Dodajte samo 1 sastojak kada pržite ribu i neće se lepiti za dno tiganja, uvek će ispasti savršeno

Teodora Tojagić

19:00

Gastronomija 0

Često se dešava da se riba, dok je pržite, zalepi za tiganj.

riba
Shutterstock

Otkrivamo trik koji veoma jednostavno otklanja taj problem, pa sada možete da spremate kod kuće i da ne brinete, jer će uvek ispasti savršeno.

Sve što treba da uradite jeste da tiganj zagrejete na umerenoj temperaturi, pa tek onda sipajte malo ulja.

Nakon toga blago posolite i vodite računa da je so po celom tiganju (ne treba puno soli, ali je lepo rasporedite).

Tek onda možete da dodate ribu, ali nju ne morate da solite. Ovaj trik će vam pomoći da se riba ne zalepi, ali takođe i da ne prska tokom prženja.

(Mondo)

grilovani sir

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja

Gastronomija

13:00

5 septembar, 2025

U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading