STARINSKI SVADBARSKI KUPUS KOJI SE SPREMA SAMO KOD NAS: Tradicionalni specijalitet - bolji je i od kafanskog

Lepote Srbije

16:00

Gastronomija 0

Starinski srpski svadbarski kupus koji je pun mesa i ukusniji od kafanskog

svadbarski kupus
Shutterstock

Zimski dani osim što ne mogu da se zamisle bez prave srpske zimnice, ne mogu ni bez svadbarskog kupusa.

Specijalitet koji je pun mesa, povrća, a i naravno kiselog kupusa.

Ako do sada niste znali kako se sprema, moraćete da zapišete ovaj recept i da uživate u ovom jelu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Potrebni sastojci za svadbarski kupus:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

lovorov list

4 kilogramakiselog kupusa

biber u zrnu

1 kilogram svinjskog mesa od plećke

1 kašika slatke paprike

1 kilogram junećeg mesa od buta

1 puna kašika masti

1 kilogram suvih rebara

4 čena belog luka

1 kilogram slanine

1 veći crni luk

Ovo je način pripreme:

U tiganju istopite mast, pa dodajte sitno seckani crni luk. Kada omekša sklonite sa šporeta i dodajte slatku papriku, pa brzo promešajte. Isecite kupus na krupnije komade, pa ređajte u tepsiju koju ste premazali mašću.

Dno tepsije obložite listovima kupusa, pa poređajte seckani kupus, pa luk, pa meso, pospite biberom i seckanim belim lukom, pa opet poređajte kupus i tako redom dok ne utrošite sve sastojke.

Poslednji red treba da bude seckani kupus, a onda poređajte i nekoliko komada lovorovog lišća. Pokrijte listom kiselog kupusa, pa prelijte toplom vodom. Kuvajte dok ne krene da ključa, a zatim smanjite temepraturu i kuvajte još 4 sata.

 

 

Komentari(0)

Loading