POSNE KOŠNICE OD 3 SASTOJKA ZA PRAVU SRPSKU TRPEZU: Urme, kikiriki i čokolada - najjednostavniji kolač za slavu
Posne košnice od tri sastojka sa urmama, kikirikijem i čokoladom su najjednostavniji kolač za slavu
Obavezno kada dođemo na slavu nestrpljivo iščekujemo kolače kojima se obradujemo i više nego deca.
Najukusnije su nam starinske oblande, bajadera, rafaelo kuglice... bez njih taj dan ne može da se zamisli.
Ono što će ženama dobro doći jeste još jedan tako sitan kolač a u pitanju su posne košnice od samo tri sastojka.
Možda vas zanima:
Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.
Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Možda vas zanima:
Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.
Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Možda vas zanima:
Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.
Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Poslastica koja se topi u ustima, a sprema jednostavno da jednostavnije ne može.
Recept i sastojci su tu:
posna čokolada
300 grama urmi
225 grama pečenog kikirikija
Sada sledi način pripreme:
Urme potopite u vrelu vodu i onda ih isecite i dobro izblendirajte. Zatim u blender dodajte i kikiriki i blendirajte dok ne dobijete gustu smesu.
Prebacite u posudu i malo rukama sjedinte, pa ako nemate kalup za košnice, može da posluži i vrh od cediljke.
Podelite smesu na nekoliko jednakih delova, pa utisnite u šupljinu cediljke. Izvadite i poređajte na neku tacnu.
Stavite košnice u frižider na pola sata.
Istopite čokoladu na pari, pa umočite vrh svake košnice.
Ako želite ukrasite mrvicama čokolade.
Kolač kakav samo može da se poželi.
Uštipci bez kapi ulja, spolja hrskavi, a unutra meki: Domaćice, odmah zapišite recept, ovo ćete tamaniti
Ukus je jednako dobar kao i kad ih spremamo na ulju.
TAJNI RECEPT: Evo koliko soli treba stavljati u kiseli kupus
Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.
Starinsko jelo iz Vojvodine spremno za pola sata: Potrebna su vam samo 4 sastojka, odlična ideja za ručak
To je jelo koje je nekada bilo izuzetno popularno, a danas smo ga nekako zaboravili.
Kuvana bundeva s medom: Zaboravljena poslastica za sredinu posta
Nekada je miris kuvanog bundeve s medom značio da je jesen stigla do tiših dana. Danas je ovo jednostavno jelo savršeno za one koji poste, ali ne žele da se odreknu toplog ukusa detinjstva
Ovo je najbolji posni ručak na kašiku! Kad ga probate, zaboravite da NEMA MESA, evo u čemu je tajna
Tajna je u dugom dinstanju luka, paprike i šargarepe, što daje slatkoću i dubinu
Komentari(0)