NAJSOČNIJI KAFANSKI GULAŠ: Tajna profesionalnih kuvara zbog koje će ovo jelo da bude neverovatno ukusno i gusto
Kafanski gulaš je jelo koje bez problema možete poslužiti gostima kao vrhunsko jelo
Otkrivamo vam tajnu starih kuvara za najsočniji kafanski gulaš! Tako sočno i ukusno da se topi u ustima
Sastojci:
1kg. svinjskog ili junećeg mesa
1 šargarepa
List lovora, nekoliko zrna bibera
2dl. vode
2dl. belog vina
2dl. ili jedna čaša gušćeg paradajz soka
2-3 papričice ili 1-2 paprike
50-100ml. ulja
So, suvi začin, biber, začinska crvena paprika, jedna kašičica brašna.
Priprema:
U dublji tiganj ili šerpu odmah stavite masnoću, seckan crni luk, seckano meso, rendanu šargarepu, začine, belo vino, vodu, paradajz sok, papričice. Sve dinstajte na laganoj vatri što duže. Povremeno mešajte. Kada je jelo omekšalo, upihtijalo se i lepo se krčka, promešajte jednu kašiku brašna, malo suve začinske paprike i malo vode i začinite jelo. Kada još malo proključa sklonite sa vatre. Možete da poslužite uz pirinač ili uz pire krompir.
Možda vas zanima:
NAJBOLJI Domaći pastirski RECEPT za gulaš kakav još niste probali, ODUŠEVIĆE VAS
Gulaš je jelo omiljeno u raznim kuhinjama i u mnogim domovima. Nastao je kao pastirska hrana u mađarskoj kuhinji ali se vremenom odomaćio prvo u Vojvodini a potom i u celoj Srbiji.
Juneći gulaš sa domaćim noklama: Ručak koji svi vole poslužite uz sezonsku salatu
Gulaš se sprema u celoj Srbiji. Došao je u našu zemlju preko mađarske kuhinje.
Možda vas zanima:
NAJBOLJI Domaći pastirski RECEPT za gulaš kakav još niste probali, ODUŠEVIĆE VAS
Gulaš je jelo omiljeno u raznim kuhinjama i u mnogim domovima. Nastao je kao pastirska hrana u mađarskoj kuhinji ali se vremenom odomaćio prvo u Vojvodini a potom i u celoj Srbiji.
Juneći gulaš sa domaćim noklama: Ručak koji svi vole poslužite uz sezonsku salatu
Gulaš se sprema u celoj Srbiji. Došao je u našu zemlju preko mađarske kuhinje.
Možda vas zanima:
NAJBOLJI Domaći pastirski RECEPT za gulaš kakav još niste probali, ODUŠEVIĆE VAS
Gulaš je jelo omiljeno u raznim kuhinjama i u mnogim domovima. Nastao je kao pastirska hrana u mađarskoj kuhinji ali se vremenom odomaćio prvo u Vojvodini a potom i u celoj Srbiji.
Juneći gulaš sa domaćim noklama: Ručak koji svi vole poslužite uz sezonsku salatu
Gulaš se sprema u celoj Srbiji. Došao je u našu zemlju preko mađarske kuhinje.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba
Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog
Komentari(0)