POSNE SLAVE NE MOGU PROĆI BEZ NJE Ovaj kolač svi obožavaju, a evo kako da ga napravite na najbrži i najbolji način
Osim mrsnih neke su i posne, pa tako ženama nikada nije na odmet da imaju što više ideja za specijalitete za trpezu kojima će oduševiti svoje goste.
Danas mnogi slave veliku slavu Aranđelovdan, a neki se tek pripremaju za svoju koja im dolazi.
Osim mrsnih neke su i posne, pa tako ženama nikada nije na odmet da imaju što više ideja za specijalitete za trpezu kojima će oduševiti svoje goste.
Možda vas zanima:
POSNI UŠTIPCI OD SAMO 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje, prave se očas posla, a mogu biti i slani i slatki doručak
Ukoliko više ne znate šta da pravite za doručak u toku posta, naš predlog su starinski uštipci od 3 sastojka
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
Možda vas zanima:
POSNI UŠTIPCI OD SAMO 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje, prave se očas posla, a mogu biti i slani i slatki doručak
Ukoliko više ne znate šta da pravite za doručak u toku posta, naš predlog su starinski uštipci od 3 sastojka
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
Možda vas zanima:
POSNI UŠTIPCI OD SAMO 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje, prave se očas posla, a mogu biti i slani i slatki doručak
Ukoliko više ne znate šta da pravite za doručak u toku posta, naš predlog su starinski uštipci od 3 sastojka
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
Tako je na svakoj slavi sočna posna bajadera jedna od omiljenih poslastica svima, ali ono na šta nikako ne smemo da zaboravimo jeste posna prelivena baklava koja se ne propušta za takve prilike.
Najsočnija, ukusna...
Nećete moći da stanete da jedete kada vidite da je jedna od najboljih koju ste probali.
Ovi sastojci su potrebni za taj recept:
- 200 grama margarina
- 1 pakovanje kora za baklavu
- 200 grama suvog grožđa
- 500 grama oraha
- malo šećera
Za agdu treba:
- 1 ceo limun
- 1 litar vode
- 1 kg šećera
Sada sledi ono što sve zanima, a to je način pripreme:
Pomešajte mlevene orahe, šećer i suvo grožđe. Zatim u pleh složite koru za baklavu pa pospite je mešaviom oraha, šećera i grožđica.
Zatim stavite drugu koru i slažite dok sasvim potrošite materijal.
Zatim isecite baklavu na romboide pa je prelijte vrelim, rastopljenim margarinom.
Pecite baklavu oko 20 minuta na 200 stepeni Celizijusa.
Vrelu baklavu prelijte za hladnom agdom, a agdu pripremate tako što pomešate vodu i šećer i opran i isečen na krugove, limun.
Kada provri agda, ostavite je sa strane da se ohladi, a zatim prelijte njome baklavu.
Ostavite baklavu da upije agdu i dobro se ohladi.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
POSNA A SAVRŠENA Štrudla sa jabukama koju ćete brzo spremiti i svi će tražiti još, toliko je slasna!
Strasna nedelja posta je u toku, svi vernici su posvećeni molitvama, zajedništvu i opraštanju. Dok post traje deca pa i odrasli požele da se zaslade.
Komentari(0)