Starinski recept za domaći hleb: Ovako su ga pravile naše bake, a njegov miris vraća u detinjstvo
Domaći hleb se sprema veoma lako, a predstavlja užitak za celu porodicu.
Baka sprema hleb, a vi već u drugoj sobi osećate njegov neodoljiv miris i trčite u kuhinju da ptate kada će biti gotov.
Naravno, ne uzimate nož da ga isečete, već ga odmah, onako još vrućeg, kidate rukama.
Slične scene su mnogi od nas doživeli više puta u detinjstvu i danas predtavljaju lepe uspomene.
Možda vas zanima:
Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
ZBOG OVOG DORUČKA JE NAJBOLJI NA SVETU Lični pekar Novaka Đokovića otkrio recept za hleb koji možete napraviti i kod kuće (VIDEO)
Ne jede meso, na proizvode od belog brašna morao je da zaboravi, ali uspeo je da nađe zamenu koja je očigledno idealna jer postiže vrhunske rezultate. Ima dovoljno energije za višesatne mečeve. Osim toga, jedan od najboljih tenisera svih vremena ima i svog pekara.
Možda vas zanima:
Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
ZBOG OVOG DORUČKA JE NAJBOLJI NA SVETU Lični pekar Novaka Đokovića otkrio recept za hleb koji možete napraviti i kod kuće (VIDEO)
Ne jede meso, na proizvode od belog brašna morao je da zaboravi, ali uspeo je da nađe zamenu koja je očigledno idealna jer postiže vrhunske rezultate. Ima dovoljno energije za višesatne mečeve. Osim toga, jedan od najboljih tenisera svih vremena ima i svog pekara.
Možda vas zanima:
Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
ZBOG OVOG DORUČKA JE NAJBOLJI NA SVETU Lični pekar Novaka Đokovića otkrio recept za hleb koji možete napraviti i kod kuće (VIDEO)
Ne jede meso, na proizvode od belog brašna morao je da zaboravi, ali uspeo je da nađe zamenu koja je očigledno idealna jer postiže vrhunske rezultate. Ima dovoljno energije za višesatne mečeve. Osim toga, jedan od najboljih tenisera svih vremena ima i svog pekara.
Ako poželite da se makar na trenutak vratite u detinjstvo, recept za domaći hleb je izuzetno lagan. I još uvek miriše isto.
SASTOJCI
- brašno - oko 800 grama
- mlaka voda - 700 ml
- svež kvasc - jedna kockica
- so - dve male kašike
- šecer - jedna kašika
PRIPREMA
Prvo bi trebalo da prosejete brašno i da ga stavite u posudu u kojoj ćete ga mešati. Negde na sredini brašna ubacite izmrvljeni kvasac, a onda i so i šećer.
Sad sipajte mlaku vodu i zamesite testo, ali imajte na umu da bi testo trebalo da bude mekano. Nkon toga ostavite da odstoji malo, a onda ponovite radnju. Promešajte, pa opet ostavite.
Onda još jednom premesite, pa posle toga možete da ga stavite u pleh. Naravno, prethodno podmažite pleh.
Uzmite viljušku ili manji nož, da na vrhu testa na nekoliko mesto izbodete isto.
Kad se rerna zagreje ubacite unutra na temperauru od 220 stepeni. Kad hleb izvadite iz rerne, malo ga poprskajte vodom i ostavite nekoliko minuta da odstoji umotan u kuhinjsku krpu.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
Komentari(0)