STARA MAĐARICA OTKRILA KAKO PRAVI NAJUKUSNIJI GULAŠ: Bez 1 vrste mesa ga ne sprema - trik zna samo iskusna kuvarica
Mađarska kuvarica otkrila da pravi najukusniji gulaš sa svinjetinom, a taj trik znaju samo profesionalci

To jelo je najpopularnije u Mađarskoj, a sada ćete videti kako ga njihova stara kuvarica pravi sa svinjskim mesom.
Taj trik znaju samo profesionalci.
Jelo koje krepi dušu, nema bolje pripreme, a sve će se pojesti u jednom danu.
Možda vas zanima:

NAJBOLJI Domaći pastirski RECEPT za gulaš kakav još niste probali, ODUŠEVIĆE VAS
Gulaš je jelo omiljeno u raznim kuhinjama i u mnogim domovima. Nastao je kao pastirska hrana u mađarskoj kuhinji ali se vremenom odomaćio prvo u Vojvodini a potom i u celoj Srbiji.

Juneći gulaš sa domaćim noklama: Ručak koji svi vole poslužite uz sezonsku salatu
Gulaš se sprema u celoj Srbiji. Došao je u našu zemlju preko mađarske kuhinje.
Možda vas zanima:

NAJBOLJI Domaći pastirski RECEPT za gulaš kakav još niste probali, ODUŠEVIĆE VAS
Gulaš je jelo omiljeno u raznim kuhinjama i u mnogim domovima. Nastao je kao pastirska hrana u mađarskoj kuhinji ali se vremenom odomaćio prvo u Vojvodini a potom i u celoj Srbiji.

Juneći gulaš sa domaćim noklama: Ručak koji svi vole poslužite uz sezonsku salatu
Gulaš se sprema u celoj Srbiji. Došao je u našu zemlju preko mađarske kuhinje.
Možda vas zanima:

NAJBOLJI Domaći pastirski RECEPT za gulaš kakav još niste probali, ODUŠEVIĆE VAS
Gulaš je jelo omiljeno u raznim kuhinjama i u mnogim domovima. Nastao je kao pastirska hrana u mađarskoj kuhinji ali se vremenom odomaćio prvo u Vojvodini a potom i u celoj Srbiji.

Juneći gulaš sa domaćim noklama: Ručak koji svi vole poslužite uz sezonsku salatu
Gulaš se sprema u celoj Srbiji. Došao je u našu zemlju preko mađarske kuhinje.
Recept ide po sledećim sastojcima:
Možda vas zanima:

NAJBOLJI Domaći pastirski RECEPT za gulaš kakav još niste probali, ODUŠEVIĆE VAS
Gulaš je jelo omiljeno u raznim kuhinjama i u mnogim domovima. Nastao je kao pastirska hrana u mađarskoj kuhinji ali se vremenom odomaćio prvo u Vojvodini a potom i u celoj Srbiji.

Juneći gulaš sa domaćim noklama: Ručak koji svi vole poslužite uz sezonsku salatu
Gulaš se sprema u celoj Srbiji. Došao je u našu zemlju preko mađarske kuhinje.
Možda vas zanima:

NAJBOLJI Domaći pastirski RECEPT za gulaš kakav još niste probali, ODUŠEVIĆE VAS
Gulaš je jelo omiljeno u raznim kuhinjama i u mnogim domovima. Nastao je kao pastirska hrana u mađarskoj kuhinji ali se vremenom odomaćio prvo u Vojvodini a potom i u celoj Srbiji.

Juneći gulaš sa domaćim noklama: Ručak koji svi vole poslužite uz sezonsku salatu
Gulaš se sprema u celoj Srbiji. Došao je u našu zemlju preko mađarske kuhinje.
beli luk - 2 prstohvata (u prahu)
pečurke - 200 g
brašno - 1 kašika
svinjsko meso - 500 g
peršun
crveno vino - 80 ml
krompir - 3 komada
ulje - 6 kašika
aleva paprika - 1 kašičica
šargarepa - 1 komad
paradajz - 1 šolja
luk - 1 glavica
lovorov list - 2 komada
Ovo je priprema:
Isecite na zalogaje svinjsko meso i zapržite ga u masnoći zagrejanoj u dubokom tiganju.
Nakon desetak minuta dodajte isečene pečurke, luk i šargarepu. Promešajte nekoliko puta i dodajte samleven paradajz. Začinite belim lukom u prahu i alevom paprikom, sipajte crveno vino.
Kuvajte kratko i sipajte toplu vodu, tek toliko da prekrije sastojke. Začinite lovorovim listovima i solju po ukusu. Stavite poklopac tiganja i kuvajte gulaš na umerenoj vatri.
Da biste zgusnuli sos jela dodajte kašiku brašna, razmućenu u maloj količini vode. Kuvajte još kratko i sklonite sa ringle. Pospite peršunom i biberom.
Tradicionalni mađarski svinjski gulaš sa sosom je mnogo ukusan.

Ladan krompir sa Kosova i Metohije: Letnje jelo koje su seljaci nosili u polje, a danas ga gotovo niko ne pravi
Bez mesa, bez začina, bez šporeta – a sit, zdrav i osvežavajući. Ovaj zaboravljeni recept sa juga Srbije pokazuje kako su nekada obični ljudi jeli sa ukusom i svrhom.

Recept iz manastira: Zaboravljeno jelo koje su monasi spremali uoči velikih praznika, a verovalo se da ga jedu i sveci
Božanska čorba sa suvim šljivama i orasima – posan specijalitet iz Stare Srbije

Posne urmašice od kojih će svima poći voda na usta: Pripremaju se brzo i lako, idealne za Lazarevu subotu
Urmašice su jedne od najvoljenijih kolača koje smo preuzeli iz vremena turske okupacije

Stara jela iz Timoka: Kako se pravi čorba od gloginja – zaboravljena poslastica sa istoka Srbije
Na obroncima Stare planine, žene su nekada kuvane gloginje pretvarale u okrepljujuću čorbu – lekovito, slatko-kiselo jelo koje danas gotovo niko ne pravi.

Neodoljiva krempita bez brašna koja će vas osvojiti: Potrebno vam je nekoliko sastojaka, nema konkurenciju
Ovaj kolač je idealan izbor kada vam se jede nešto slatko, ali nemate mnogo vremena – biće gotov pre nego što završite šolju kafe.
Komentari(0)