POSNE KOŠNICE OD 3 SASTOJKA ZA PRAVU SRPSKU TRPEZU: Urme, kikiriki i čokolada - najjednostavniji kolač za slavu
Posne košnice od tri sastojka sa urmama, kikirikijem i čokoladom su najjednostavniji kolač za slavu

Obavezno kada dođemo na slavu nestrpljivo iščekujemo kolače kojima se obradujemo i više nego deca.
Najukusnije su nam starinske oblande, bajadera, rafaelo kuglice... bez njih taj dan ne može da se zamisli.
Ono što će ženama dobro doći jeste još jedan tako sitan kolač a u pitanju su posne košnice od samo tri sastojka.
Možda vas zanima:

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma

Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.
Možda vas zanima:

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma

Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.
Možda vas zanima:

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma

Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.
Poslastica koja se topi u ustima, a sprema jednostavno da jednostavnije ne može.
Recept i sastojci su tu:
posna čokolada
300 grama urmi
225 grama pečenog kikirikija
Sada sledi način pripreme:
Urme potopite u vrelu vodu i onda ih isecite i dobro izblendirajte. Zatim u blender dodajte i kikiriki i blendirajte dok ne dobijete gustu smesu.
Prebacite u posudu i malo rukama sjedinte, pa ako nemate kalup za košnice, može da posluži i vrh od cediljke.
Podelite smesu na nekoliko jednakih delova, pa utisnite u šupljinu cediljke. Izvadite i poređajte na neku tacnu.
Stavite košnice u frižider na pola sata.
Istopite čokoladu na pari, pa umočite vrh svake košnice.
Ako želite ukrasite mrvicama čokolade.
Kolač kakav samo može da se poželi.

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima
Komentari(0)