Dodajte samo 1 sastojak kada pržite ribu i neće se lepiti za dno tiganja, uvek će ispasti savršeno
Često se dešava da se riba, dok je pržite, zalepi za tiganj.

Otkrivamo trik koji veoma jednostavno otklanja taj problem, pa sada možete da spremate kod kuće i da ne brinete, jer će uvek ispasti savršeno.
Sve što treba da uradite jeste da tiganj zagrejete na umerenoj temperaturi, pa tek onda sipajte malo ulja.
Nakon toga blago posolite i vodite računa da je so po celom tiganju (ne treba puno soli, ali je lepo rasporedite).
Možda vas zanima:

Deda Živan otkrio kako odabrati onu najbolju lubenicu: Zaboravite na lupkanje, ovo je pravi način
Osvežavaju ne samo telo, već i dušu

Šta da uradite ako vam voda kipi tokom kuvanja? Jednostavan trik za koji vam je potreban samo jedan sastojak
Sprečite vodu da pokipi na ove načine
Možda vas zanima:

Deda Živan otkrio kako odabrati onu najbolju lubenicu: Zaboravite na lupkanje, ovo je pravi način
Osvežavaju ne samo telo, već i dušu

Šta da uradite ako vam voda kipi tokom kuvanja? Jednostavan trik za koji vam je potreban samo jedan sastojak
Sprečite vodu da pokipi na ove načine
Možda vas zanima:

Deda Živan otkrio kako odabrati onu najbolju lubenicu: Zaboravite na lupkanje, ovo je pravi način
Osvežavaju ne samo telo, već i dušu

Šta da uradite ako vam voda kipi tokom kuvanja? Jednostavan trik za koji vam je potreban samo jedan sastojak
Sprečite vodu da pokipi na ove načine
Tek onda možete da dodate ribu, ali nju ne morate da solite. Ovaj trik će vam pomoći da se riba ne zalepi, ali takođe i da ne prska tokom prženja.
(Mondo)

Proces pravljenja duvan čvaraka: korak po korak do užičkog blaga
Među svim specijalitetima od mesa, jedno jelo zauzima posebno mesto u srcima gurmana – duvan čvarci. Ovaj užički specijalitet odavno je postao simbol tradicije, a zbog svog ukusa i posebnog načina pripreme proglašen je i zaštićenim proizvodom sa geografskim poreklom.

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

SVAKA SRPKINJA OVO MORA DA ZNA DA NAPRAVI! Brza domaća pogača bez kvasca – gotova za samo 20 minuta, a DŽABAKA
Ova pogača se priprema za manje od pola sata, sa sastojcima koje sigurno već imate u kuhinji.

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju
Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

OVAJ DŽEM OD ŠLJIVA NEMA NI TRUNKU KONZERVANSA! Recept izvučen iz bakine fioke, zdravlje u tegli
Danas među kupovnim džemovima prepunih aditiva, retkost je pronaći recept bez trunke konzervansa.
Komentari(0)