KOH OD GRIZA, BAKIN RECEPT STAR DECENIJAMA: Omiljena poslastica mnogih koja vraća u detinjstvo a sprema se jednostavno
Ovo je jedan od najsočnijih kolača sasvim jednostavne recepture.

Jedinstven ukus, vazdušasta tekstura i laka priprema ovog sočnog i mekanog kolača retko koga ostave ravnodušnim, te je za koh recept izuzetno tražen. Uz ovaj jednostavan slatkiš su odrastale generacije, a ta tradicija će se sigurno nastaviti.
SASTOJCI:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 4 kašike griza
- 4 kašike brašna
- 1 vanilin šećer
- 1 litar mleka
- 10 kašika šećera
PRIPREMA:
Možda vas zanima:

Recept za kolač koji se prenosi sa generacije na generaciju: Kako se sprema KOH?
Uz precizan recept koh ćete spremiti brzi i jednostavno

KOLAČ NA KOM SU ODRASLE GENERACIJE Obožavala ga je cela Jugoslavija, a vrlo se lako sprema
Ovo su sva pravila koja treba da ispoštujete u pripremi.
Možda vas zanima:

Recept za kolač koji se prenosi sa generacije na generaciju: Kako se sprema KOH?
Uz precizan recept koh ćete spremiti brzi i jednostavno

KOLAČ NA KOM SU ODRASLE GENERACIJE Obožavala ga je cela Jugoslavija, a vrlo se lako sprema
Ovo su sva pravila koja treba da ispoštujete u pripremi.
Možda vas zanima:

Recept za kolač koji se prenosi sa generacije na generaciju: Kako se sprema KOH?
Uz precizan recept koh ćete spremiti brzi i jednostavno

KOLAČ NA KOM SU ODRASLE GENERACIJE Obožavala ga je cela Jugoslavija, a vrlo se lako sprema
Ovo su sva pravila koja treba da ispoštujete u pripremi.
Penasto umutiti belanca. U umućena belanca postepeno dodavati žumanca. Kad su umućena belanca, dodavati šećer. Sa smanjenom brzinom na mikseru postepeno dodavati griz i brašno.
Smesu malo promešati špatulom i izručiti u podmazan pleh (21x31 cm). Peći na 180 stepeni 15-20 minuta. U mleko sipati šećer i vanilin šećer i kuvati dok se šećer ne istopi.
Pošto se koh ispekao i ohladio, iseći ga na kocke i preliti mlekom. Najbolje služiti rashlađen.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna

Napravite savršeni sos za lovačke šnicle: Nema Srbina koji ovo jelo ne voli, a caka je u ovome!
Pečurke su bogat izvor vlakana, antioksidanasa i proteina

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje
Komentari(0)