DA LI STE ČULI ZA ŠVALER TORTU? Recept za čuveni slatkiš koji nikada ne može da vas razočara
Torta zanimljivog imena koja će vas oduševiti.

Biće još ukusnija ako je napravite dan-dva dana pred važan događaj, jer se na taj način sastojci bolje povežu, a ukus bude još lepši.
Sastojci:
Možda vas zanima:

Slatki ukus zaborava: Kako se pravi pravi vojvođanski kitnikez – dezert koji nestaje sa naših trpeza?
Otkrijte recept i priču o starinskoj poslastici od dunja koja je nekada krasila vojvođanske stolove, a danas postaje prava retkost

Ukus planine: Pirotski kačamak sa sirom i pretopom
Na obroncima Stare planine, gde zima ume da potraje i gde vetar nosi miris drvenih ognjišta, jedno jelo greje stolove već generacijama. Pirotski kačamak, jednostavan, ali bogat ukusom, nekada je bio oslonac svake seoske kuće tokom hladnih dana. Danas je simbol tradicije koju vredi čuvati.
- 300 g šećera3 kašike prezli
- 3 kašike brašna
- 300 g seckanih oraha
- 15 belanaca
- 1/2 mleka
- 2 pudinga od vanile
- 5 kašika brašna
- 5 kašika šećera
- 15 žumanaca
- 150 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 100 ml vode
- 500 g margarina
- 350 g šećera u prahu
- 100 g čokolade
- 4 šlaga
Priprema:

Najhrskavije rolnice po bakinom receptu! Mogu da se jedu u bilo koje doba, tajna je u ovom DODATKU
Bilo da ih služite za doručak, večeru ili kao užinu, sigurno će postati omiljeni deo Vaše trpeze.

Petrovac na Mlavi čuva starinski specijalitet: Kako se pravi janička pastrma – mesna poslastica koja se topi u ustima?
Otkrijte tajne pripreme drevnog specijaliteta iz okoline Petrovca na Mlavi, koji privlači gurmane iz cele Srbije

OVAKO SE PRAVI ORIGINALNA TURSKA BAKLAVA: Najsočnija poslastica - samo Turkinje znaju tajnu recepta
Turkinje znaju tajnu recepta za originalnu tursku baklavu koja je najsočnija poslastica

Slatki ukus zaborava: Kako se pravi pravi vojvođanski kitnikez – dezert koji nestaje sa naših trpeza?
Otkrijte recept i priču o starinskoj poslastici od dunja koja je nekada krasila vojvođanske stolove, a danas postaje prava retkost

Makovnjača na vojvođanski način: Najlepša domaća štrudla s makom ostaje sveža 3 dana, a pravi se očas posla
Vojvodina je poznata kao deo Srbije u kom se dobro jede i može da se pohvali mnogim neodoljivim poslasticama, ali je simbol vojvođanske kuhinje nesumnjivo obožavana štrudla s makom.
Komentari(0)