UČKUR PITA JE TOLIKO UKUSNA DA ĆETE JE SPREMATI SVAKE NEDELJE: Hrskava spolja, a meka i sočna iznutra

Teodora Tojagić

10:00

Gastronomija 0

Pita toliko ukusna da ćete je praviti kad god poželite da jedete sveže pecivo

učkur pita
Printscreen/Youtube

Sastojci:

Za testo:

800g. brašna
2 kašičice soli
460ml. voda (količina vode zavisi od kvaliteta brašna) zato vodu dodajte postepeno.

Fil:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

6 do 7 struka mladog luka
500g. belog sira
4 do 5 jaja
100ml. ulje

Za prelivanje:

100ml. voda
40 do 50ml. ulje

Umesiti testo, pa ga ostaviti u frižideru preko noći. Sutradan napravite fil od mladog luka, jaja i sira. Premažite kore i filujte ih, a potom pecite pitu u zagrejanoj rerni. Vrelu pitu prelijte sa kombinacijom ulja i vode.

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Komentari(0)

Loading