OVAKO U LESKOVCU SPREMAJU SOČNE MEDALJONE PUNJENE KAČKAVALJEM: Baka otkrila recept od kog polazi VODA NA USTA

Lepote Srbije

13:00

Gastronomija 0

Napravite ukusan ručak i uživajte u jelu

medaljoni
Printscreen/Youtube

Leskovački medaljoni, spoj sočnog mesa, kremastog kačkavalja i slatke šunke, sve obavijeno lukom i začinjeno do perfekcije. Probajte jednom i pamtićete im ukus zauvek!

Potrebno je:

300 gr ml. mesa

100 gr na kockice šunke

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

100 gr na kockice kačkavalja

4 čena beloga luka

2.3 kašike ulja

1/2 kašičice praška za pecivo ili sode bikarboje

2 kašike ulja

1 kašičica ljute tucane paprike

soli

Priprema:

U mleveno meso dodati šunku, kačkavalj i izdrobljen beli luk.

Ubaciti soli, prašak za pecivo, ljutu papriku i 2 kašike ulja.

Sve izmešati rukama i kašikom vaditi meso i stavljati na vreo tiganj i malo pritisnuti.

Pokriti poklopcem i peći na srednjoj vatri da porumeni sa obe strane.

Servirati uz salatu.

Uživajte!!!

 

 

Komentari(0)

Loading