AKO SVAKO JUTRO BUDETE JELI MED I ORAHE, ZA 2 NEDELJE OČEKUJTE OVO: Rezultat obara s nogu

Lepote Srbije

20:00

Gastronomija 0

Vitamini, minerali i hranljive materije iz ove kombinacije su prava energetska bomba koja podiže imunitet i snaži celokupno zdravlje.

med
Shutterstock

Bićete otporniji na prehladu, brzo ćete vraćati nivo izgubljene energije nakon vežbanja, i držati krvni pritisak pod kontrolom. Ako ovoj mešavini dodate i malo limuna i badema, podići ćete joj i tako izuzetnu vrednost

Med i orasi u kombinaciji se koriste od davnina kao koktel vitamina i antioksidanata. Poznate su brojne zdravstvene koristi ovog preparata u ishrani, ali i nezi kože. Međutim, dnevno ne bi trebalo uneti u organizam više od 100 grama ove mešavine.

Med je riznica minerala i vitamina

Med sadrži čak 180 supstanci među kojima su i najvažniji vitamini, prirodni šećeri i fitokemikalije. Takođe, i 31 mineral (uz fosfor, magnezijum, kalcijum i kalijum). Med ima izrazita andioksidantna i antizapaljenska svojstva.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Zanimljivo je da su u njegovom sastavu i soli mnogih jedinjanja poput kalijuma, kalcijuma, gvožđa, natrijuma, magnezijuma, sumpora i hlora. Te soli, inače, mogu da doprinesu procesu stvaranja crvenih krvnih zrnaca. Sadržaj linoleinske kiseline važan je za zdravlje kardiovaskularnog sistema, jače srce, smanjenje masnih naslaga u krvnim sudovima i regulaciju povišenog krvnog pritiska.

Med sadrži vitamine B grupe, E, A, kao i vitamin C. Ako ga konzumirate redovno i u preporučenim količinama, pospešuje plodnost i poboljšava varenje. Jača nervni sistem i detoksikuje organizam, čuvajući ga od štetnih materija iz okruženja. Za infekcije usne duplje i bolje zdravlje desni i zuba, preporučuje se žvakanje pčelinjeg saća.

Razliku u vašem telu, osetićete posle dve nedelje i primetićete da ste dobili neverovatnu snagu u mišićima.

U orasima se nalazi alfa-linoleinska kiselina (ALA), jedna iz grupe Omega-3 masnih kiselina. Ova vrsta voća sadrži više te dobre masnoće od svih drugih iz porodice koštunjavih plodova. Unošenje u organizam ALA utiče na smanjenje telesnih masti, regulaciju telesne težine i eliminaciju viška tečnosti. Pored toga, orasi obiluju biljnim vlaknima, proteinima, velikom količinom mangana i nešto manje gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i B vitamina. Mangan je važan za mineral koji utiče na čvrstinu i gustinu kostiju.

AKO SVAKO JUTRO BUDETE JELI MED I ORAHE, ZA 2 NEDELJE OČEKUJTE OVO: Rezultat obara s nogu Shutterstock
 

Med i orasi jačaju imunitet, dejstvo snažnije ako dodate limun i bademe

Vitamini, minerali i hranljive materije iz ove kombinacije su prava energetska bomba koja podiže imunitet i snaži celokupno zdravlje. Bićete otporniji na prehladu, brzo ćete vraćati nivo izgubljene energije nakon vežbanja, i držati krvni pritisak pod kontrolom. Ako ovoj mešavini dodate i malo limuna i badema, podići ćete joj i tako izuzetnu vrednost.

Vitamin C iz limuna, pored dodatka antioksidanata, pojačaće iskoristljivost minerala, ostalih vitamina, belančevina, ugljenih hidrata i korisnih masti. Za osobe koje boluju od hroničnog umora ili su iscrpljene od neke bolesti, ovaj koktel značiće efikasno vraćanje snage i energije. Takođe, pomoći će kod ateroskleroze, glavobolje ili nesanice.

Kako da pripremite ovaj prirodni preparat

Za ovaj eliksir namenjen prvenstveno jačem imunitetu, potrebno vam je pola kilograma bagremovog ili livadskog meda, pola kilograma samlevenih oraha i jedan ceo limun. Koru limuna dobro operite pa izrendajte, a limun iscedite. Sjedinite sve sastojke, a ako želite, možete da dodate i šaku badema. Oni će, uz sva svoja korisna svojstva (vitamin E, antioksidanti), samo pojačati efekat ove izuzetno zdrave mešavine. Orasi, naravno, mogu da budu i u polovinama.

Komentari(0)

Loading