Gibanica iz bakine tepsije! Stari provereni domaći recept za najpoznatiju srpsku pitu koja se lako sprema

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Jedna od najpoznatijih srpskih pita je svakako gibanica, a sa ovim receptom nema greške.

gibanica sa sirom
Shutterstock

Sastojci:

500 g gotovih kora

500 g sitnog sira

3-5 jaja

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

1 šolja jogurta

1 šolja kisele vode

1/2 šolje ulja

1 kašičica soli

Priprema: 

Umutite jaja, pa dodajte jogurt, kiselu vodu, ulje, so i sitan sir. Dobro promešajte. Tepsiju nauljite, pa stavite dve kore na dno. Sledeću koru umočite u smesu, pa zgužvajte i ređajte u tepsiju. Tako radite dok ne utrošite sve sastojke. Prelijte preko gibanice preostali nadev i zatvorite celom korom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading