NAJSOČNIJI KAFANSKI GULAŠ: Tajna profesionalnih kuvara zbog koje će ovo jelo da bude neverovatno ukusno i gusto

Lepote Srbije

21:00

Gastronomija 0

Kafanski gulaš je jelo koje bez problema možete poslužiti gostima kao vrhunsko jelo

gulaš
Shutterstock

Otkrivamo vam tajnu starih kuvara za najsočniji kafanski gulaš! Tako sočno i ukusno da se topi u ustima

Sastojci:

1kg. svinjskog ili junećeg mesa

500gr. crnog luka
1 šargarepa
List lovora, nekoliko zrna bibera
2dl. vode
2dl. belog vina
2dl. ili jedna čaša gušćeg paradajz soka
2-3 papričice ili 1-2 paprike
50-100ml. ulja
So, suvi začin, biber, začinska crvena paprika, jedna kašičica brašna.

Priprema:

U dublji tiganj ili šerpu odmah stavite masnoću, seckan crni luk, seckano meso, rendanu šargarepu, začine, belo vino, vodu, paradajz sok, papričice. Sve dinstajte na laganoj vatri što duže. Povremeno mešajte. Kada je jelo omekšalo, upihtijalo se i lepo se krčka, promešajte jednu kašiku brašna, malo suve začinske paprike i malo vode i začinite jelo. Kada još malo proključa sklonite sa vatre. Možete da poslužite uz pirinač ili uz pire krompir.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Tagovi:

Komentari(0)

Loading