STARA MAĐARICA OTKRILA KAKO PRAVI NAJUKUSNIJI GULAŠ: Bez 1 vrste mesa ga ne sprema - trik zna samo iskusna kuvarica

Lepote Srbije

16:00

Gastronomija 0

Mađarska kuvarica otkrila da pravi najukusniji gulaš sa svinjetinom, a taj trik znaju samo profesionalci

gulaš
Shutterstock

To jelo je najpopularnije u Mađarskoj, a sada ćete videti kako ga njihova stara kuvarica pravi sa svinjskim mesom.

Taj trik znaju samo profesionalci.

Jelo koje krepi dušu, nema bolje pripreme, a sve će se pojesti u jednom danu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Recept ide po sledećim sastojcima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

beli luk - 2 prstohvata (u prahu)

pečurke - 200 g

brašno - 1 kašika

svinjsko meso - 500 g

peršun

crveno vino - 80 ml

krompir - 3 komada

ulje - 6 kašika

aleva paprika - 1 kašičica

šargarepa - 1 komad

paradajz - 1 šolja

luk - 1 glavica

lovorov list - 2 komada

Ovo je priprema:

Isecite na zalogaje svinjsko meso i zapržite ga u masnoći zagrejanoj u dubokom tiganju.

Nakon desetak minuta dodajte isečene pečurke, luk i šargarepu. Promešajte nekoliko puta i dodajte samleven paradajz. Začinite belim lukom u prahu i alevom paprikom, sipajte crveno vino.

Kuvajte kratko i sipajte toplu vodu, tek toliko da prekrije sastojke. Začinite lovorovim listovima i solju po ukusu. Stavite poklopac tiganja i kuvajte gulaš na umerenoj vatri.

Da biste zgusnuli sos jela dodajte kašiku brašna, razmućenu u maloj količini vode. Kuvajte još kratko i sklonite sa ringle. Pospite peršunom i biberom.

Tradicionalni mađarski svinjski gulaš sa sosom je mnogo ukusan.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading