PROFESIONALNI KUVARI OTKRILI KAKO DA SVINJSKO PEČENJE BUDE NAJHRSKAVIJE: 1 sastojak je obavezan - trik niko ne zna

Teodora Tojagić

10:00

Gastronomija 0

Profesionalni kuvari otrkili da je pivo sastojak za najhrskavije svinjsko pečenje, a taj trik niko ne zna

svinjsko pečenje
Printscreen/Youtube

Profesionalni kuvari imaju trik kako da ispadne najhrskavije, a njihovu pripremu svi redovno zapisuju.

Uživaćete u mesu kao da je sa ražnja skinuto.

Ovo je recept, a tu su i sastojci:

100-150 gr svinjske masti

4 kg prasećeg mesa

500 ml piva

200 gr soli

Priprema je tu:

Meso operite, zatim ga posušite, pa obilno posolite sa svake strane.

Nakon što ste ga osolili, namažite ga sa mašću i pecite u rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 3 sata.

Povremeno ga prelivajte sa pivom.

U pleh stavite vodu, a prasetinu stavite na rešetku.


@lepotesrbijee Najviši vodopad u Srbiji visok je 71 metar i nalazi se na Kopaoniku u oblasti Jelovarnik, u okviru nacionalnog parka, na nadmorskoj visini od oko 1.500 metara! Nalazi se 25 kilometara zapadno od Brusa i na oko 2,5 kilometara istočno od Pančićevog vrha! #srbija #lepotesrbije #vodopadjelovarnik #fyp #fypシ゚viral #serbia #foryou #foryoupage ♬ original sound - LepoteSrbije
supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Komentari(0)

Loading