Starinski recept za domaći hleb: Ovako su ga pravile naše bake, a njegov miris vraća u detinjstvo
Domaći hleb se sprema veoma lako, a predstavlja užitak za celu porodicu.

Baka sprema hleb, a vi već u drugoj sobi osećate njegov neodoljiv miris i trčite u kuhinju da ptate kada će biti gotov.
Naravno, ne uzimate nož da ga isečete, već ga odmah, onako još vrućeg, kidate rukama.
Slične scene su mnogi od nas doživeli više puta u detinjstvu i danas predtavljaju lepe uspomene.
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta
Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta
Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta
Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna
Ako poželite da se makar na trenutak vratite u detinjstvo, recept za domaći hleb je izuzetno lagan. I još uvek miriše isto.
SASTOJCI
- brašno - oko 800 grama
- mlaka voda - 700 ml
- svež kvasc - jedna kockica
- so - dve male kašike
- šecer - jedna kašika
PRIPREMA
Prvo bi trebalo da prosejete brašno i da ga stavite u posudu u kojoj ćete ga mešati. Negde na sredini brašna ubacite izmrvljeni kvasac, a onda i so i šećer.
Sad sipajte mlaku vodu i zamesite testo, ali imajte na umu da bi testo trebalo da bude mekano. Nkon toga ostavite da odstoji malo, a onda ponovite radnju. Promešajte, pa opet ostavite.
Onda još jednom premesite, pa posle toga možete da ga stavite u pleh. Naravno, prethodno podmažite pleh.
Uzmite viljušku ili manji nož, da na vrhu testa na nekoliko mesto izbodete isto.
Kad se rerna zagreje ubacite unutra na temperauru od 220 stepeni. Kad hleb izvadite iz rerne, malo ga poprskajte vodom i ostavite nekoliko minuta da odstoji umotan u kuhinjsku krpu.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Komentari(0)