kašičice praška za pecivo ili sode bikarboje
2 kašike ulja
1 kašičica ljute tucane paprike
soli
Priprema:
U mleveno meso dodati šunku, kačkavalj i izdrobljen beli luk.
Ubaciti soli, prašak za pecivo, ljutu papriku i 2 kašike ulja.
Sve izmešati rukama i kašikom vaditi meso i stavljati na vreo tiganj i malo pritisnuti.
Pokriti poklopcem i peći na srednjoj vatri da porumeni sa obe strane.
Servirati uz salatu.
Uživajte!!!

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Starinsko jelo bez ijedne kapi ulja: Ukus koji osvaja na prvi zalogaj
U toku posta osim kuvanih jela možete napraviti i posnu manastirsku pitu. Budite uvereni da će se ukućanima svideti, jer je preukusna i tražiće se zalogaj više.
Komentari(0)