DA LI STE ČULI ZA ŠVALER TORTU? Recept za čuveni slatkiš koji nikada ne može da vas razočara
Torta zanimljivog imena koja će vas oduševiti.

Biće još ukusnija ako je napravite dan-dva dana pred važan događaj, jer se na taj način sastojci bolje povežu, a ukus bude još lepši.
Sastojci:
Možda vas zanima:

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
- 300 g šećera3 kašike prezli
- 3 kašike brašna
- 300 g seckanih oraha
- 15 belanaca
- 1/2 mleka
- 2 pudinga od vanile
- 5 kašika brašna
- 5 kašika šećera
- 15 žumanaca
- 150 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 100 ml vode
- 500 g margarina
- 350 g šećera u prahu
- 100 g čokolade
- 4 šlaga
Priprema:

Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.
Komentari(0)