IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.
Sastojci:
1 kilogram rečne ribe
200 ml ulja
Možda vas zanima:
POSNI UŽITAK: Sarmice od zelja, zdrav, lagan i ukusan obrok, jednostavno se tope ustima
Tokom dana Gospojinskog posta, kada je važno pridržavati se jednostavne i zdrave ishrane, sarmice od zelja predstavljaju savršen izbor.
Vojvođani otkrili autentičan recept za najbolju riblju čorbu: Začinite je ovim i preklinjaćete za još
U južnim delovima Vojvodine, riblja čorba se začinjava alevom paprikom, koja dodaje blagu ljutinu i karakterističnu boju.
Možda vas zanima:
POSNI UŽITAK: Sarmice od zelja, zdrav, lagan i ukusan obrok, jednostavno se tope ustima
Tokom dana Gospojinskog posta, kada je važno pridržavati se jednostavne i zdrave ishrane, sarmice od zelja predstavljaju savršen izbor.
Vojvođani otkrili autentičan recept za najbolju riblju čorbu: Začinite je ovim i preklinjaćete za još
U južnim delovima Vojvodine, riblja čorba se začinjava alevom paprikom, koja dodaje blagu ljutinu i karakterističnu boju.
Možda vas zanima:
POSNI UŽITAK: Sarmice od zelja, zdrav, lagan i ukusan obrok, jednostavno se tope ustima
Tokom dana Gospojinskog posta, kada je važno pridržavati se jednostavne i zdrave ishrane, sarmice od zelja predstavljaju savršen izbor.
Vojvođani otkrili autentičan recept za najbolju riblju čorbu: Začinite je ovim i preklinjaćete za još
U južnim delovima Vojvodine, riblja čorba se začinjava alevom paprikom, koja dodaje blagu ljutinu i karakterističnu boju.
200 ml kuvanog paradajza
200 ml belog vina
1 paprika
5 glavica crnog luka srednje veličine
5 čena belog luka
1 kašika mlevene paprike
2 šargarepe srednje veličine
1 limun
peršun, celer, lovorov list po ukusu
so i biber po ukusu
Priprema:
Ribu isecite na manje komade i očistite. Prelijte je sokom od limuna, dobro usolite i po njoj poređajte sitno seckana dva čena belog luka. Ostavite da odstoji pola sata do sat. Sitno iseckajte crni luk, šargarepu i celer po želji, pa stavite da se dinstaju na ulju dok luk ne postane staklast. Potom sačekajte da se prohladi, pa sipajte u blender i držite sve dok ne dobijete kašastu strukturu. Prebacite u šerpu, pa sipajte vodu do njene polovine. Ubacite preostali sitno seckani beli luk, seckanu papriku i začine. Kuvajte dok ne provri. Zatim ubacite ribu i sve zajedno kuvajte oko sat vremena, pa potom nalijte vino i paradajz. Kad ponovo provri, dodajte biber i so po želji. Ako je nedovoljno ljuta, sipajte još bibera, a ako nije dovoljno kisela, nalijte još vina. Kuvajte još 10-20 minuta.
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Jeftina starinska poslastica kojoj niko ne može odoleti: Ukus i miris vraća u detinjstvo, odmah zapišite recept
Kroz vreme su nastale različite varijante recepata.
Komentari(0)