OVAKO U LESKOVCU SPREMAJU SOČNE MEDALJONE PUNJENE KAČKAVALJEM: Baka otkrila recept od kog polazi VODA NA USTA
Napravite ukusan ručak i uživajte u jelu
![medaljoni](/data/images/2024-05-11/87409_1505456-unnamed-1-ff_f.jpg?timestamp=1715378400)
Leskovački medaljoni, spoj sočnog mesa, kremastog kačkavalja i slatke šunke, sve obavijeno lukom i začinjeno do perfekcije. Probajte jednom i pamtićete im ukus zauvek!
Potrebno je:
300 gr ml. mesa
100 gr na kockice šunke
Možda vas zanima:
![leskovac](/data/images/2024-08-11/97164_361153-3314600-stankourosevic-ls-ff_f.jpg)
Stanko iz Leskovca oživeo na sahrani: "Grob mi iskopan, a ja ustajem... Ljudi beže, a popu je sve bilo jasno"
Stanko iz Leskovca oživeo je na svojoj sahrani, a ljudi su 10 godina pričali o ovom slučaju.
![Smeštaj 1.000 dinara, a hrana i piće bagatela! Turisti masovno dolaze u ovaj deo Srbije, evo i zašto](/data/images/2022-12-16/42229_shutterstock-1111431077_f.jpg)
Smeštaj 1.000 dinara, a hrana i piće bagatela! Turisti masovno dolaze u ovaj deo Srbije, evo i zašto
Letnji odmor u Srbiji za četvoročlanu porodicu može biti mnogo jeftiniji nego na moru, a naročito u turističkim mestima na jugu Srbije, poznatim po gostoprimstvu i gurmanluku, gde noćenje košta već od 1.000 dinara po osobi, dok ručak u restoranu za četvoro staje od 2.000 dinara pa naviše.
Možda vas zanima:
![leskovac](/data/images/2024-08-11/97164_361153-3314600-stankourosevic-ls-ff_f.jpg)
Stanko iz Leskovca oživeo na sahrani: "Grob mi iskopan, a ja ustajem... Ljudi beže, a popu je sve bilo jasno"
Stanko iz Leskovca oživeo je na svojoj sahrani, a ljudi su 10 godina pričali o ovom slučaju.
![Smeštaj 1.000 dinara, a hrana i piće bagatela! Turisti masovno dolaze u ovaj deo Srbije, evo i zašto](/data/images/2022-12-16/42229_shutterstock-1111431077_f.jpg)
Smeštaj 1.000 dinara, a hrana i piće bagatela! Turisti masovno dolaze u ovaj deo Srbije, evo i zašto
Letnji odmor u Srbiji za četvoročlanu porodicu može biti mnogo jeftiniji nego na moru, a naročito u turističkim mestima na jugu Srbije, poznatim po gostoprimstvu i gurmanluku, gde noćenje košta već od 1.000 dinara po osobi, dok ručak u restoranu za četvoro staje od 2.000 dinara pa naviše.
Možda vas zanima:
![leskovac](/data/images/2024-08-11/97164_361153-3314600-stankourosevic-ls-ff_f.jpg)
Stanko iz Leskovca oživeo na sahrani: "Grob mi iskopan, a ja ustajem... Ljudi beže, a popu je sve bilo jasno"
Stanko iz Leskovca oživeo je na svojoj sahrani, a ljudi su 10 godina pričali o ovom slučaju.
![Smeštaj 1.000 dinara, a hrana i piće bagatela! Turisti masovno dolaze u ovaj deo Srbije, evo i zašto](/data/images/2022-12-16/42229_shutterstock-1111431077_f.jpg)
Smeštaj 1.000 dinara, a hrana i piće bagatela! Turisti masovno dolaze u ovaj deo Srbije, evo i zašto
Letnji odmor u Srbiji za četvoročlanu porodicu može biti mnogo jeftiniji nego na moru, a naročito u turističkim mestima na jugu Srbije, poznatim po gostoprimstvu i gurmanluku, gde noćenje košta već od 1.000 dinara po osobi, dok ručak u restoranu za četvoro staje od 2.000 dinara pa naviše.
100 gr na kockice kačkavalja
4 čena beloga luka
2.3 kašike ulja
1/2 kašičice praška za pecivo ili sode bikarboje
2 kašike ulja
1 kašičica ljute tucane paprike
soli
Priprema:
U mleveno meso dodati šunku, kačkavalj i izdrobljen beli luk.
Ubaciti soli, prašak za pecivo, ljutu papriku i 2 kašike ulja.
Sve izmešati rukama i kašikom vaditi meso i stavljati na vreo tiganj i malo pritisnuti.
Pokriti poklopcem i peći na srednjoj vatri da porumeni sa obe strane.
Servirati uz salatu.
Uživajte!!!
![rakija](/data/images/2025-02-12/113811_shutterstock-1282722316_f.jpg)
Zaboravljena pića Srbije – Drevni nektari, lekoviti napici i tradicionalni ukusi koji nestaju
Pića koja su nekada bila deo svakodnevice, a danas su retkost
![gibanica](/data/images/2024-08-26/98583_shutterstock-2294614527_f.jpg)
Prava DOMAĆA GIBANICA sprema se samo na OVAJ način, a gotova za 5 minuta - Posebnu HRSKAVOST daje joj 1 sastojak, sirnica kao iz PEKARE
Recept za pravu srpsku gibanicu morate zapisati!
![Čupava Kata](/data/images/2023-02-24/47291_190695-cupava-kata-ls_f.jpg)
Čupava Kata - omiljeni recept iz stare Juge: Potrebna su 4 sastojka i 10 minuta
Pravi se jednostavno, a ukus je fantastičan
![Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem](/data/images/2023-03-31/50110_shutterstock-123380389_f.jpg)
Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem
Otkrivamo vam trik uz koji će vam pita biti ukusna kao iz najbolje pekare
![policajac torta](/data/images/2025-02-12/113762_369075-screenshot-538-ff_f.jpg)
Nema kuće u Jugoslaviji koja za praznike nije imala Policajac tortu: Izdašna, sa pečenim korama, puna oraha i čokolade
Poslastica koju smo obožavali u Jugoslaviji, veoma je izdašna, a postupak veoma jednostavan
Komentari(0)