Odlicno ide uz meso: Pekarski krompir je uz ovaj začin još ukusniji
Pekarski krompir je savršen prilog uz meso, a uživaćete i samo u krompiru kao obroku.
Začinsko bilje možete da birate po želji, ali kada se ruzmarin zapeče sa njim dobijate poseban zimski ukus. Možda će vam biti interesantan i pekarski krompir na pirotski način sa slaninom i sirom. Pekarski krompir je prilog koji svi vole, pogodan je za osobe koje ne jedu ili ne vole meso. Evo kako se pravi!
Sastojci:
2 kg krompira
Možda vas zanima:
SOČAN I POSTAN: "Brzi" krompir sa ringle (VIDEO)
Recept za brzi ručak
OVO JE NAJLAKŠI NAČIN SADNJE KROMPIRA: Nema kopanja i okopavanja - samo čist prinos!
Baštovani obožavaju ovakvu sadnju krompira
Možda vas zanima:
SOČAN I POSTAN: "Brzi" krompir sa ringle (VIDEO)
Recept za brzi ručak
OVO JE NAJLAKŠI NAČIN SADNJE KROMPIRA: Nema kopanja i okopavanja - samo čist prinos!
Baštovani obožavaju ovakvu sadnju krompira
Možda vas zanima:
SOČAN I POSTAN: "Brzi" krompir sa ringle (VIDEO)
Recept za brzi ručak
OVO JE NAJLAKŠI NAČIN SADNJE KROMPIRA: Nema kopanja i okopavanja - samo čist prinos!
Baštovani obožavaju ovakvu sadnju krompira
Možda vas zanima:
SOČAN I POSTAN: "Brzi" krompir sa ringle (VIDEO)
Recept za brzi ručak
OVO JE NAJLAKŠI NAČIN SADNJE KROMPIRA: Nema kopanja i okopavanja - samo čist prinos!
Baštovani obožavaju ovakvu sadnju krompira
Možda vas zanima:
SOČAN I POSTAN: "Brzi" krompir sa ringle (VIDEO)
Recept za brzi ručak
OVO JE NAJLAKŠI NAČIN SADNJE KROMPIRA: Nema kopanja i okopavanja - samo čist prinos!
Baštovani obožavaju ovakvu sadnju krompira
Možda vas zanima:
SOČAN I POSTAN: "Brzi" krompir sa ringle (VIDEO)
Recept za brzi ručak
OVO JE NAJLAKŠI NAČIN SADNJE KROMPIRA: Nema kopanja i okopavanja - samo čist prinos!
Baštovani obožavaju ovakvu sadnju krompira
Možda vas zanima:
SOČAN I POSTAN: "Brzi" krompir sa ringle (VIDEO)
Recept za brzi ručak
OVO JE NAJLAKŠI NAČIN SADNJE KROMPIRA: Nema kopanja i okopavanja - samo čist prinos!
Baštovani obožavaju ovakvu sadnju krompira
Recept za pekarski krompir:
Zagrejte rernu, operite, oljuštite i isecite krompir:
Da biste pripremili pekarski krompir, prvo zagrejte rernu na 220 stepeni. Krompir dobro operite, oljuštite, a potom ga isecite na četvrtine, ili čak tanje kriške, ako želite da bude još hrskaviji. Nakon što isečete krompir kratko ga obarite u vodi, ocedite i nežno, ali temeljno uvaljajte u kukuruzno brašno.
Pecite krompir sa ruzmarinom:
Na tepsiju možete da stavite obično ili maslinovo ulje, po želji, pouljite je dobro, a zatim poređajte krompir, i slobodno stavite dosta ruzmarina, jer kada se zapeče sa krompirom, potane hrskavo i poboljšava ukus. Ubacite sve u rernu i smanjite temperaturu na 200 stepeni. Pecite krompir nekih 20 minuta, dok ne postane hrskav i zlatkaste boje. Izvadite iz rerne i uživajte u pekarskom krompiru!
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)