PROFESIONALNI KUVARI OTKRILI KAKO DA SVINJSKO PEČENJE BUDE NAJHRSKAVIJE: 1 sastojak je obavezan - trik niko ne zna

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Profesionalni kuvari otrkili da je pivo sastojak za najhrskavije svinjsko pečenje, a taj trik niko ne zna

svinjsko pečenje
Printscreen/Youtube

Profesionalni kuvari imaju trik kako da ispadne najhrskavije, a njihovu pripremu svi redovno zapisuju.

Uživaćete u mesu kao da je sa ražnja skinuto.

Ovo je recept, a tu su i sastojci:

100-150 gr svinjske masti

4 kg prasećeg mesa

500 ml piva

200 gr soli

Priprema je tu:

Meso operite, zatim ga posušite, pa obilno posolite sa svake strane.

Nakon što ste ga osolili, namažite ga sa mašću i pecite u rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 3 sata.

Povremeno ga prelivajte sa pivom.

U pleh stavite vodu, a prasetinu stavite na rešetku.


@lepotesrbijee Najviši vodopad u Srbiji visok je 71 metar i nalazi se na Kopaoniku u oblasti Jelovarnik, u okviru nacionalnog parka, na nadmorskoj visini od oko 1.500 metara! Nalazi se 25 kilometara zapadno od Brusa i na oko 2,5 kilometara istočno od Pančićevog vrha! #srbija #lepotesrbije #vodopadjelovarnik #fyp #fypシ゚viral #serbia #foryou #foryoupage ♬ original sound - LepoteSrbije
Punjene tikvice

PREUKUSNE Punjene tikvice, tope se ustima

Gastronomija

17:00

26 maj, 2024

Pijace su prepune svežeg voća i povrća među kojim se izdvajaju tikvice kao veoma zdravo i ukusno povrće na koje smo i tradicionalno navikli. Njihovo poreklo je iz centralne i južne Amerike. Budući da dolaze iz toplih zemalja, uspevaju i u zemljama sa umerenom klimom, među kojima je i naša, tako da su sada tikvice sastavni deo srpske kuhinje.

Komentari(0)

Loading