OVAKO U LESKOVCU SPREMAJU SOČNE MEDALJONE PUNJENE KAČKAVALJEM: Baka otkrila recept od kog polazi VODA NA USTA

Lepote Srbije

13:00

Gastronomija 0

Napravite ukusan ručak i uživajte u jelu

medaljoni
Printscreen/Youtube

Leskovački medaljoni, spoj sočnog mesa, kremastog kačkavalja i slatke šunke, sve obavijeno lukom i začinjeno do perfekcije. Probajte jednom i pamtićete im ukus zauvek!

Potrebno je:

300 gr ml. mesa

100 gr na kockice šunke

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

100 gr na kockice kačkavalja

4 čena beloga luka

2.3 kašike ulja

1/2 kašičice praška za pecivo ili sode bikarboje

2 kašike ulja

1 kašičica ljute tucane paprike

soli

Priprema:

U mleveno meso dodati šunku, kačkavalj i izdrobljen beli luk.

Ubaciti soli, prašak za pecivo, ljutu papriku i 2 kašike ulja.

Sve izmešati rukama i kašikom vaditi meso i stavljati na vreo tiganj i malo pritisnuti.

Pokriti poklopcem i peći na srednjoj vatri da porumeni sa obe strane.

Servirati uz salatu.

Uživajte!!!

 

 

JEDNOSTAVNO ZADOVOLJSTVO Flekice sa kupusom na vojvođanski način

JEDNOSTAVNO ZADOVOLJSTVO Flekice sa kupusom na vojvođanski način

Gastronomija

16:00

22 jun, 2024

Flekice sa kupusom i slaninom predstavljaju jedno od tradicionalnih jela u vojvođanskoj kuhinji. Ovo ukusno i brzo jelo često se sprema u domaćinstvima širom Vojvodine. Jednostavno za pripremu, spaja sočan kupus sa flekicama i slaninom, čineći ga idealnim izborom za brzinski ručak ili večeru.

Komentari(0)

Loading