NAJUKUSNIJA STARINSKA POSLASTICA KOJA VRAĆA U DETINJSTVO: Mramorni kolač - brzo se sprema, a pojede se očas posla
Mramorni kolač je starinska poslastica koja vraća u detinjstvo

Starinske poslastice su uvek svima omiljeni izbor zbog jednostavne pripreme, jeftinih sastojaka, a naravno i ukusa koji uvek osvaja.
Osim naših domaćica i Turkinje prave sjajne slatke poslastice, a takva su upravo "slavujeva gnezda" - spoj oraha i lešnika je neopisivo dobar i gosti će se oduševiti kada vide šta ste im spremili.
Ono što smo sada spremili za vas jeste mramorni kolač koji svi od detinjstva pamtimo.
Možda vas zanima:

Idealan recept za starinsko jelo koje svaki Srbin obožava: Tajni sastojak će slatkom kupusu dati neverovatan ukus!
Ako želite da poboljšate ukus slatkom kupusu, onda obavezno dodajte neki od navedenih sastojaka u jelo

Majstorski recept za sočnu pitu koja nema konkurenciju: Svideće se i najvećim gurmanima, od ovog nema boljeg obroka
Svim ljudima koji uživaju u hrani ova pita biće jedno od omiljenih jela.
Možda vas zanima:

Idealan recept za starinsko jelo koje svaki Srbin obožava: Tajni sastojak će slatkom kupusu dati neverovatan ukus!
Ako želite da poboljšate ukus slatkom kupusu, onda obavezno dodajte neki od navedenih sastojaka u jelo

Majstorski recept za sočnu pitu koja nema konkurenciju: Svideće se i najvećim gurmanima, od ovog nema boljeg obroka
Svim ljudima koji uživaju u hrani ova pita biće jedno od omiljenih jela.
Možda vas zanima:

Idealan recept za starinsko jelo koje svaki Srbin obožava: Tajni sastojak će slatkom kupusu dati neverovatan ukus!
Ako želite da poboljšate ukus slatkom kupusu, onda obavezno dodajte neki od navedenih sastojaka u jelo

Majstorski recept za sočnu pitu koja nema konkurenciju: Svideće se i najvećim gurmanima, od ovog nema boljeg obroka
Svim ljudima koji uživaju u hrani ova pita biće jedno od omiljenih jela.
Priprema ne oduzima mnogo vremena, a poješće se i brže nego što mislite.
Recept i sastojci:
šećer u prahu
jaja - 5
kakao - 2 kašike
šećer - 14 kašika
vanilin šećer - 1
brašno - 14 kašika
prašak za pecivo - 1
mleko - 14 kašika
ulje - 12 kašika
Priprema:
Prvo umutite šećer sa žumancima, a onda postepeno dodajte brašno i mleko. Na kraju dodajte i prašak za pecivo.
U drugoj posudi umutite pet belanaca u čvrst sneg i spojite sa prethodnom smesom.
Pola smese sipajte u podmazani pleh, a u drugu polovinu dodajte kakao i dobro promešajte.
Preko prvog dela koji ste stavili u pleh sipajte i drugi sloj i sve lepo poravnajte.
Rernu zagrejte na 200 stepeni i kolač pecite 25 minuta.
Kada se ohladi pospite ga šećerom u prahu.
Prijatno i uživajte.

Tradicionalni recept: Srpska popara – ukus detinjstva i jednostavnosti
Popara je tradicionalno srpsko jelo koje osvaja svojom jednostavnošću, ukusom i toplinom, a posebno je draga zbog nostalgije koju budi.

Domaće krofne po starinskom receptu Mire Banjac: Recept generacijama kruži u njenoj porodici, vredi probati
Možete ih napraviti ne samo u posebnim prilikama već i u onim danima kada želite da se podsetite detinjstva.

Slavonski majstori otkrili tajnu pravog fiš paprikaša! Jedna stvar je ključna - ne smete da propustite
Ako želite da pripremite fiš paprikaš kakav se jede u najboljim slavonskim čardama, pratite ovaj proveren recept.

Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.

Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.
Komentari(0)