PRAVI STARINSKI RECEPT ZA SUTLIJAŠ: Svaka domaćica ga pravi ali retko koja zna OVAJ TRIK tajna je u JEDNOM SASTOJKU
Sutlijaš je starinska poslastica koja je svima omiljena, jer nas njegov ukus obično vraća u detinjstvo.

Sutlijaš je nezaobilazan slatkiš na svim tradicinalnim trpezama. Donosimo vam osnovni recept - izuzetno brz i jednostavan, biće vam potrebno samo par sastojaka koje već imate u kuhinji.
Sastojci:
Pirinač okruglog zrna- 8 kašika
šećer- 8 kašika
mleko- 1 litar
vanilin šećer- 1 kesica
Način pripreme:
U šerpu staviti 8 kašika pirinča koju smo prethodno oprali, i doliti vode toliko da prekrije sav pirinač.
Možda vas zanima:

Tradicionalni dezert: SUTLIJAŠ budi nostalgiju
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.

Starinski recept za sutlijaš koji odmah vraća u detinjstvo: Tradicionalna receptura naših baki i mama
Donosimo vam starinski recept naših baka i mama za preukusni sutlijaš koji vraća u detinjstvo.
Možda vas zanima:

Tradicionalni dezert: SUTLIJAŠ budi nostalgiju
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.

Starinski recept za sutlijaš koji odmah vraća u detinjstvo: Tradicionalna receptura naših baki i mama
Donosimo vam starinski recept naših baka i mama za preukusni sutlijaš koji vraća u detinjstvo.
Možda vas zanima:

Tradicionalni dezert: SUTLIJAŠ budi nostalgiju
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.

Starinski recept za sutlijaš koji odmah vraća u detinjstvo: Tradicionalna receptura naših baki i mama
Donosimo vam starinski recept naših baka i mama za preukusni sutlijaš koji vraća u detinjstvo.
Kuvati 7 - 10 minuta, dok voda ne provri.
U drugu šerpu sipati 1 litar mleka i čekati da proključa. Dodati 8 kašika šećera, 1 kesicu vanilinog šećera i pirinač koju smo prethodno kuvali. Kuvati 20 minuta uz postepeno mešanje.
Nek vas ne brine ako je smesa malo retka, stegnuće se naknadno.
U činije sipati sutlijaš dok je još vreo. Ukoliko koristite staklene posude pokvasite ih pre sipanja, da ne puknu od toplote.
Sutlijaš ohladiti i po želji narendati čokoladu ili cimet preko.
Uživajte u ovom čarobnom ukusu! Prijatno!

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak
Komentari(0)