IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.
Sastojci:
1 kilogram rečne ribe
200 ml ulja
Možda vas zanima:
POSNI UŽITAK: Sarmice od zelja, zdrav, lagan i ukusan obrok, jednostavno se tope ustima
Tokom dana Gospojinskog posta, kada je važno pridržavati se jednostavne i zdrave ishrane, sarmice od zelja predstavljaju savršen izbor.
Vojvođani otkrili autentičan recept za najbolju riblju čorbu: Začinite je ovim i preklinjaćete za još
U južnim delovima Vojvodine, riblja čorba se začinjava alevom paprikom, koja dodaje blagu ljutinu i karakterističnu boju.
Možda vas zanima:
POSNI UŽITAK: Sarmice od zelja, zdrav, lagan i ukusan obrok, jednostavno se tope ustima
Tokom dana Gospojinskog posta, kada je važno pridržavati se jednostavne i zdrave ishrane, sarmice od zelja predstavljaju savršen izbor.
Vojvođani otkrili autentičan recept za najbolju riblju čorbu: Začinite je ovim i preklinjaćete za još
U južnim delovima Vojvodine, riblja čorba se začinjava alevom paprikom, koja dodaje blagu ljutinu i karakterističnu boju.
Možda vas zanima:
POSNI UŽITAK: Sarmice od zelja, zdrav, lagan i ukusan obrok, jednostavno se tope ustima
Tokom dana Gospojinskog posta, kada je važno pridržavati se jednostavne i zdrave ishrane, sarmice od zelja predstavljaju savršen izbor.
Vojvođani otkrili autentičan recept za najbolju riblju čorbu: Začinite je ovim i preklinjaćete za još
U južnim delovima Vojvodine, riblja čorba se začinjava alevom paprikom, koja dodaje blagu ljutinu i karakterističnu boju.
200 ml kuvanog paradajza
200 ml belog vina
1 paprika
5 glavica crnog luka srednje veličine
5 čena belog luka
1 kašika mlevene paprike
2 šargarepe srednje veličine
1 limun
peršun, celer, lovorov list po ukusu
so i biber po ukusu
Priprema:
Ribu isecite na manje komade i očistite. Prelijte je sokom od limuna, dobro usolite i po njoj poređajte sitno seckana dva čena belog luka. Ostavite da odstoji pola sata do sat. Sitno iseckajte crni luk, šargarepu i celer po želji, pa stavite da se dinstaju na ulju dok luk ne postane staklast. Potom sačekajte da se prohladi, pa sipajte u blender i držite sve dok ne dobijete kašastu strukturu. Prebacite u šerpu, pa sipajte vodu do njene polovine. Ubacite preostali sitno seckani beli luk, seckanu papriku i začine. Kuvajte dok ne provri. Zatim ubacite ribu i sve zajedno kuvajte oko sat vremena, pa potom nalijte vino i paradajz. Kad ponovo provri, dodajte biber i so po želji. Ako je nedovoljno ljuta, sipajte još bibera, a ako nije dovoljno kisela, nalijte još vina. Kuvajte još 10-20 minuta.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)