Odlicno ide uz meso: Pekarski krompir je uz ovaj začin još ukusniji
Pekarski krompir je savršen prilog uz meso, a uživaćete i samo u krompiru kao obroku.

Začinsko bilje možete da birate po želji, ali kada se ruzmarin zapeče sa njim dobijate poseban zimski ukus. Možda će vam biti interesantan i pekarski krompir na pirotski način sa slaninom i sirom. Pekarski krompir je prilog koji svi vole, pogodan je za osobe koje ne jedu ili ne vole meso. Evo kako se pravi!
Sastojci:
2 kg krompira
Možda vas zanima:

Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji
Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?

Bez njega se ne može zamisliti nedeljni ručak, u čačanski kraj ga doneli kaluđeri: Guča je prestonica krompira u tom delu Srbije, i slavili su svoj dan
Bez njega ne može da se zamisli skoro nijedan nedeljni ručak i sprema se na mnogo načina. Krompir je jedna od najvažnijih i najomiljenijih osnovnih namirnica u Srbiji. Zbog svojih vrednosti, krompir je: treći najviše korišćeni usev na svetu, posle pirinča i pšenice, četvrta kultura u svetu po setvenim površinama, iza kukuruza, pirinča i pšenice; Peti proizvod u svetu po proizvedenim količinama, iza kukuruza, šećera, pirinča i pšenice.
Možda vas zanima:

Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji
Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?

Bez njega se ne može zamisliti nedeljni ručak, u čačanski kraj ga doneli kaluđeri: Guča je prestonica krompira u tom delu Srbije, i slavili su svoj dan
Bez njega ne može da se zamisli skoro nijedan nedeljni ručak i sprema se na mnogo načina. Krompir je jedna od najvažnijih i najomiljenijih osnovnih namirnica u Srbiji. Zbog svojih vrednosti, krompir je: treći najviše korišćeni usev na svetu, posle pirinča i pšenice, četvrta kultura u svetu po setvenim površinama, iza kukuruza, pirinča i pšenice; Peti proizvod u svetu po proizvedenim količinama, iza kukuruza, šećera, pirinča i pšenice.
Možda vas zanima:

Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji
Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?

Bez njega se ne može zamisliti nedeljni ručak, u čačanski kraj ga doneli kaluđeri: Guča je prestonica krompira u tom delu Srbije, i slavili su svoj dan
Bez njega ne može da se zamisli skoro nijedan nedeljni ručak i sprema se na mnogo načina. Krompir je jedna od najvažnijih i najomiljenijih osnovnih namirnica u Srbiji. Zbog svojih vrednosti, krompir je: treći najviše korišćeni usev na svetu, posle pirinča i pšenice, četvrta kultura u svetu po setvenim površinama, iza kukuruza, pirinča i pšenice; Peti proizvod u svetu po proizvedenim količinama, iza kukuruza, šećera, pirinča i pšenice.
Možda vas zanima:

Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji
Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?

Bez njega se ne može zamisliti nedeljni ručak, u čačanski kraj ga doneli kaluđeri: Guča je prestonica krompira u tom delu Srbije, i slavili su svoj dan
Bez njega ne može da se zamisli skoro nijedan nedeljni ručak i sprema se na mnogo načina. Krompir je jedna od najvažnijih i najomiljenijih osnovnih namirnica u Srbiji. Zbog svojih vrednosti, krompir je: treći najviše korišćeni usev na svetu, posle pirinča i pšenice, četvrta kultura u svetu po setvenim površinama, iza kukuruza, pirinča i pšenice; Peti proizvod u svetu po proizvedenim količinama, iza kukuruza, šećera, pirinča i pšenice.
Možda vas zanima:

Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji
Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?

Bez njega se ne može zamisliti nedeljni ručak, u čačanski kraj ga doneli kaluđeri: Guča je prestonica krompira u tom delu Srbije, i slavili su svoj dan
Bez njega ne može da se zamisli skoro nijedan nedeljni ručak i sprema se na mnogo načina. Krompir je jedna od najvažnijih i najomiljenijih osnovnih namirnica u Srbiji. Zbog svojih vrednosti, krompir je: treći najviše korišćeni usev na svetu, posle pirinča i pšenice, četvrta kultura u svetu po setvenim površinama, iza kukuruza, pirinča i pšenice; Peti proizvod u svetu po proizvedenim količinama, iza kukuruza, šećera, pirinča i pšenice.
Možda vas zanima:

Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji
Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?

Bez njega se ne može zamisliti nedeljni ručak, u čačanski kraj ga doneli kaluđeri: Guča je prestonica krompira u tom delu Srbije, i slavili su svoj dan
Bez njega ne može da se zamisli skoro nijedan nedeljni ručak i sprema se na mnogo načina. Krompir je jedna od najvažnijih i najomiljenijih osnovnih namirnica u Srbiji. Zbog svojih vrednosti, krompir je: treći najviše korišćeni usev na svetu, posle pirinča i pšenice, četvrta kultura u svetu po setvenim površinama, iza kukuruza, pirinča i pšenice; Peti proizvod u svetu po proizvedenim količinama, iza kukuruza, šećera, pirinča i pšenice.
Možda vas zanima:

Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji
Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?

Bez njega se ne može zamisliti nedeljni ručak, u čačanski kraj ga doneli kaluđeri: Guča je prestonica krompira u tom delu Srbije, i slavili su svoj dan
Bez njega ne može da se zamisli skoro nijedan nedeljni ručak i sprema se na mnogo načina. Krompir je jedna od najvažnijih i najomiljenijih osnovnih namirnica u Srbiji. Zbog svojih vrednosti, krompir je: treći najviše korišćeni usev na svetu, posle pirinča i pšenice, četvrta kultura u svetu po setvenim površinama, iza kukuruza, pirinča i pšenice; Peti proizvod u svetu po proizvedenim količinama, iza kukuruza, šećera, pirinča i pšenice.
Recept za pekarski krompir:
Zagrejte rernu, operite, oljuštite i isecite krompir:
Da biste pripremili pekarski krompir, prvo zagrejte rernu na 220 stepeni. Krompir dobro operite, oljuštite, a potom ga isecite na četvrtine, ili čak tanje kriške, ako želite da bude još hrskaviji. Nakon što isečete krompir kratko ga obarite u vodi, ocedite i nežno, ali temeljno uvaljajte u kukuruzno brašno.
Pecite krompir sa ruzmarinom:
Na tepsiju možete da stavite obično ili maslinovo ulje, po želji, pouljite je dobro, a zatim poređajte krompir, i slobodno stavite dosta ruzmarina, jer kada se zapeče sa krompirom, potane hrskavo i poboljšava ukus. Ubacite sve u rernu i smanjite temperaturu na 200 stepeni. Pecite krompir nekih 20 minuta, dok ne postane hrskav i zlatkaste boje. Izvadite iz rerne i uživajte u pekarskom krompiru!

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)