OVAKO U LESKOVCU SPREMAJU SOČNE MEDALJONE PUNJENE KAČKAVALJEM: Baka otkrila recept od kog polazi VODA NA USTA
Napravite ukusan ručak i uživajte u jelu

Leskovački medaljoni, spoj sočnog mesa, kremastog kačkavalja i slatke šunke, sve obavijeno lukom i začinjeno do perfekcije. Probajte jednom i pamtićete im ukus zauvek!
Potrebno je:
300 gr ml. mesa
100 gr na kockice šunke
Možda vas zanima:

Tajne pećine Vučjanke kod Leskovca: Mesto gde meštani ostavljaju kovanice „za ispunjenu želju“
U kanjonu reke Vučjanke, na samo nekoliko kilometara od Leskovca, postoje skrivene pećine u koje meštani decenijama dolaze da ostave kovanicu i šapat. Nema table, nema vodiča – samo priroda, voda i verovanje.

Tajno groblje Rimljana kod Leskovca: Arheološko blago koje krije prošlost Balkana
Neistražene rimske grobnice u srcu Srbije otkrivaju tragove drevne civilizacije
Možda vas zanima:

Tajne pećine Vučjanke kod Leskovca: Mesto gde meštani ostavljaju kovanice „za ispunjenu želju“
U kanjonu reke Vučjanke, na samo nekoliko kilometara od Leskovca, postoje skrivene pećine u koje meštani decenijama dolaze da ostave kovanicu i šapat. Nema table, nema vodiča – samo priroda, voda i verovanje.

Tajno groblje Rimljana kod Leskovca: Arheološko blago koje krije prošlost Balkana
Neistražene rimske grobnice u srcu Srbije otkrivaju tragove drevne civilizacije
Možda vas zanima:

Tajne pećine Vučjanke kod Leskovca: Mesto gde meštani ostavljaju kovanice „za ispunjenu želju“
U kanjonu reke Vučjanke, na samo nekoliko kilometara od Leskovca, postoje skrivene pećine u koje meštani decenijama dolaze da ostave kovanicu i šapat. Nema table, nema vodiča – samo priroda, voda i verovanje.

Tajno groblje Rimljana kod Leskovca: Arheološko blago koje krije prošlost Balkana
Neistražene rimske grobnice u srcu Srbije otkrivaju tragove drevne civilizacije
100 gr na kockice kačkavalja
4 čena beloga luka
2.3 kašike ulja
1/2 kašičice praška za pecivo ili sode bikarboje
2 kašike ulja
1 kašičica ljute tucane paprike
soli
Priprema:
U mleveno meso dodati šunku, kačkavalj i izdrobljen beli luk.
Ubaciti soli, prašak za pecivo, ljutu papriku i 2 kašike ulja.
Sve izmešati rukama i kašikom vaditi meso i stavljati na vreo tiganj i malo pritisnuti.
Pokriti poklopcem i peći na srednjoj vatri da porumeni sa obe strane.
Servirati uz salatu.
Uživajte!!!

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)