MONASI U VREME POSTA STALNO PRAVE ČORBU OD KROMPIRA I ŠARGAREPE: Najukusnije jelo na vodi - recept sa Hilandara
Monasi u vreme posta prave najukusniju čorbu od krompira i šargarepe na vodi, po receptu sa Hilandara
Bliži se početak Uskršnjeg posta, a svi koji ga se pridržavaju već polako razmišljaju šta bi sve mogli da spremaju u tom periodu od sedam nedelja.
Osim kuvanih jela, nekih salata, pita... o poslasticama svi razmišljaju jer bez njih niko ne može.
I deca i odrasli obožavaju da ih jedu, ali bez obzira što je post, postoji mnogo dobrih kolača koji su ukusniji i od mrsnih.
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima
Monasi Uskršnji post ne mogu da zamisle bez hilandarskog pasulja jer je najukusniji sa začinima, a recept je star vekovima
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima
Monasi Uskršnji post ne mogu da zamisle bez hilandarskog pasulja jer je najukusniji sa začinima, a recept je star vekovima
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima
Monasi Uskršnji post ne mogu da zamisle bez hilandarskog pasulja jer je najukusniji sa začinima, a recept je star vekovima
Jedan takav je kolač sa čokoladom i džemom na vodi koji je mnoge oduševio, a i vas će sigurno.
Osim posne sarme, đuveča, podvarka... jedno jednostavno jelo će vas ostaviti bez teksta.
Radi se o čorbi od krompira i šargarepe na vodi koju monasi sa Hilandara stalno prave u tom periodu.
Lagana je, prijaće vam, a ukus je božanstven i u to ćete se i sami uveriti.
Sastojci za recept:
Krompir
Crni luk
Šargarepa
Začini (peršun i origano)
Priprema:
Krompir operite, oljuštite i isecite na kockice.
Šargarepe operite i isecite na kolutove.
Uzmite šerpu, sipajte ulje da se zagreje, pa stavite crni luk da se prodinsta.
Zatim se dodaje šargarepa i krompir, sipajte vodu, posolite i kuvajte na tihoj vatri dok ne omekša.
Kada povrće omekša šerpu sklonite sa ringle i dodajte začine.
U ovoj čorbi će uživati cela porodica.
Ovo jelo će prijati vašem organizmu, a i sami ćete videti zašto ga monasi sa Hilandara redovno prave.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
Komentari(0)