Starinski recept za domaći hleb: Ovako su ga pravile naše bake, a njegov miris vraća u detinjstvo
Domaći hleb se sprema veoma lako, a predstavlja užitak za celu porodicu.

Baka sprema hleb, a vi već u drugoj sobi osećate njegov neodoljiv miris i trčite u kuhinju da ptate kada će biti gotov.
Naravno, ne uzimate nož da ga isečete, već ga odmah, onako još vrućeg, kidate rukama.
Slične scene su mnogi od nas doživeli više puta u detinjstvu i danas predtavljaju lepe uspomene.
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta
Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta
Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta
Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna
Ako poželite da se makar na trenutak vratite u detinjstvo, recept za domaći hleb je izuzetno lagan. I još uvek miriše isto.
SASTOJCI
- brašno - oko 800 grama
- mlaka voda - 700 ml
- svež kvasc - jedna kockica
- so - dve male kašike
- šecer - jedna kašika
PRIPREMA
Prvo bi trebalo da prosejete brašno i da ga stavite u posudu u kojoj ćete ga mešati. Negde na sredini brašna ubacite izmrvljeni kvasac, a onda i so i šećer.
Sad sipajte mlaku vodu i zamesite testo, ali imajte na umu da bi testo trebalo da bude mekano. Nkon toga ostavite da odstoji malo, a onda ponovite radnju. Promešajte, pa opet ostavite.
Onda još jednom premesite, pa posle toga možete da ga stavite u pleh. Naravno, prethodno podmažite pleh.
Uzmite viljušku ili manji nož, da na vrhu testa na nekoliko mesto izbodete isto.
Kad se rerna zagreje ubacite unutra na temperauru od 220 stepeni. Kad hleb izvadite iz rerne, malo ga poprskajte vodom i ostavite nekoliko minuta da odstoji umotan u kuhinjsku krpu.

Oduvali smo prašinu sa starog kuvara i pronašli pravi recept za gomboce sa šljivama: Bakin trik da vam uspeju iz prve
Ako ih nikada niste pravili ili su prethodni pokušaji bili piši propalo nemate razloga za brigu, jer je ovo recept koji jednostavno svima uspeva

Kolač koji donosi sreću na trpezu - kako se pravi sremački kuglof
Poreklom iz srednje Evrope, kuglof je preko Austrougarske stigao u Srem i zauvek ostao u vojvođanskim kuhinjama. Danas je to kolač koji čuva duh prošlih vremena, ali i dalje pronalazi svoje mesto na savremenim trpezama.

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije
Komentari(0)