NAJSOČNIJI KAFANSKI GULAŠ: Tajna profesionalnih kuvara zbog koje će ovo jelo da bude neverovatno ukusno i gusto
Kafanski gulaš je jelo koje bez problema možete poslužiti gostima kao vrhunsko jelo

Otkrivamo vam tajnu starih kuvara za najsočniji kafanski gulaš! Tako sočno i ukusno da se topi u ustima
Sastojci:
1kg. svinjskog ili junećeg mesa
500gr. crnog luka
1 šargarepa
List lovora, nekoliko zrna bibera
2dl. vode
2dl. belog vina
2dl. ili jedna čaša gušćeg paradajz soka
2-3 papričice ili 1-2 paprike
50-100ml. ulja
So, suvi začin, biber, začinska crvena paprika, jedna kašičica brašna.
Priprema:
U dublji tiganj ili šerpu odmah stavite masnoću, seckan crni luk, seckano meso, rendanu šargarepu, začine, belo vino, vodu, paradajz sok, papričice. Sve dinstajte na laganoj vatri što duže. Povremeno mešajte. Kada je jelo omekšalo, upihtijalo se i lepo se krčka, promešajte jednu kašiku brašna, malo suve začinske paprike i malo vode i začinite jelo. Kada još malo proključa sklonite sa vatre. Možete da poslužite uz pirinač ili uz pire krompir.
Možda vas zanima:

Nema boljeg ručka od gulaša, i to - mađarskog! Recept starih domaćica će vas raspametiti, ukus je čista desetka
Ovo je recept za ručak koji je pun ukusa, bogat teksturom i prilično zasitan

U gulaš uvek dodajte ovu namirnicu: Meso se samo razdvaja, a ukus safta je za najveću ocenu
Tajni sastojak koji gulaš čini najboljim
Možda vas zanima:

Nema boljeg ručka od gulaša, i to - mađarskog! Recept starih domaćica će vas raspametiti, ukus je čista desetka
Ovo je recept za ručak koji je pun ukusa, bogat teksturom i prilično zasitan

U gulaš uvek dodajte ovu namirnicu: Meso se samo razdvaja, a ukus safta je za najveću ocenu
Tajni sastojak koji gulaš čini najboljim
Možda vas zanima:

Nema boljeg ručka od gulaša, i to - mađarskog! Recept starih domaćica će vas raspametiti, ukus je čista desetka
Ovo je recept za ručak koji je pun ukusa, bogat teksturom i prilično zasitan

U gulaš uvek dodajte ovu namirnicu: Meso se samo razdvaja, a ukus safta je za najveću ocenu
Tajni sastojak koji gulaš čini najboljim

SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji

TAJNA JE U OVA TRI SASTOJKA: 2 recepta za najsočniji POSNI PREBRANAC
Da bi ispao onako kako treba, dobar prebranac zahteva sledeće sastojke: puno masnoće, puno aleve paprike i puno crnog luka.

Od voćke na prozoru do zimnice na stolu-Kako se pravi najmirisnije slatko od dunja
U starim kućama, miris dunja bio je znak da jesen ulazi u svoj zlatni deo. Teško voće, čvrste kore i prepoznatljive arome, stajalo je na ormarima i prozorima, šireći miris po celoj kući. Kada bi stigao pravi trenutak, domaćice su od njih pravile jedno od najlepših zimskih zadovoljstava – slatko od dunja.

NAJUKUSNIJA POSNA SARMA SA KISELIM KUPUSOM PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Omiiljen ručak u vreme posta - olizaćete tanjire
Uveličajte vaš posan jelovnik ovim posnim sarmicama

Džem od drenjina – lek i poslastica iz narodne kuhinje
U selima širom Srbije, naročito u brdskim predelima, drenjine su nekada bile dragocen plod – i za zdravlje i za slast na trpezi. Poznate po svom kiselkasto-trpkom ukusu i lekovitim svojstvima, ove crvene bobice vekovima su se koristile u narodnoj medicini, a posebno su cenjene u vidu džema, koji je bio i hrana i prirodan lek.
Komentari(0)