SLATKO OD JAGODA PRSTE DA OLIŽEŠ: Uz jedan trik sastojak, priprema je duplo brža (RECEPT)
Nekada niste mogli da uđete u domaćinsku kuću, a da vas pored kafe ne sačeka slatko od neke vrste voća.
Mi vam predlažemo da iskoristite jagode koje već imaju da se kupe i da napravite domaće slatko od mirisnih i svežih plodova.
Donosimo vam malo drugačiji recept od onog na koji ste navikli.
U šerpu dodajte i skrob koji će ga brže zgusnuti, pa će priprema kraće trajati.
Možda vas zanima:
Recept za posnu taranu sa prazilukom: Hrana koja miriše na ognjište
U danima posta, kad je zima već uzela dan i večeru, domaćice su pravile jednostavna jela koja greju i mirišu na detinjstvo. Tarana sa prazilukom je bila upravo to – topla, tiha i ukusna
Gola pita sa zejtinom i lukom: Najskromnija večera koja miriše na detinjstvo
Bez jaja, bez sira, bez fila – samo tanke kore, luk i zejtin. Nekada jelo siromašnih, danas zaboravljena poslastica ukusa, mirisa i topline doma
Možda vas zanima:
Recept za posnu taranu sa prazilukom: Hrana koja miriše na ognjište
U danima posta, kad je zima već uzela dan i večeru, domaćice su pravile jednostavna jela koja greju i mirišu na detinjstvo. Tarana sa prazilukom je bila upravo to – topla, tiha i ukusna
Gola pita sa zejtinom i lukom: Najskromnija večera koja miriše na detinjstvo
Bez jaja, bez sira, bez fila – samo tanke kore, luk i zejtin. Nekada jelo siromašnih, danas zaboravljena poslastica ukusa, mirisa i topline doma
Možda vas zanima:
Recept za posnu taranu sa prazilukom: Hrana koja miriše na ognjište
U danima posta, kad je zima već uzela dan i večeru, domaćice su pravile jednostavna jela koja greju i mirišu na detinjstvo. Tarana sa prazilukom je bila upravo to – topla, tiha i ukusna
Gola pita sa zejtinom i lukom: Najskromnija večera koja miriše na detinjstvo
Bez jaja, bez sira, bez fila – samo tanke kore, luk i zejtin. Nekada jelo siromašnih, danas zaboravljena poslastica ukusa, mirisa i topline doma
Sastojci:
- 1 kg jagoda
- 1/2 limuna
- 1/2 šolje šećera
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 2 kašike hladne vode
- prstohvat soli
Priprema:
Jagode isecite na željenu veličinu, a zatim ih sipajte u šerpu. Dodajte sok od limuna, šećer i so. Promešajte, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Nakon toga smanjite temperaturu i dodajte kukuruzni skrob koji ste pomešali sa vodom (tako da nema grudvica) i nastavite da krčkate još nekih 7 minuta. Sipajte u sterilisane tegle i ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi pre nego što ih stavite u frižider.
(Mondo)
Starinsko jelo iz Vojvodine spremno za pola sata: Potrebna su vam samo 4 sastojka, odlična ideja za ručak
To je jelo koje je nekada bilo izuzetno popularno, a danas smo ga nekako zaboravili.
Kuvana bundeva s medom: Zaboravljena poslastica za sredinu posta
Nekada je miris kuvanog bundeve s medom značio da je jesen stigla do tiših dana. Danas je ovo jednostavno jelo savršeno za one koji poste, ali ne žele da se odreknu toplog ukusa detinjstva
Ovo je najbolji posni ručak na kašiku! Kad ga probate, zaboravite da NEMA MESA, evo u čemu je tajna
Tajna je u dugom dinstanju luka, paprike i šargarepe, što daje slatkoću i dubinu
Ovu najjeftiniju zimnicu od belog luka i šargarepe su naše bake pravile: Recept se prenosi sa kolena na koleno
Recept naših baka za najjeftiniju zimnicu od belog luka i šargarepe svi zapisuju
Recept za posnu taranu sa prazilukom: Hrana koja miriše na ognjište
U danima posta, kad je zima već uzela dan i večeru, domaćice su pravile jednostavna jela koja greju i mirišu na detinjstvo. Tarana sa prazilukom je bila upravo to – topla, tiha i ukusna
Komentari(0)