POSNE SLAVE NE MOGU PROĆI BEZ NJE Ovaj kolač svi obožavaju, a evo kako da ga napravite na najbrži i najbolji način
Osim mrsnih neke su i posne, pa tako ženama nikada nije na odmet da imaju što više ideja za specijalitete za trpezu kojima će oduševiti svoje goste.

Danas mnogi slave veliku slavu Aranđelovdan, a neki se tek pripremaju za svoju koja im dolazi.
Osim mrsnih neke su i posne, pa tako ženama nikada nije na odmet da imaju što više ideja za specijalitete za trpezu kojima će oduševiti svoje goste.
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso

Omiljeni recept Vesne Čipčić za brzi, starinski ručak: Teletina u kremastom sosu, 1 sastojak joj daje poseban šmek
Otkrivamo recept Vesne Čipčić za teletinu u domaćem sosu.
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso

Omiljeni recept Vesne Čipčić za brzi, starinski ručak: Teletina u kremastom sosu, 1 sastojak joj daje poseban šmek
Otkrivamo recept Vesne Čipčić za teletinu u domaćem sosu.
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso

Omiljeni recept Vesne Čipčić za brzi, starinski ručak: Teletina u kremastom sosu, 1 sastojak joj daje poseban šmek
Otkrivamo recept Vesne Čipčić za teletinu u domaćem sosu.
Tako je na svakoj slavi sočna posna bajadera jedna od omiljenih poslastica svima, ali ono na šta nikako ne smemo da zaboravimo jeste posna prelivena baklava koja se ne propušta za takve prilike.
Najsočnija, ukusna...
Nećete moći da stanete da jedete kada vidite da je jedna od najboljih koju ste probali.
Ovi sastojci su potrebni za taj recept:
- 200 grama margarina
- 1 pakovanje kora za baklavu
- 200 grama suvog grožđa
- 500 grama oraha
- malo šećera
Za agdu treba:
- 1 ceo limun
- 1 litar vode
- 1 kg šećera

Sada sledi ono što sve zanima, a to je način pripreme:
Pomešajte mlevene orahe, šećer i suvo grožđe. Zatim u pleh složite koru za baklavu pa pospite je mešaviom oraha, šećera i grožđica.
Zatim stavite drugu koru i slažite dok sasvim potrošite materijal.
Zatim isecite baklavu na romboide pa je prelijte vrelim, rastopljenim margarinom.
Pecite baklavu oko 20 minuta na 200 stepeni Celizijusa.
Vrelu baklavu prelijte za hladnom agdom, a agdu pripremate tako što pomešate vodu i šećer i opran i isečen na krugove, limun.
Kada provri agda, ostavite je sa strane da se ohladi, a zatim prelijte njome baklavu.
Ostavite baklavu da upije agdu i dobro se ohladi.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!


Banatske savijačice ili gibančice po receptu naših baka
Testo je zaštitni znak banatske kuhinje, a savijačice su sigurno pri vrhu te liste, odmah posle krofni, štrudli i pogačica sa čvarcima.

Krmenadle u neodoljivom saftu: Bakin recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda.
Komentari(0)