MONASI U VREME POSTA STALNO PRAVE ČORBU OD KROMPIRA I ŠARGAREPE: Najukusnije jelo na vodi - recept sa Hilandara
Monasi u vreme posta prave najukusniju čorbu od krompira i šargarepe na vodi, po receptu sa Hilandara

Bliži se početak Uskršnjeg posta, a svi koji ga se pridržavaju već polako razmišljaju šta bi sve mogli da spremaju u tom periodu od sedam nedelja.
Osim kuvanih jela, nekih salata, pita... o poslasticama svi razmišljaju jer bez njih niko ne može.
I deca i odrasli obožavaju da ih jedu, ali bez obzira što je post, postoji mnogo dobrih kolača koji su ukusniji i od mrsnih.
Možda vas zanima:

Posna proja kojoj je teško odoleti: Gotova za 20 minuta, a ko je jednom proba poželeće ponovo, topi se u ustima
Odličan su izbor za početak dana jer će vas zasititi očas posla, a praktične su da se spakuju za posao, pa ni slučajno nemojte zaobići recept za ove mini-proje sa spanaćem.

Evo koje namirnice možete da jedete umesto mesa i jaja, tokom Uskršnjeg posta, a ovo je najbolja zamena za mleko
Uskršnji post počinje 3. marta i traje 40 dana
Možda vas zanima:

Posna proja kojoj je teško odoleti: Gotova za 20 minuta, a ko je jednom proba poželeće ponovo, topi se u ustima
Odličan su izbor za početak dana jer će vas zasititi očas posla, a praktične su da se spakuju za posao, pa ni slučajno nemojte zaobići recept za ove mini-proje sa spanaćem.

Evo koje namirnice možete da jedete umesto mesa i jaja, tokom Uskršnjeg posta, a ovo je najbolja zamena za mleko
Uskršnji post počinje 3. marta i traje 40 dana
Možda vas zanima:

Posna proja kojoj je teško odoleti: Gotova za 20 minuta, a ko je jednom proba poželeće ponovo, topi se u ustima
Odličan su izbor za početak dana jer će vas zasititi očas posla, a praktične su da se spakuju za posao, pa ni slučajno nemojte zaobići recept za ove mini-proje sa spanaćem.

Evo koje namirnice možete da jedete umesto mesa i jaja, tokom Uskršnjeg posta, a ovo je najbolja zamena za mleko
Uskršnji post počinje 3. marta i traje 40 dana
Jedan takav je kolač sa čokoladom i džemom na vodi koji je mnoge oduševio, a i vas će sigurno.
Osim posne sarme, đuveča, podvarka... jedno jednostavno jelo će vas ostaviti bez teksta.
Radi se o čorbi od krompira i šargarepe na vodi koju monasi sa Hilandara stalno prave u tom periodu.
Lagana je, prijaće vam, a ukus je božanstven i u to ćete se i sami uveriti.
Sastojci za recept:
Krompir
Crni luk
Šargarepa
Začini (peršun i origano)
Priprema:
Krompir operite, oljuštite i isecite na kockice.
Šargarepe operite i isecite na kolutove.
Uzmite šerpu, sipajte ulje da se zagreje, pa stavite crni luk da se prodinsta.
Zatim se dodaje šargarepa i krompir, sipajte vodu, posolite i kuvajte na tihoj vatri dok ne omekša.
Kada povrće omekša šerpu sklonite sa ringle i dodajte začine.
U ovoj čorbi će uživati cela porodica.
Ovo jelo će prijati vašem organizmu, a i sami ćete videti zašto ga monasi sa Hilandara redovno prave.

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Starinsko jelo bez ijedne kapi ulja: Ukus koji osvaja na prvi zalogaj
U toku posta osim kuvanih jela možete napraviti i posnu manastirsku pitu. Budite uvereni da će se ukućanima svideti, jer je preukusna i tražiće se zalogaj više.
Komentari(0)