AKO SVAKO JUTRO BUDETE JELI MED I ORAHE, ZA 2 NEDELJE OČEKUJTE OVO: Rezultat obara s nogu
Vitamini, minerali i hranljive materije iz ove kombinacije su prava energetska bomba koja podiže imunitet i snaži celokupno zdravlje.

Bićete otporniji na prehladu, brzo ćete vraćati nivo izgubljene energije nakon vežbanja, i držati krvni pritisak pod kontrolom. Ako ovoj mešavini dodate i malo limuna i badema, podići ćete joj i tako izuzetnu vrednost
Med i orasi u kombinaciji se koriste od davnina kao koktel vitamina i antioksidanata. Poznate su brojne zdravstvene koristi ovog preparata u ishrani, ali i nezi kože. Međutim, dnevno ne bi trebalo uneti u organizam više od 100 grama ove mešavine.
Med je riznica minerala i vitamina
Med sadrži čak 180 supstanci među kojima su i najvažniji vitamini, prirodni šećeri i fitokemikalije. Takođe, i 31 mineral (uz fosfor, magnezijum, kalcijum i kalijum). Med ima izrazita andioksidantna i antizapaljenska svojstva.
Možda vas zanima:

Šokiraćete se kako peteljke jagoda utiču na zdravlje! Izuzetno su lekovite, evo i za šta
Peteljke jagoda se mogu koristiti na različite kreativne načine.

ZAŠTO JE DOBRO JESTI BUNDEVU? Ako ste na dijeti, OVO je namirnica koju morate imati u kuhinji
Bundeva je jedna od najkorisnijih namirnica i preporučuje se u svakodnevnoj ishrani
Možda vas zanima:

Šokiraćete se kako peteljke jagoda utiču na zdravlje! Izuzetno su lekovite, evo i za šta
Peteljke jagoda se mogu koristiti na različite kreativne načine.

ZAŠTO JE DOBRO JESTI BUNDEVU? Ako ste na dijeti, OVO je namirnica koju morate imati u kuhinji
Bundeva je jedna od najkorisnijih namirnica i preporučuje se u svakodnevnoj ishrani
Možda vas zanima:

Šokiraćete se kako peteljke jagoda utiču na zdravlje! Izuzetno su lekovite, evo i za šta
Peteljke jagoda se mogu koristiti na različite kreativne načine.

ZAŠTO JE DOBRO JESTI BUNDEVU? Ako ste na dijeti, OVO je namirnica koju morate imati u kuhinji
Bundeva je jedna od najkorisnijih namirnica i preporučuje se u svakodnevnoj ishrani
Zanimljivo je da su u njegovom sastavu i soli mnogih jedinjanja poput kalijuma, kalcijuma, gvožđa, natrijuma, magnezijuma, sumpora i hlora. Te soli, inače, mogu da doprinesu procesu stvaranja crvenih krvnih zrnaca. Sadržaj linoleinske kiseline važan je za zdravlje kardiovaskularnog sistema, jače srce, smanjenje masnih naslaga u krvnim sudovima i regulaciju povišenog krvnog pritiska.
Med sadrži vitamine B grupe, E, A, kao i vitamin C. Ako ga konzumirate redovno i u preporučenim količinama, pospešuje plodnost i poboljšava varenje. Jača nervni sistem i detoksikuje organizam, čuvajući ga od štetnih materija iz okruženja. Za infekcije usne duplje i bolje zdravlje desni i zuba, preporučuje se žvakanje pčelinjeg saća.
Razliku u vašem telu, osetićete posle dve nedelje i primetićete da ste dobili neverovatnu snagu u mišićima.
U orasima se nalazi alfa-linoleinska kiselina (ALA), jedna iz grupe Omega-3 masnih kiselina. Ova vrsta voća sadrži više te dobre masnoće od svih drugih iz porodice koštunjavih plodova. Unošenje u organizam ALA utiče na smanjenje telesnih masti, regulaciju telesne težine i eliminaciju viška tečnosti. Pored toga, orasi obiluju biljnim vlaknima, proteinima, velikom količinom mangana i nešto manje gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i B vitamina. Mangan je važan za mineral koji utiče na čvrstinu i gustinu kostiju.
Shutterstock
Med i orasi jačaju imunitet, dejstvo snažnije ako dodate limun i bademe
Vitamini, minerali i hranljive materije iz ove kombinacije su prava energetska bomba koja podiže imunitet i snaži celokupno zdravlje. Bićete otporniji na prehladu, brzo ćete vraćati nivo izgubljene energije nakon vežbanja, i držati krvni pritisak pod kontrolom. Ako ovoj mešavini dodate i malo limuna i badema, podići ćete joj i tako izuzetnu vrednost.
Vitamin C iz limuna, pored dodatka antioksidanata, pojačaće iskoristljivost minerala, ostalih vitamina, belančevina, ugljenih hidrata i korisnih masti. Za osobe koje boluju od hroničnog umora ili su iscrpljene od neke bolesti, ovaj koktel značiće efikasno vraćanje snage i energije. Takođe, pomoći će kod ateroskleroze, glavobolje ili nesanice.
Kako da pripremite ovaj prirodni preparat
Za ovaj eliksir namenjen prvenstveno jačem imunitetu, potrebno vam je pola kilograma bagremovog ili livadskog meda, pola kilograma samlevenih oraha i jedan ceo limun. Koru limuna dobro operite pa izrendajte, a limun iscedite. Sjedinite sve sastojke, a ako želite, možete da dodate i šaku badema. Oni će, uz sva svoja korisna svojstva (vitamin E, antioksidanti), samo pojačati efekat ove izuzetno zdrave mešavine. Orasi, naravno, mogu da budu i u polovinama.

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Domaćinska gibanica kakvu niste probali: Slavica podelila recept za ovo neodoljivo jelo, ko proba neće se pokajati
Mini-gibanice po receptu Slavice Rokvić.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.
Komentari(0)