KOH OD GRIZA, BAKIN RECEPT STAR DECENIJAMA: Omiljena poslastica mnogih koja vraća u detinjstvo a sprema se jednostavno
Ovo je jedan od najsočnijih kolača sasvim jednostavne recepture.

Jedinstven ukus, vazdušasta tekstura i laka priprema ovog sočnog i mekanog kolača retko koga ostave ravnodušnim, te je za koh recept izuzetno tražen. Uz ovaj jednostavan slatkiš su odrastale generacije, a ta tradicija će se sigurno nastaviti.
SASTOJCI:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 4 kašike griza
- 4 kašike brašna
- 1 vanilin šećer
- 1 litar mleka
- 10 kašika šećera
PRIPREMA:
Možda vas zanima:

Recept za kolač koji se prenosi sa generacije na generaciju: Kako se sprema KOH?
Uz precizan recept koh ćete spremiti brzi i jednostavno

KOLAČ NA KOM SU ODRASLE GENERACIJE Obožavala ga je cela Jugoslavija, a vrlo se lako sprema
Ovo su sva pravila koja treba da ispoštujete u pripremi.
Možda vas zanima:

Recept za kolač koji se prenosi sa generacije na generaciju: Kako se sprema KOH?
Uz precizan recept koh ćete spremiti brzi i jednostavno

KOLAČ NA KOM SU ODRASLE GENERACIJE Obožavala ga je cela Jugoslavija, a vrlo se lako sprema
Ovo su sva pravila koja treba da ispoštujete u pripremi.
Možda vas zanima:

Recept za kolač koji se prenosi sa generacije na generaciju: Kako se sprema KOH?
Uz precizan recept koh ćete spremiti brzi i jednostavno

KOLAČ NA KOM SU ODRASLE GENERACIJE Obožavala ga je cela Jugoslavija, a vrlo se lako sprema
Ovo su sva pravila koja treba da ispoštujete u pripremi.
Penasto umutiti belanca. U umućena belanca postepeno dodavati žumanca. Kad su umućena belanca, dodavati šećer. Sa smanjenom brzinom na mikseru postepeno dodavati griz i brašno.
Smesu malo promešati špatulom i izručiti u podmazan pleh (21x31 cm). Peći na 180 stepeni 15-20 minuta. U mleko sipati šećer i vanilin šećer i kuvati dok se šećer ne istopi.
Pošto se koh ispekao i ohladio, iseći ga na kocke i preliti mlekom. Najbolje služiti rashlađen.

Kiseli kupus u tegli, imunobomba koju svaka kuća treba da proba: Fermentiše se u svom soku, ukusan je i traje dugo
Ako nemate gde da držite bure kiselog kupusa i potrebne su vam manje količine, ovaj jednostavan i superbrz recept će vam sigurno biti od koristi.

STAROPLANINSKI DRAGULJ: Sir jači od kozjeg, napravljen od ENDEMIČNIH biljaka, a služi kao lek za celu porodicu
Zaboravite industrijske sireve! Na obroncima Stare planine nastaje specijalitet koji svoju lekovitu moć crpi iz prirode. Otkrivamo tajnu Staroplaninskog ovčijeg sira – zašto se smatra našim najzdravijim sirom i kako ga pastiri vekovima koriste za jačanje imuniteta.

Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!

TAJNA SRPSKOG DORUČKA KOJI DIŽE IZ MRTVIH: "Kačamak" je eliksir dugovečnosti, ali ovaj detalj ga čini nemogućim za pripremu kod kuće
Zlatno jelo koje su naši preci jeli vekovima: Otkrivamo zašto moderni kačamak nema isti ukus i kako ga spremiti na autentičan način.

CENA OVOG JELA U DREVNOJ SRBIJI BILA JE KAO DANAŠNJA ZLATNA POLUGA! Retka srpska poslastica "Manastirka" pravila se samo za BOŽIĆ i SKRIVA VELIKU TAJNU
Tajna starog kolača za koji se nekada moralo štedeti godinu dana: Recept preživeo vekove, a njegova vrednost nije u novcu, već u tri najluksuznija sastojka onog doba.
Komentari(0)