SLANA DOBOŠ TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA ZA NAJUKUSNIJE PREDJELO: Kremasta i lagana - sastojci za svačiji džep
Slana Doboš torta od samo 3 sastojka je najukusnija za predjelo, kremasta je i lagana, a sastojci su za svačiji džep

Ono što je interesantno jeste da je Doboš torta jedna od najpoznatijih u našoj zemlji, ali sada je pred vama slana Doboš torta kojom ćete očarati goste.
Ukusna, kremasta, jednostavna...
Ovi sastojci idu za taj recept:
krem sir ili puter
6 kriški šunke
6 kriški tvrdog sira
Sada sledi najbitniji deo, a to je priprema:
Kupite sir i šunke slične veličine. Uzmite parče sira, pa premažite krem sirom ili puterom, preko stavite šunku, pa opet premažite krem sirom ili puterom.
Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke.
Umotajte u providnu foliju i stavite u frižider na sat i po vremena da da se slana Doboš torta dobro stegne, kako biste je lakše isekli.
Isecite oblik koji želite i čuvajte slanu Doboš tortu u frižideru do serviranja, naravno pokrivenu providnom folijom.
Ovo je najbolje predjelo za slavu koje možete da spremite gostima.

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Starinsko jelo bez ijedne kapi ulja: Ukus koji osvaja na prvi zalogaj
U toku posta osim kuvanih jela možete napraviti i posnu manastirsku pitu. Budite uvereni da će se ukućanima svideti, jer je preukusna i tražiće se zalogaj više.
Komentari(0)