PROFESIONALNI KUVARI OTKRILI KAKO DA SVINJSKO PEČENJE BUDE NAJHRSKAVIJE: 1 sastojak je obavezan - trik niko ne zna
Profesionalni kuvari otrkili da je pivo sastojak za najhrskavije svinjsko pečenje, a taj trik niko ne zna
Profesionalni kuvari imaju trik kako da ispadne najhrskavije, a njihovu pripremu svi redovno zapisuju.
Uživaćete u mesu kao da je sa ražnja skinuto.
Ovo je recept, a tu su i sastojci:
100-150 gr svinjske masti
4 kg prasećeg mesa
500 ml piva
200 gr soli
Priprema je tu:
Meso operite, zatim ga posušite, pa obilno posolite sa svake strane.
Nakon što ste ga osolili, namažite ga sa mašću i pecite u rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 3 sata.
Povremeno ga prelivajte sa pivom.
U pleh stavite vodu, a prasetinu stavite na rešetku.
APETITKA je ponos Lebana, a pravi se lakše nego ajvar i pinđur: Najlepša južnjačka zimnica je prava riznica vitamina
Među brojnim receptima za zimnicu, kao jedan od simbola juga Srbije posebno se izdvaja čuvena apetitka, salata fenomenalnog ukusa i puna hranljivih materija neophodnih u sezoni virusa.
Popara sa belim lukom i sirom: Zaboravljeni planinski doručak sa Stare planine
Jednostavno, jeftino i snažno jelo koje su jeli pastiri, rudari i ratari, a danas ga znaju samo bake iz zabačenih sela
Recept za sočnu musaku bez ulja zlata je vredan: Spremite ručak koji će vaši najmiliji tamaniti, ukus osvaja
Zaboravi na litre ulja i teške sosove.
Zaboravljeni recept iz Srbije: Popara sa sirom i medom – ukus detinjstva i duše
Nekad doručak za siromašne, danas specijalitet koji budi emocije – evo kako da napravite poparu na način kako su je naše prabake služile za okrepljenje.
Jelo ratnika i čobana – Zaboravljena srpska energetska bomba sa planine
Kako je specijalitet od sira, kajmaka i kukuruznog brašna, simbolizujući snagu i izdržljivost, preživeo vekove i postao gastronomski izazov za moderne sladokusce.
Komentari(0)