Gibanica iz bakine tepsije! Stari provereni domaći recept za najpoznatiju srpsku pitu koja se lako sprema
Jedna od najpoznatijih srpskih pita je svakako gibanica, a sa ovim receptom nema greške.
Sastojci:
500 g gotovih kora
500 g sitnog sira
3-5 jaja
Možda vas zanima:
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Upoznajte kraljicu među gibanicama! U moru stotina, ova je najukusnija i najbolja, domaćice će se oduševiti
Ispoštujte postupak pripreme i uživaćete kao nikad do sada.
Možda vas zanima:
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Upoznajte kraljicu među gibanicama! U moru stotina, ova je najukusnija i najbolja, domaćice će se oduševiti
Ispoštujte postupak pripreme i uživaćete kao nikad do sada.
Možda vas zanima:
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Upoznajte kraljicu među gibanicama! U moru stotina, ova je najukusnija i najbolja, domaćice će se oduševiti
Ispoštujte postupak pripreme i uživaćete kao nikad do sada.
1 šolja jogurta
1 šolja kisele vode
1/2 šolje ulja
1 kašičica soli
Priprema:
Umutite jaja, pa dodajte jogurt, kiselu vodu, ulje, so i sitan sir. Dobro promešajte. Tepsiju nauljite, pa stavite dve kore na dno. Sledeću koru umočite u smesu, pa zgužvajte i ređajte u tepsiju. Tako radite dok ne utrošite sve sastojke. Prelijte preko gibanice preostali nadev i zatvorite celom korom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.
Uštipci bez kapi ulja, spolja hrskavi, a unutra meki: Domaćice, odmah zapišite recept, ovo ćete tamaniti
Ukus je jednako dobar kao i kad ih spremamo na ulju.
Starinsko jelo iz Vojvodine spremno za pola sata: Potrebna su vam samo 4 sastojka, odlična ideja za ručak
To je jelo koje je nekada bilo izuzetno popularno, a danas smo ga nekako zaboravili.
Kuvana bundeva s medom: Zaboravljena poslastica za sredinu posta
Nekada je miris kuvanog bundeve s medom značio da je jesen stigla do tiših dana. Danas je ovo jednostavno jelo savršeno za one koji poste, ali ne žele da se odreknu toplog ukusa detinjstva
Ovo je najbolji posni ručak na kašiku! Kad ga probate, zaboravite da NEMA MESA, evo u čemu je tajna
Tajna je u dugom dinstanju luka, paprike i šargarepe, što daje slatkoću i dubinu
Ovu najjeftiniju zimnicu od belog luka i šargarepe su naše bake pravile: Recept se prenosi sa kolena na koleno
Recept naših baka za najjeftiniju zimnicu od belog luka i šargarepe svi zapisuju
Komentari(0)