POSNE SLAVE NE MOGU PROĆI BEZ NJE Ovaj kolač svi obožavaju, a evo kako da ga napravite na najbrži i najbolji način
Osim mrsnih neke su i posne, pa tako ženama nikada nije na odmet da imaju što više ideja za specijalitete za trpezu kojima će oduševiti svoje goste.

Danas mnogi slave veliku slavu Aranđelovdan, a neki se tek pripremaju za svoju koja im dolazi.
Osim mrsnih neke su i posne, pa tako ženama nikada nije na odmet da imaju što više ideja za specijalitete za trpezu kojima će oduševiti svoje goste.
Možda vas zanima:

Ritual dve kašike: Slatko od ružinih latica kao mirisna dobrodošlica
Jedna od najlepših srpskih tradicija krije se u jednostavnoj poslastici – slatku od ružinih latica, simbolu gostoprimstva i topline doma.

Od voćke na prozoru do zimnice na stolu-Kako se pravi najmirisnije slatko od dunja
U starim kućama, miris dunja bio je znak da jesen ulazi u svoj zlatni deo. Teško voće, čvrste kore i prepoznatljive arome, stajalo je na ormarima i prozorima, šireći miris po celoj kući. Kada bi stigao pravi trenutak, domaćice su od njih pravile jedno od najlepših zimskih zadovoljstava – slatko od dunja.
Možda vas zanima:

Ritual dve kašike: Slatko od ružinih latica kao mirisna dobrodošlica
Jedna od najlepših srpskih tradicija krije se u jednostavnoj poslastici – slatku od ružinih latica, simbolu gostoprimstva i topline doma.

Od voćke na prozoru do zimnice na stolu-Kako se pravi najmirisnije slatko od dunja
U starim kućama, miris dunja bio je znak da jesen ulazi u svoj zlatni deo. Teško voće, čvrste kore i prepoznatljive arome, stajalo je na ormarima i prozorima, šireći miris po celoj kući. Kada bi stigao pravi trenutak, domaćice su od njih pravile jedno od najlepših zimskih zadovoljstava – slatko od dunja.
Možda vas zanima:

Ritual dve kašike: Slatko od ružinih latica kao mirisna dobrodošlica
Jedna od najlepših srpskih tradicija krije se u jednostavnoj poslastici – slatku od ružinih latica, simbolu gostoprimstva i topline doma.

Od voćke na prozoru do zimnice na stolu-Kako se pravi najmirisnije slatko od dunja
U starim kućama, miris dunja bio je znak da jesen ulazi u svoj zlatni deo. Teško voće, čvrste kore i prepoznatljive arome, stajalo je na ormarima i prozorima, šireći miris po celoj kući. Kada bi stigao pravi trenutak, domaćice su od njih pravile jedno od najlepših zimskih zadovoljstava – slatko od dunja.
Tako je na svakoj slavi sočna posna bajadera jedna od omiljenih poslastica svima, ali ono na šta nikako ne smemo da zaboravimo jeste posna prelivena baklava koja se ne propušta za takve prilike.
Najsočnija, ukusna...
Nećete moći da stanete da jedete kada vidite da je jedna od najboljih koju ste probali.
Ovi sastojci su potrebni za taj recept:
- 200 grama margarina
- 1 pakovanje kora za baklavu
- 200 grama suvog grožđa
- 500 grama oraha
- malo šećera
Za agdu treba:
- 1 ceo limun
- 1 litar vode
- 1 kg šećera

Sada sledi ono što sve zanima, a to je način pripreme:
Pomešajte mlevene orahe, šećer i suvo grožđe. Zatim u pleh složite koru za baklavu pa pospite je mešaviom oraha, šećera i grožđica.
Zatim stavite drugu koru i slažite dok sasvim potrošite materijal.
Zatim isecite baklavu na romboide pa je prelijte vrelim, rastopljenim margarinom.
Pecite baklavu oko 20 minuta na 200 stepeni Celizijusa.
Vrelu baklavu prelijte za hladnom agdom, a agdu pripremate tako što pomešate vodu i šećer i opran i isečen na krugove, limun.
Kada provri agda, ostavite je sa strane da se ohladi, a zatim prelijte njome baklavu.
Ostavite baklavu da upije agdu i dobro se ohladi.

Oduvali smo prašinu sa starog kuvara i pronašli pravi recept za gomboce sa šljivama: Bakin trik da vam uspeju iz prve
Ako ih nikada niste pravili ili su prethodni pokušaji bili piši propalo nemate razloga za brigu, jer je ovo recept koji jednostavno svima uspeva

Kolač koji donosi sreću na trpezu - kako se pravi sremački kuglof
Poreklom iz srednje Evrope, kuglof je preko Austrougarske stigao u Srem i zauvek ostao u vojvođanskim kuhinjama. Danas je to kolač koji čuva duh prošlih vremena, ali i dalje pronalazi svoje mesto na savremenim trpezama.

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije
Komentari(0)