STARA MAĐARICA OTKRILA KAKO PRAVI NAJUKUSNIJI GULAŠ: Bez 1 vrste mesa ga ne sprema - trik zna samo iskusna kuvarica
Mađarska kuvarica otkrila da pravi najukusniji gulaš sa svinjetinom, a taj trik znaju samo profesionalci

To jelo je najpopularnije u Mađarskoj, a sada ćete videti kako ga njihova stara kuvarica pravi sa svinjskim mesom.
Taj trik znaju samo profesionalci.
Jelo koje krepi dušu, nema bolje pripreme, a sve će se pojesti u jednom danu.
Možda vas zanima:

Nema boljeg ručka od gulaša, i to - mađarskog! Recept starih domaćica će vas raspametiti, ukus je čista desetka
Ovo je recept za ručak koji je pun ukusa, bogat teksturom i prilično zasitan

U gulaš uvek dodajte ovu namirnicu: Meso se samo razdvaja, a ukus safta je za najveću ocenu
Tajni sastojak koji gulaš čini najboljim
Možda vas zanima:

Nema boljeg ručka od gulaša, i to - mađarskog! Recept starih domaćica će vas raspametiti, ukus je čista desetka
Ovo je recept za ručak koji je pun ukusa, bogat teksturom i prilično zasitan

U gulaš uvek dodajte ovu namirnicu: Meso se samo razdvaja, a ukus safta je za najveću ocenu
Tajni sastojak koji gulaš čini najboljim
Možda vas zanima:

Nema boljeg ručka od gulaša, i to - mađarskog! Recept starih domaćica će vas raspametiti, ukus je čista desetka
Ovo je recept za ručak koji je pun ukusa, bogat teksturom i prilično zasitan

U gulaš uvek dodajte ovu namirnicu: Meso se samo razdvaja, a ukus safta je za najveću ocenu
Tajni sastojak koji gulaš čini najboljim
Recept ide po sledećim sastojcima:
Možda vas zanima:

Nema boljeg ručka od gulaša, i to - mađarskog! Recept starih domaćica će vas raspametiti, ukus je čista desetka
Ovo je recept za ručak koji je pun ukusa, bogat teksturom i prilično zasitan

U gulaš uvek dodajte ovu namirnicu: Meso se samo razdvaja, a ukus safta je za najveću ocenu
Tajni sastojak koji gulaš čini najboljim
Možda vas zanima:

Nema boljeg ručka od gulaša, i to - mađarskog! Recept starih domaćica će vas raspametiti, ukus je čista desetka
Ovo je recept za ručak koji je pun ukusa, bogat teksturom i prilično zasitan

U gulaš uvek dodajte ovu namirnicu: Meso se samo razdvaja, a ukus safta je za najveću ocenu
Tajni sastojak koji gulaš čini najboljim
beli luk - 2 prstohvata (u prahu)
pečurke - 200 g
brašno - 1 kašika
svinjsko meso - 500 g
peršun
crveno vino - 80 ml
krompir - 3 komada
ulje - 6 kašika
aleva paprika - 1 kašičica
šargarepa - 1 komad
paradajz - 1 šolja
luk - 1 glavica
lovorov list - 2 komada
Ovo je priprema:
Isecite na zalogaje svinjsko meso i zapržite ga u masnoći zagrejanoj u dubokom tiganju.
Nakon desetak minuta dodajte isečene pečurke, luk i šargarepu. Promešajte nekoliko puta i dodajte samleven paradajz. Začinite belim lukom u prahu i alevom paprikom, sipajte crveno vino.
Kuvajte kratko i sipajte toplu vodu, tek toliko da prekrije sastojke. Začinite lovorovim listovima i solju po ukusu. Stavite poklopac tiganja i kuvajte gulaš na umerenoj vatri.
Da biste zgusnuli sos jela dodajte kašiku brašna, razmućenu u maloj količini vode. Kuvajte još kratko i sklonite sa ringle. Pospite peršunom i biberom.
Tradicionalni mađarski svinjski gulaš sa sosom je mnogo ukusan.

TAJNA JE U OVA TRI SASTOJKA: 2 recepta za najsočniji POSNI PREBRANAC
Da bi ispao onako kako treba, dobar prebranac zahteva sledeće sastojke: puno masnoće, puno aleve paprike i puno crnog luka.

Od voćke na prozoru do zimnice na stolu-Kako se pravi najmirisnije slatko od dunja
U starim kućama, miris dunja bio je znak da jesen ulazi u svoj zlatni deo. Teško voće, čvrste kore i prepoznatljive arome, stajalo je na ormarima i prozorima, šireći miris po celoj kući. Kada bi stigao pravi trenutak, domaćice su od njih pravile jedno od najlepših zimskih zadovoljstava – slatko od dunja.

NAJUKUSNIJA POSNA SARMA SA KISELIM KUPUSOM PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Omiiljen ručak u vreme posta - olizaćete tanjire
Uveličajte vaš posan jelovnik ovim posnim sarmicama

Džem od drenjina – lek i poslastica iz narodne kuhinje
U selima širom Srbije, naročito u brdskim predelima, drenjine su nekada bile dragocen plod – i za zdravlje i za slast na trpezi. Poznate po svom kiselkasto-trpkom ukusu i lekovitim svojstvima, ove crvene bobice vekovima su se koristile u narodnoj medicini, a posebno su cenjene u vidu džema, koji je bio i hrana i prirodan lek.

NAJBOLJI RECEPT ZA SEOSKO POSNO MESO, OMILJENO JELO U TOKU POSTA: Ovako su znale da ga prave samo stare domaćice
Posno seosko meso će vas ostaviti bez teksta
Komentari(0)