TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?

Izvor: Lepote Srbije

21:00

Gastronomija 0

Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste

maslac
Shutterstock

Maslac je proizvod koji je uvek u frižideru, jer se često dodaje tokom pripreme raznih jela: peciva ili čak običnih sendviča.

Međutim, kako bi što pre obavile poslove u kuhinji, domaćice ponekad zaborave na vreme izvaditi maslac iz frižidera.

Kao rezultat toga, hladne i tvrde namirnice komplikuju proces kuvanja. Uglavnom  je potrebno da je maslac već omekšao.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ovde stvar spašava jedan trik za koji ne znaju svi.

Ako želite proizvod omekšati što je brže moguće, tada ga trebate staviti na tanjir i pokriti čašom odozgo.

U tom slučaju potrebno je prethodno imati čistu toplu vodu u posudi kako bi se proces ubrzao.

Ostaviti da odstoji pet minuta. Kao rezultat, maslac će postati mekši, a tekstura kremastija.

Postoji još jedan jednostavan način da omekšate maslac na sobnoj temperaturi. Za to nasecite proizvod na male komadiće i razvaljajte između dva papira za pečenje.

grilovani sir

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja

Gastronomija

13:00

5 septembar, 2025

U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

Komentari(0)

Loading