OVAKO U LESKOVCU SPREMAJU SOČNE MEDALJONE PUNJENE KAČKAVALJEM: Baka otkrila recept od kog polazi VODA NA USTA
Napravite ukusan ručak i uživajte u jelu

Leskovački medaljoni, spoj sočnog mesa, kremastog kačkavalja i slatke šunke, sve obavijeno lukom i začinjeno do perfekcije. Probajte jednom i pamtićete im ukus zauvek!
Potrebno je:
300 gr ml. mesa
100 gr na kockice šunke
Možda vas zanima:

Tajne pećine Vučjanke kod Leskovca: Mesto gde meštani ostavljaju kovanice „za ispunjenu želju“
U kanjonu reke Vučjanke, na samo nekoliko kilometara od Leskovca, postoje skrivene pećine u koje meštani decenijama dolaze da ostave kovanicu i šapat. Nema table, nema vodiča – samo priroda, voda i verovanje.

Tajno groblje Rimljana kod Leskovca: Arheološko blago koje krije prošlost Balkana
Neistražene rimske grobnice u srcu Srbije otkrivaju tragove drevne civilizacije
Možda vas zanima:

Tajne pećine Vučjanke kod Leskovca: Mesto gde meštani ostavljaju kovanice „za ispunjenu želju“
U kanjonu reke Vučjanke, na samo nekoliko kilometara od Leskovca, postoje skrivene pećine u koje meštani decenijama dolaze da ostave kovanicu i šapat. Nema table, nema vodiča – samo priroda, voda i verovanje.

Tajno groblje Rimljana kod Leskovca: Arheološko blago koje krije prošlost Balkana
Neistražene rimske grobnice u srcu Srbije otkrivaju tragove drevne civilizacije
Možda vas zanima:

Tajne pećine Vučjanke kod Leskovca: Mesto gde meštani ostavljaju kovanice „za ispunjenu želju“
U kanjonu reke Vučjanke, na samo nekoliko kilometara od Leskovca, postoje skrivene pećine u koje meštani decenijama dolaze da ostave kovanicu i šapat. Nema table, nema vodiča – samo priroda, voda i verovanje.

Tajno groblje Rimljana kod Leskovca: Arheološko blago koje krije prošlost Balkana
Neistražene rimske grobnice u srcu Srbije otkrivaju tragove drevne civilizacije
100 gr na kockice kačkavalja
4 čena beloga luka
2.3 kašike ulja
1/2 kašičice praška za pecivo ili sode bikarboje
2 kašike ulja
1 kašičica ljute tucane paprike
soli
Priprema:
U mleveno meso dodati šunku, kačkavalj i izdrobljen beli luk.
Ubaciti soli, prašak za pecivo, ljutu papriku i 2 kašike ulja.
Sve izmešati rukama i kašikom vaditi meso i stavljati na vreo tiganj i malo pritisnuti.
Pokriti poklopcem i peći na srednjoj vatri da porumeni sa obe strane.
Servirati uz salatu.
Uživajte!!!

Užička pita razljevuša bez kora: Najbrži "smuti, pa prospi" recept za sočan doručak ili večeru koji se pamti
Jednostavna za pripremu, slasna i zasitna, ova brza domaća pita je obavezna u svakom porodičnom kuvaru.

Preukusna večera gotova za pola sata: Recept za najbolju carsku pitu koju obožavaju svi od 7 do 77 godina
Ponestalo vam je ideje šta da spremate za večeru? Ovaj "smuti, pa prospi" okupiće čitavu porodicu za stolom.

Najzdravija biljka na svetu: Čisti jetru i štiti srce, od nje se pravi sok posebno lekovit za 1 grupu ljudi
Ova biljka može da leči više bolesti nego što mislite

Omiljeni recept Vesne Čipčić za brzi, starinski ručak: Teletina u kremastom sosu, 1 sastojak joj daje poseban šmek
Otkrivamo recept Vesne Čipčić za teletinu u domaćem sosu.

Da li je sigurno pojesti voće u kojem ste pronašli crva? Mišljenje stručnjaka će vas iznenaditi
Leti vrlo rado posežemo za voćem. Možemo birati između jagoda, malina, šljiva, trešanja, jabuka i breskvi. Međutim, ponekad možemo naići na neprijatno iznenađenje u vidu crva.
Komentari(0)