Starinski recept za domaći hleb: Ovako su ga pravile naše bake, a njegov miris vraća u detinjstvo
Domaći hleb se sprema veoma lako, a predstavlja užitak za celu porodicu.

Baka sprema hleb, a vi već u drugoj sobi osećate njegov neodoljiv miris i trčite u kuhinju da ptate kada će biti gotov.
Naravno, ne uzimate nož da ga isečete, već ga odmah, onako još vrućeg, kidate rukama.
Slične scene su mnogi od nas doživeli više puta u detinjstvu i danas predtavljaju lepe uspomene.
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta
Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta
Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta
Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna
Ako poželite da se makar na trenutak vratite u detinjstvo, recept za domaći hleb je izuzetno lagan. I još uvek miriše isto.
SASTOJCI
- brašno - oko 800 grama
- mlaka voda - 700 ml
- svež kvasc - jedna kockica
- so - dve male kašike
- šecer - jedna kašika
PRIPREMA
Prvo bi trebalo da prosejete brašno i da ga stavite u posudu u kojoj ćete ga mešati. Negde na sredini brašna ubacite izmrvljeni kvasac, a onda i so i šećer.
Sad sipajte mlaku vodu i zamesite testo, ali imajte na umu da bi testo trebalo da bude mekano. Nkon toga ostavite da odstoji malo, a onda ponovite radnju. Promešajte, pa opet ostavite.
Onda još jednom premesite, pa posle toga možete da ga stavite u pleh. Naravno, prethodno podmažite pleh.
Uzmite viljušku ili manji nož, da na vrhu testa na nekoliko mesto izbodete isto.
Kad se rerna zagreje ubacite unutra na temperauru od 220 stepeni. Kad hleb izvadite iz rerne, malo ga poprskajte vodom i ostavite nekoliko minuta da odstoji umotan u kuhinjsku krpu.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Domaćinska gibanica kakvu niste probali: Slavica podelila recept za ovo neodoljivo jelo, ko proba neće se pokajati
Mini-gibanice po receptu Slavice Rokvić.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

KAKO SE PRAVILNO ČUVAJU TREŠNJE? Pogledajte koja temperatura je idealna
Da li i vi trešnje ostavljate na stolu nakon kupovine?
Komentari(0)