ZDRAVA I UKUSNA Posna čorba od KOPRIVE, naberete je i za čas napravite ovo ODLIČNO jelo!
Posna čorba od kopriva je ukusno i zdravo jelo koje možete lako pripremiti, pogotovu što je sada vreme kada kopriva može lako da se pronađe i nabere, a veoma je bogata vitaminima.

Kako je vreme posta, danas vam donosimo recept za posnu čorbu od kopriva na vodi.
Sastojci:
1 kg lista od kopriva
Možda vas zanima:

POSNO A SLASNO Gulaš od šampinjona, prste da poližeš!
Za sve koji su se odlučili da poste u narednim danima, evo jednog ukusnog recepta za posni gulaš od pečuraka koji će vam sigurno prijati. Ovaj gulaš je bogat ukusom i lako se priprema, idealan je kao obrok ili prilog uz makarone.

SPREMLJENA ZA 15 MINUTA Posna testenina sa tunjevinom i paradajzom!
Jela sa testeninom su pravo rešenje radnim danima kada nemate vremena za kuvanje, a kako je post u toku, donosimo vam recept za posnu testeninu sa tunjevinom.
Možda vas zanima:

POSNO A SLASNO Gulaš od šampinjona, prste da poližeš!
Za sve koji su se odlučili da poste u narednim danima, evo jednog ukusnog recepta za posni gulaš od pečuraka koji će vam sigurno prijati. Ovaj gulaš je bogat ukusom i lako se priprema, idealan je kao obrok ili prilog uz makarone.

SPREMLJENA ZA 15 MINUTA Posna testenina sa tunjevinom i paradajzom!
Jela sa testeninom su pravo rešenje radnim danima kada nemate vremena za kuvanje, a kako je post u toku, donosimo vam recept za posnu testeninu sa tunjevinom.
Možda vas zanima:

POSNO A SLASNO Gulaš od šampinjona, prste da poližeš!
Za sve koji su se odlučili da poste u narednim danima, evo jednog ukusnog recepta za posni gulaš od pečuraka koji će vam sigurno prijati. Ovaj gulaš je bogat ukusom i lako se priprema, idealan je kao obrok ili prilog uz makarone.

SPREMLJENA ZA 15 MINUTA Posna testenina sa tunjevinom i paradajzom!
Jela sa testeninom su pravo rešenje radnim danima kada nemate vremena za kuvanje, a kako je post u toku, donosimo vam recept za posnu testeninu sa tunjevinom.
2 l vode
1 glavica crnog luka
1 veza peršuna
4 čena belog luka
3 kašike brašna
2 kašike biljnog začina
1 dl jabukovog sirćeta
So
malo vode za zapršku
Priprema:
List koprive operite i spustite u kipuću vodu. Kuvajte 2-3 minuta i procedite koprivu.
Proceđenu koprivu iseckajte, pa potom vratite u vodu u kojoj se kuvala.
Sitno iseckajte glavicu crnog luka i dodajte u čorbu.
Začinite brašnom razmućenim u malo vode, biljnim začinom, solju po ukusu, jabukovim sirćetom, iseckanim peršunom i belim lukom.
Kuvajte još nekoliko minuta i poslužite.
Prijatno!

SRPSKE DOMAĆICE PRAVE NAJUKUSNIJI STARINSKI KOLAČ: Oblande sa orasima - svaka žena napamet zna recept
Srpske domaćice prave najukusniji starinski kolač, a to su oblande sa orasima i svaka žena napamet zna recept

Sir u masti – zaboravljena zimnica iz srca Srbije
U vreme kada u seoskim domaćinstvima nije bilo frižidera ni zamrzivača, a mlečni proizvodi su se pravili u većim količinama, domaćice su morale da pronađu način kako da sir ostane jestiv tokom cele godine. Jedan od najstarijih i najpouzdanijih metoda u Srbiji bio je čuvanje sira u svinjskoj masti.

STARE BUGARKE PRAVE POPARU NA NAJBOLJI NAČIN: Dodaju 2 sastojka - kremasta i sočna
Stare Bugarke prave poparu na najstariji način uz dva sastojka zbog kojih je kremasta i sočna

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama
Komentari(0)