KOH OD GRIZA, BAKIN RECEPT STAR DECENIJAMA: Omiljena poslastica mnogih koja vraća u detinjstvo a sprema se jednostavno
Ovo je jedan od najsočnijih kolača sasvim jednostavne recepture.
Jedinstven ukus, vazdušasta tekstura i laka priprema ovog sočnog i mekanog kolača retko koga ostave ravnodušnim, te je za koh recept izuzetno tražen. Uz ovaj jednostavan slatkiš su odrastale generacije, a ta tradicija će se sigurno nastaviti.
SASTOJCI:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 4 kašike griza
- 4 kašike brašna
- 1 vanilin šećer
- 1 litar mleka
- 10 kašika šećera
PRIPREMA:
Možda vas zanima:
Recept za kolač koji se prenosi sa generacije na generaciju: Kako se sprema KOH?
Uz precizan recept koh ćete spremiti brzi i jednostavno
KOLAČ NA KOM SU ODRASLE GENERACIJE Obožavala ga je cela Jugoslavija, a vrlo se lako sprema
Ovo su sva pravila koja treba da ispoštujete u pripremi.
Možda vas zanima:
Recept za kolač koji se prenosi sa generacije na generaciju: Kako se sprema KOH?
Uz precizan recept koh ćete spremiti brzi i jednostavno
KOLAČ NA KOM SU ODRASLE GENERACIJE Obožavala ga je cela Jugoslavija, a vrlo se lako sprema
Ovo su sva pravila koja treba da ispoštujete u pripremi.
Možda vas zanima:
Recept za kolač koji se prenosi sa generacije na generaciju: Kako se sprema KOH?
Uz precizan recept koh ćete spremiti brzi i jednostavno
KOLAČ NA KOM SU ODRASLE GENERACIJE Obožavala ga je cela Jugoslavija, a vrlo se lako sprema
Ovo su sva pravila koja treba da ispoštujete u pripremi.
Penasto umutiti belanca. U umućena belanca postepeno dodavati žumanca. Kad su umućena belanca, dodavati šećer. Sa smanjenom brzinom na mikseru postepeno dodavati griz i brašno.
Smesu malo promešati špatulom i izručiti u podmazan pleh (21x31 cm). Peći na 180 stepeni 15-20 minuta. U mleko sipati šećer i vanilin šećer i kuvati dok se šećer ne istopi.
Pošto se koh ispekao i ohladio, iseći ga na kocke i preliti mlekom. Najbolje služiti rashlađen.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)