UKUSI JUGA SRBIJE Napravite pravu kosovsku pitu po starom receptu i nećete pogrešiti
Ostaviće vas bez teksta.

U fejsbuk grupi "Lepi Brka, Gastronomad" osvanuo je recept za tradicionalnu kosovsku pitu, odnosno prepeč koji se pravi i u mnogim drugim delovima Srbije na različite načine.
Ipak, kosovska pita se pravi upravo ovako i reč je o jednom od drevnih recepata sa Kosova i Metohije.
Možda vas zanima:

Kosovski propeć - pita kakvoj nema ravne: Ovo je pravo kulinarsko remek delo, a pravi se lako
Kosovska pita je savršeno lagana za pripremu, a ukus je fenomenalan

Drevni recept za kosovsku pitu sa kojim nećete pogrešiti: Ovako su je stare majke pravile, ukus je boli glava!
Ovo je jedini pravi način da se napravi kosovska pita, a reč je o jednom od drevnih recepata sa Kosova i Metohije
Možda vas zanima:

Kosovski propeć - pita kakvoj nema ravne: Ovo je pravo kulinarsko remek delo, a pravi se lako
Kosovska pita je savršeno lagana za pripremu, a ukus je fenomenalan

Drevni recept za kosovsku pitu sa kojim nećete pogrešiti: Ovako su je stare majke pravile, ukus je boli glava!
Ovo je jedini pravi način da se napravi kosovska pita, a reč je o jednom od drevnih recepata sa Kosova i Metohije
Možda vas zanima:

Kosovski propeć - pita kakvoj nema ravne: Ovo je pravo kulinarsko remek delo, a pravi se lako
Kosovska pita je savršeno lagana za pripremu, a ukus je fenomenalan

Drevni recept za kosovsku pitu sa kojim nećete pogrešiti: Ovako su je stare majke pravile, ukus je boli glava!
Ovo je jedini pravi način da se napravi kosovska pita, a reč je o jednom od drevnih recepata sa Kosova i Metohije
Recept za kosovsku pitu:
Umestite testo za pitu od brašna, pune kašike soli i 500ml vode.
Podelite testo na dva dela.
Premažite mašću ili margarinom, po želji.
Razvite koru da bude i na ivici pleha.
Napravite fil od pola kilograma kiselog mleka, 4 jaja i sira.
Izručite smesu na prvu koru i odozgo stavite drugu.
Uvijte ivice lepo da fil ne bi izlazio.
Pitu možete praviti i sa zeljem, mesom i kupusom - ko kako voli.
Prijatno!

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.

Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.

Vojvođanski specijalitet prste da poližete: Bogovski ručak za koji vam treba samo 4 sastojka, odmah zapišite recept
Za pripremu ovog jela potrebno je samo pola sata.

NAJSTARIJI VOJVOĐANSKI SLATKIŠ Omiljena poslastica nekada najmoćnije žene dinastije Habzburg
Osim čuvenih strudli, šnenokli i knedli sa šljivama, izdvaja se i nastariji, skoro zaboravljeni slatkiš - kitnikez, koji se naziva i „sir od dunja“.
Komentari(0)