MOŽETE IH JESTI KOLIKO GOD HOĆETE Napravite preukusne lepinje bez grama brašna, dobre su i za ljude koji žele da smršaju
U njih ne ide kvasac, koji mnogima izaziva nadimanje, a toliko su zdrave da ih preporučuju čak i nutricionisti, čak i kod ljudi koji su na specijalnom režimu ishrane i žele da smršaju.
Ukoliko želite da izbegnete upotrebu brašna u svojoj ishrani, jer želite da smršate, ili vam žitarice smetaju – ne brinite, ipak možete uživati u lepinjama koje ne sadrže ni trunčicu brašna.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
U njih ne ide kvasac, koji mnogima izaziva nadimanje, a toliko su zdrave da ih preporučuju čak i nutricionisti, čak i kod ljudi koji su na specijalnom režimu ishrane i žele da smršaju
Za njihovu pripremu vam ne treba više do 25 minuta, a kad ih jednom probate nikada više nećete ući u pekaru da kupite one gotove, pune aditiva, šećera i drugih dodataka koje vašem organizmu donose više štete nego koristi.
Sastojci:
- 100 g mlevenih oraha
- 100 g mlevenih badema
- 2 kašike lanenog semena (mlevenog)
- 2 kašike kiselog mleka
- 2 jaja
- malo soli
Priprema:
U posudi umutite jaja, pa dodajte ostale sastojke. Dobro smutite smesu. Pleh podmažite sa malo ulja ili stavite pek papir, pa na njega kašikom stavite smesu tako da dobijete oko 6 – 7 lepinjica. Oblikujte, pospite po želji susamom ili nekim drugim semenkama i pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Kad su pečene i malo se prohlade stavite ih u kesicu kako bi zadržale svežinu i ostale mekane i za sutra.
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Čkalja je ovo jelo obožavao, a Srbe vraća u detinjstvo: Ovo je bio njegov recept, strogo se držao ovih pravila
Glumac je jednom prilikom otkrio svoj recept za ovo staro jelo
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
Ovo su 3 najbolje i najomiljenije torte za slavu: Gosti ih najviše vole, a domaćice najčešće spremaju
Jedan od nezaobilaznih elemenata slavske trpeze, koja je prepuna raznovrsnih jela i specijaliteta, svakako je slavska torta.
Komentari(0)