JELO KOJE SU U JUGOSLAVIJI MNOGO OBOŽAVALI Ovo je najbolji recept za posne pihtije, nećete moći da im odolite
U svakom slučaju, veoma je ukusan, a ovaj recept je veoma jednostavan za pripremu.
U pitanju su "pihitje" od boba.Bob je rođak pasulja, a mnogi su čuli i onu brzalicu "pop poseja bob". U svakom slučaju, veoma je ukusan, a ovaj recept je veoma jednostavan za pripremu.
Sastojci:
Možda vas zanima:
SPECIJALITET JUGA SRBIJE Napravite pihtije uz stari recept s kojim nema greške
Mnogi ih obožavaju.
SVETSKI KUVARI I STRUČNJACI NAPRAVILI LISTU 10 NAJGORIH SRPSKIH JELA Šokiraćete se kada vidite koji specijalitet im se nije dopao, tu su i podvarak i pihtije
Poznati gastronomski sajt "Taste Atlas" koji se bavi istraživanjem najpopularnijih jela u svim zemljama sveta, kao i njihovim ocenjivanjem, dao je negativne ocene našim najpoznatijim specijalitetima.
Možda vas zanima:
SPECIJALITET JUGA SRBIJE Napravite pihtije uz stari recept s kojim nema greške
Mnogi ih obožavaju.
SVETSKI KUVARI I STRUČNJACI NAPRAVILI LISTU 10 NAJGORIH SRPSKIH JELA Šokiraćete se kada vidite koji specijalitet im se nije dopao, tu su i podvarak i pihtije
Poznati gastronomski sajt "Taste Atlas" koji se bavi istraživanjem najpopularnijih jela u svim zemljama sveta, kao i njihovim ocenjivanjem, dao je negativne ocene našim najpoznatijim specijalitetima.
Možda vas zanima:
SPECIJALITET JUGA SRBIJE Napravite pihtije uz stari recept s kojim nema greške
Mnogi ih obožavaju.
SVETSKI KUVARI I STRUČNJACI NAPRAVILI LISTU 10 NAJGORIH SRPSKIH JELA Šokiraćete se kada vidite koji specijalitet im se nije dopao, tu su i podvarak i pihtije
Poznati gastronomski sajt "Taste Atlas" koji se bavi istraživanjem najpopularnijih jela u svim zemljama sveta, kao i njihovim ocenjivanjem, dao je negativne ocene našim najpoznatijim specijalitetima.
- 1kg boba,
- 1dl ulja,
- 4 čena belog luka,
- 2 kašičice soli,
- aleva paprika.
Možda vas zanima:
SPECIJALITET JUGA SRBIJE Napravite pihtije uz stari recept s kojim nema greške
Mnogi ih obožavaju.
SVETSKI KUVARI I STRUČNJACI NAPRAVILI LISTU 10 NAJGORIH SRPSKIH JELA Šokiraćete se kada vidite koji specijalitet im se nije dopao, tu su i podvarak i pihtije
Poznati gastronomski sajt "Taste Atlas" koji se bavi istraživanjem najpopularnijih jela u svim zemljama sveta, kao i njihovim ocenjivanjem, dao je negativne ocene našim najpoznatijim specijalitetima.
Možda vas zanima:
SPECIJALITET JUGA SRBIJE Napravite pihtije uz stari recept s kojim nema greške
Mnogi ih obožavaju.
SVETSKI KUVARI I STRUČNJACI NAPRAVILI LISTU 10 NAJGORIH SRPSKIH JELA Šokiraćete se kada vidite koji specijalitet im se nije dopao, tu su i podvarak i pihtije
Poznati gastronomski sajt "Taste Atlas" koji se bavi istraživanjem najpopularnijih jela u svim zemljama sveta, kao i njihovim ocenjivanjem, dao je negativne ocene našim najpoznatijim specijalitetima.
Možda vas zanima:
SPECIJALITET JUGA SRBIJE Napravite pihtije uz stari recept s kojim nema greške
Mnogi ih obožavaju.
SVETSKI KUVARI I STRUČNJACI NAPRAVILI LISTU 10 NAJGORIH SRPSKIH JELA Šokiraćete se kada vidite koji specijalitet im se nije dopao, tu su i podvarak i pihtije
Poznati gastronomski sajt "Taste Atlas" koji se bavi istraživanjem najpopularnijih jela u svim zemljama sveta, kao i njihovim ocenjivanjem, dao je negativne ocene našim najpoznatijim specijalitetima.
Možda vas zanima:
SPECIJALITET JUGA SRBIJE Napravite pihtije uz stari recept s kojim nema greške
Mnogi ih obožavaju.
SVETSKI KUVARI I STRUČNJACI NAPRAVILI LISTU 10 NAJGORIH SRPSKIH JELA Šokiraćete se kada vidite koji specijalitet im se nije dopao, tu su i podvarak i pihtije
Poznati gastronomski sajt "Taste Atlas" koji se bavi istraživanjem najpopularnijih jela u svim zemljama sveta, kao i njihovim ocenjivanjem, dao je negativne ocene našim najpoznatijim specijalitetima.
Možda vas zanima:
SPECIJALITET JUGA SRBIJE Napravite pihtije uz stari recept s kojim nema greške
Mnogi ih obožavaju.
SVETSKI KUVARI I STRUČNJACI NAPRAVILI LISTU 10 NAJGORIH SRPSKIH JELA Šokiraćete se kada vidite koji specijalitet im se nije dopao, tu su i podvarak i pihtije
Poznati gastronomski sajt "Taste Atlas" koji se bavi istraživanjem najpopularnijih jela u svim zemljama sveta, kao i njihovim ocenjivanjem, dao je negativne ocene našim najpoznatijim specijalitetima.
Možda vas zanima:
SPECIJALITET JUGA SRBIJE Napravite pihtije uz stari recept s kojim nema greške
Mnogi ih obožavaju.
SVETSKI KUVARI I STRUČNJACI NAPRAVILI LISTU 10 NAJGORIH SRPSKIH JELA Šokiraćete se kada vidite koji specijalitet im se nije dopao, tu su i podvarak i pihtije
Poznati gastronomski sajt "Taste Atlas" koji se bavi istraživanjem najpopularnijih jela u svim zemljama sveta, kao i njihovim ocenjivanjem, dao je negativne ocene našim najpoznatijim specijalitetima.
Možda vas zanima:
SPECIJALITET JUGA SRBIJE Napravite pihtije uz stari recept s kojim nema greške
Mnogi ih obožavaju.
SVETSKI KUVARI I STRUČNJACI NAPRAVILI LISTU 10 NAJGORIH SRPSKIH JELA Šokiraćete se kada vidite koji specijalitet im se nije dopao, tu su i podvarak i pihtije
Poznati gastronomski sajt "Taste Atlas" koji se bavi istraživanjem najpopularnijih jela u svim zemljama sveta, kao i njihovim ocenjivanjem, dao je negativne ocene našim najpoznatijim specijalitetima.
Možda vas zanima:
SPECIJALITET JUGA SRBIJE Napravite pihtije uz stari recept s kojim nema greške
Mnogi ih obožavaju.
SVETSKI KUVARI I STRUČNJACI NAPRAVILI LISTU 10 NAJGORIH SRPSKIH JELA Šokiraćete se kada vidite koji specijalitet im se nije dopao, tu su i podvarak i pihtije
Poznati gastronomski sajt "Taste Atlas" koji se bavi istraživanjem najpopularnijih jela u svim zemljama sveta, kao i njihovim ocenjivanjem, dao je negativne ocene našim najpoznatijim specijalitetima.
Priprema:
Kilogram boba potopite u dosta vode.
Otprilike da bude u posudi jedna trećina bob, a odozgo još dve trećine vode. Tako ostavite ceo dan i celu noć da odstoji. LJuštite tako što malo oštrim nožem zasečete sa strane i skinete ljusku.
Bob stavite u šerpu i nalijte hladnom vodom da ogrezne ili najbolje dva prsta preko da je voda.Odmah stavite na srednju vatru, nikako na najjaču, da provri pa da smanjite. I kuvajte dok se ne raspadne. Naravno proveravajte vodu da baš ne zagori i da ne iskipi.
Uzmite neku kašiku ili kutlaču, samo manju kutlaču i polako odlivajte vodu. Uzimajte sa površine. Nikako da procedite, nego da odlijete, bitna razlika.Ostaće malo tečnosti, ali ne brinite jer će da uvri kasnije.
Štapnim mikserom dobro sve ispasirajte u kašu. Dodajte dve kašičice soli i dodajte jedan decilitar ulja koje je predhodno zagrejano da provri. Ulje dodajete vrelo u vreo bob i mešate.Probajte i pihtije sa ribom.
Vratite na ringlu i mešajte u smeru kazaljke na satu dok ne provri i dok se sve lepo ne sjedini. Ovde je vrlo bitno da se meša samo u jednom pravcu jer ako mešate napred nazad stvore se grudvice, a i neretko se ne zgusne.
Isecite 4 veća čena belog luka i na samom kraju dodajte. Pihtije razlijte u duboke tanjire.
Ostavite na sobnoj temperaturi jedno 2 sata, pa onda u frižider da se stegnu.
Pihtije se obavezno serviraju tako što se tanjir sa pihtijama prelije zaprškom.
Na malo ulja aleva parika, kašičica po tanjiru. Prelijete hladne pihtije vrelom zaprškom neposredno pre serviranja. Pre nanošenja zaprške isečete na kocke ili rombove.
Đakonije od starog hleba: Zaboravljena jela kad se ništa nije bacalo
Kad u kući ostane bajat hleb, danas ga najčešće bacimo. Nekada, to je bio početak najukusnijih jela – prepečenica, popara, prežganica i hlebne pite, koje su mirisale na dom i poštovanje prema svakom zalogaju.
Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Komentari(0)